(15.50 hodin)

Poslanec Stanislav Křeček: Konečně budeme hlasovat o posledním pozměňovacím návrhu pod písmenem C. Doporučuji. (Ministr rovněž doporučuje.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování: Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 575 z přítomných 172 poslanců pro hlasovalo 169, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Tím jsme schválili všechny pozměňovací návrhy a prosím, abyste dal hlasovat o celém návrhu zákona.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Myslím, že tento váš výrok nikdo nezpochybňuje, takže můžeme hlasovat o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 182/1993 Sb., o Ústavním soudu, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 284, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, tak stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 576 z přítomných 170 poslanců pro hlasovalo 86, proti 18. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi, děkuji zpravodaji. Ale vyčkáme ještě kontroly hlasování. - Přece jenom zazní zpochybnění.

 

Poslanec Petr Braný: Pane předsedající, vážené kolegyně a kolegové, hlasoval jsem proti, ale nemám na sjetině vůbec nic, jako kdybych byl nepřihlášen. Ale byl jsem přihlášen, hlasoval jsem proti. Takže porucha na zařízení. Zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Budeme hlasovat o námitce pana poslance Braného. Takže hlasování o námitce.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tuto námitku pana poslance, stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti této námitce?

V hlasování pořadové číslo 577 z přítomných 173 pro hlasovalo 129, proti 2. Námitka byla přijata a to znamená, že budeme opakovat hlasování o celém návrhu zákona.

 

Je tady žádost o to, abych vás odhlásil, takže vás všechny odhlašuji. Prosím, abyste se znovu přihlásili. Opakuji, že budeme opakovat hlasování o celém návrhu zákona v textu, který jsem vám už přečetl a kterým vyjadřujeme souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon o Ústavním soudu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 578 z přítomných 168 poslanců pro hlasovalo 85, proti 36, takže tento návrh byl přijat.

 

Ale pravděpodobně bude i nyní třeba vyčkat kontroly hlasování.

Takže dovolte, abych ještě jednou konstatoval, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas, a my můžeme ukončit projednávání bodu číslo 135.

Hlásí se pan poslanec Kvapil.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Pane předsedo, kolegyně a kolegové, dovolte, abych předložil procedurální návrh a navrhl vyřazení bodu 159, sněmovní tisk 419, z pořadu 22. schůze. Jedná se o novelu zákona č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. O tomto návrhu budeme okamžitě hlasovat.

 

Budeme hlasovat o procedurálním návrhu pana poslance Kvapila vyřadit bod č. 159, zákon o péči o zdraví lidu, z pořadu dnešní schůze.

Zahajuji hlasování: Kdo je pro vyřazení tohoto budu z pořadu dnešní schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 579 z přítomných 170 poslanců pro hlasovalo 123, proti 4. Návrh na vyřazení byl přijat.

 

Nyní bychom měli pokračovat bodem číslo

 

138.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 555/1992 Sb.,
o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky,
ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony
/sněmovní tisk 351/ - třetí čtení

 

Prosím opět pana ministra Karla Čermáka, zpravodaje výboru pro obranu a bezpečnost pana poslance Petra Ibla. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 351/2.

Otevírám rozpravu ve třetím čtení, do které se hlásí pan poslanec Ibl.

 

Poslanec Petr Ibl: Děkuji. Chtěl bych navrhnout legislativně technickou úpravu, a to v článku II. bod 1 - poznámka pod čarou číslo 14b zní: § 24b zákona č. 555/1992 Sb., o Vězeňské službě a justiční stráži České republiky ve znění zákona…

To je vše.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, děkuji. To je vše. Ptám se, kdo další se hlásí do rozpravy ve třetím čtení návrhu tohoto zákona. Pokud se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Ptám se pana ministra nebo zpravodaje, pokud chtějí ještě něco prohlásit. Pokud ne, prosím zpravodaje, aby nám ohlásil, jak budeme postupovat při hlasování.

 

Poslanec Petr Ibl: Děkuji. Navrhuji proceduru, abychom nejprve hlasovali o bodu B4 poslance Kladívka, poté o bodu B2 a D1 - ty jsou totožné, pak body A1 až A6 a postupně B1, B3, A9, A10, A11 dohromady, C4 a A12 a A13 dohromady.

Upozorňuji jenom v případě, že bude přijat bod B4, tedy ten první, jsou nehlasovatelné A8, C1, C2, C3, D2. A v případě, že bude B4 přijat, zakládá se současně legislativní nesoulad se zněním § 3, který nelze legislativně technicky odstranit, a to je úprava oprávnění používat podpůrné operativně pátrací prostředky. Pokud bude přijat B4, kde se to vypouští ze zákona, tak v § 3 to zůstává. A tam je ten nesoulad.

Takže to je tedy celá procedura hlasování.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP