(Jednání pokračovalo v 15.37 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené poslankyně, vážení poslanci, žádám vás, abyste zaujali svá místa. Posaďte se. Máme před sebou hlasování o celém návrhu zákona, kterým se mění zákon o rozpočtovém určení výnosů některých daní. Myslím, že v této chvíli máme už jistotu, že už jsme absolvovali všechna hlasování kromě závěrečného hlasování. Doufám, že všichni, kteří chtějí hlasovat, se dostavili do jednací síně, a mohu vám přednést návrh usnesení, o kterém budeme nyní na závěr hlasovat.

Poslyšte návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 243/2000 Sb., o rozpočtovém určení výnosů některých daní územním samosprávným celkům a některým státním fondům (zákon o rozpočtovém určení daní), ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, podle sněmovního tisku 365, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Tolik text usnesení, o kterém budeme hlasovat. Mám tady ale žádost na odhlášení, takže vás všechny odhlašuji a prosím, abyste se znovu přihlásili.

 

Budeme hlasovat o předneseném návrhu usnesení. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 571 z přítomných 169 poslanců pro 81, proti 35. Návrh nebyl přijat.

 

Vyčkáme ještě kontroly hlasování.

Ptám se, jestli někdo zpochybňuje proběhlé hlasování. Pokud tomu tak není, konstatuji, že s návrhem zákona nebyl vysloven souhlas. Končím projednávání bodu č. 196.

 

Dalším bodem našeho programu je bod č. 135, kterým je

 

135.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 182/1993 Sb.,
o Ústavním soudu, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 284/ - třetí čtení

 

Prosím pana ministra Karla Čermáka, aby zaujal místo u stolku zpravodajů. Také o to žádám zpravodaje ústavně právního výboru pana poslance Křečka.

Vážení kolegové, máme-li jednat o dalším bodu, tak je třeba, aby tady byla atmosféra, která takové jednání umožňuje. Žádám vás, abyste se posadili do lavic.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP