(17.20 hodin)
(pokračuje Kasal)

Přistoupíme k třetímu - doufejme poslednímu - hlasování o těchto návrzích.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 619. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Z přítomných 160 poslanců pro 81, proti 75. Tento návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Pleva našel hříšníka. Kdo to bude tentokrát? Pan poslanec Bartoš.

 

Poslanec Walter Bartoš: Pane předsedající, moc se omlouvám, hlasoval jsem ano, ale na sjetině mám ne. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahajuji hlasování pořadové číslo 620. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 620 skončilo. Ze 167 přítomných pro 142, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Budeme počtvrté opakovat hlasování o těchto návrzích.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 621. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti, ať stiskne tlačítko "ne" a zkontroluje si, zdali mu svítí příslušné světýlko.

Hlasování skončilo. Ze 165 přítomných bylo pro 81, proti 75. Návrh nebyl přijat.

 

Hlásí se pan poslanec Vidím.

 

Poslanec Jan Vidím: Vážený pane předsedající, k mému zděšení, ač jsem mačkal, jak jsem mačkal, nerozsvítilo se žádné světýlko, takže budu označen křížkem, ačkoliv jsem hlasoval pro. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Prosím obsluhu, aby nás odhlásila. Přihlásíme se znovu hlasovacími kartami. Možná že se tlačítka na rozdíl od některých povzbudí k tomu, aby pracovala řádným způsobem.

 

V hlasování pořadové číslo 622 rozhodneme o námitce pana poslance Vidíma. Kdo s ní souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 622 skončilo. Ze 160 hlasujících pro 127, proti 11. Návrh byl přijat.

 

Hlasování budeme počtvrté opakovat, budeme hlasovat popáté.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 623. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano" a podívá se, zdali mu svítí příslušné tlačítko. Kdo s návrhem nesouhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ne" a podívá se, zdali mu svítí příslušné světýlko.

Hlasování skončilo. Ze 164 hlasujících pro 83, proti 74.

 

V tuto chvíli opět vyčkáme. - Zdá se, že tentokrát nejsou žádné námitky, že vše proběhlo v souladu s přáním jednotlivých hlasujících.

Hlásí se pan poslanec Pavel Severa.

 

Poslanec Pavel Severa: Dámy a pánové, seděl jsem na místě, byl jsem přihlášen, a ač je to k nevíře, hlasoval jsem ne, ale zhasla obě světýlka. Zpochybňuji hlasování. Nevím, jak je to možné.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pan poslanec Severa, abych vám to přeložil do srozumitelné řeči, mačkal "ne" a zřejmě se jeho hlasovací zařízení odepnulo, takže přestože jsme všichni viděli, že tady je, není značen a není s nikým spárován. Rozuměl jsem jeho vystoupení jako další námitce.

 

O této námitce rozhodneme v hlasování 624. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 624. Kdo s námitkou souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Ze 168 hlasujících pro 121, proti 13. Námitka byla přijata.

 

V hlasování pořadové číslo 625, které zahajuji, se ptám, kdo souhlasí s návrhy. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Ze 168 hlasujících pro 83, proti 76. Návrh nebyl přijat.

 

Žádné námitky nejsou. Pan poslanec Pleva má zřejmě dnes už nachozeno dost.

 

Přistoupíme k hlasování o dalším návrhu, kterým je CII/1.

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Ano, je pod označením CII/1. (Stanovisko zpravodaje souhlasné, stanovisko ministra negativní.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 626. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Ze 167 hlasujících pro 81, proti 75. Návrh nebyl přijat.

 

Dalším bodem je bod CII/3, který je v kolizi s bodem A8 a A9. (Stanovisko zpravodaje souhlasné, stanovisko ministra negativní.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 627. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Ze 168 hlasujících pro 83, proti 76. Návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP