(Na přání klubu ČSSD prodloužil předseda Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek přestávku do 14.25 hodin.)

(Jednání pokračovalo ve 14.26 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené dámy a pánové, přerušené jednání sněmovny bude nyní pokračovat. Prosím tedy, abyste všichni zaujali svá místa v lavicích. Já vás všechny odhlásím a poprosím vás o novou registraci.

Než se věnujeme dalšímu jednání, dám slovo paní poslankyni Konečné.

 

Poslankyně Kateřina Konečná: Vážený pane předsedo, nebudu zpochybňovat hlasování, jenom bych ráda sdělila, že jsem v hlasování pořadové číslo 525 hlasovala "ne", ačkoli jsem chtěla hlasovat "ano". Zdůrazňuji, že nezpochybňuji hlasování, uvádím to pouze pro záznam.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, bude to zaznamenáno. Dále se hlásí pan kolega Kohlíček, který se chce zřejmě rovněž vyjádřit k hlasování.

 

Poslanec Jaromír Kohlíček: Děkuji, vážený pane předsedo. Chtěl bych pouze sdělit, že jsem v hlasování číslo 525 hlasoval "ne", ačkoli jsem chtěl hlasovat "ano". Ani já nezpochybňuji hlasování, chtěl bych to však uvést pro záznam, aby bylo jasné, že jsem chtěl hlasovat "ano". Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, předpokládám, že i toto sdělení je zaznamenáno.

Dále se hlásí pan předseda klubu ODS poslanec Tlustý. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

Ještě předtím však žádám zpravodaje, aby se dostavili ke stolku zpravodajů, protože tam nikoho z nich nevidím. Budeme totiž muset hlasovat o celém návrhu zákona.

Slovo má pan kolega Tlustý.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážený pane předsedo, vážená vládo, dámy a pánové, dovolte mi objasnit, proč poslanci Občanské demokratické strany nepodpoří tento návrh v závěrečném hlasování.

Za prvé proto, že zásahy do vlastnictví nejsou v plném rozsahu kompenzovány tak, jak bylo slibováno, a budou mít negativní důsledky pro vlastníky.

Za druhé proto, že nesouhlasíme se vznikem další instituce, konkrétně Správy na ochranu přírody, protože i v ní spatřujeme další nárůst byrokracie, počtu úředníků a nákladů na ně v této zemi.

Děkuji za pozornost. (Potlesk klubu poslanců ODS.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, děkuji. Já vám nyní přednesu návrh usnesení, o kterém bychom měli hlasovat. Text vypadá takto:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů, a o změně zákona č. 50/1976 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 132, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 535 a ptám se, kdo je pro text tohoto usnesení, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 535 z přítomných 161 poslanců se pro vyslovilo 80, proti 58. Návrh nebyl přijat.

 

Vyčkáme ještě kontroly hlasování.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP