Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
4. listopadu 2003 ve 13.04 hodin

Přítomno: 173 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážení kolegové, zahajuji dvanáctý jednací den 22. schůze Poslanecké sněmovny. Přeji vám příjemné odpoledne a prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami, případně mi sdělili, kdo žádá o vydání náhradní karty.

Nejdříve bych vám přečetl omluvy na dnešní jednací den. Omlouvá se z poslanců pan poslanec Michal Doktor, pan poslanec Jiří Karas, Petr Lachnit, také pan poslanec Pavel Svoboda. Většinou jsou na zahraničních cestách. Omlouvají se také členové vlády, protože premiér Vladimír Špidla stejně jako ministři Jaroslav Palas a Milan Urban jsou oficiálně v Latinské Americe. Na návštěvě Moravy je pan ministr Pavel Němec a mezi 14. a 15. hodinou se omlouvá také místopředseda vlády a ministr Cyril Svoboda, který jedná s hejtmany. Omlouvá se také ministryně Marie Součková, která je na veletrhu zdravotnické techniky a farmacie, a pan ministr Zdeněk Škromach se stejně tak účastní veletrhu v Brně.

Byl jsem požádán o opravu. Pan poslanec Jiří Karas je přítomen, takže není na zahraniční cestě, jak jsem tvrdil.

Pan poslanec Vícha má náhradní kartu číslo 4.

Vážení kolegové, prosím, abyste se posadili, a společně bychom si ujasnili, jaký program nás dnes čeká. Stav projednávaného pořadu jednání byl rozdán na lavice. Připomenu, že jsme stanovili, že dnes budeme projednávat návrhy zákonů ve třetím čtení, a už jsme určili, že nejdříve se budeme zabývat body 145, 143, 144 a po 15. hodině také můžeme projednávat bod 196. To jsou tedy body, které jsme si už pevně stanovili, a o tom jsme už rozhodli. Teď mi dovolte, abych doplnil k tomuto programu to, co vyplynulo a na čem byla shoda na dnešní poradě grémia.

Navrhuji, abychom dále pevně zařadili body 135, 138, 139. Připomínám, že to jsou body pana ministra Čermáka, které jsme nestihli projednat minulý pátek. Pak navrhuji, abychom dále projednali body 125, 133 a 159. Poté se budeme věnovat dalším návrhům zákonů ve třetím čtení podle schváleného návrhu pořadu, pokud bychom program nevyčerpali. Ještě jeden doplněk. Jako poslední jsme se dohodli, abychom projednali také bod 163, to jsou ony změny v zasedacím pořádku. Takže zákony ve třetím čtení plus bod 163.

Hlásí se ještě předseda klubu komunistické strany pan poslanec Kováčik, kterému dávám slovo. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Já za ně děkuji, pane předsedo. Nebojte se, dodržujeme dohodu, kterou jsme učinili ráno na schůzi vedení sněmovny. Chtěl bych jen navrhnout, aby v případě, že všechno, co jste teď přečetl, pane předsedo, a to je naprosto v pořádku, bychom stihli projednat v čase, který je dnes pro jednání Poslanecké sněmovny vymezen, abychom v těch třetích čteních pokračovali v následujícím pořadí. Bod 124, to je omezení plateb v hotovosti, bod 127, to je působnost orgánů České republiky, převod majetku, a bod 149, to jsou dráhy, tisk 316. Vidíme to jako klub KSČM jako věci, které je třeba přednostně projednat, pokud bude čas, ještě dnes, poté co projednáme body, na kterých jsme se dohodli.

Děkuji vám.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vy tedy navrhujete k těm bodům, které jsem četl, ještě hlasovat také o bodech 124, 127 a 149 jako dalších, pokud na ně přijde řada. Rozumím tomu dobře? (Ano.) Děkuji.

Přednesl jsem návrh, pan poslanec Kováčik ho doplnil. Dívám se, jestli jsou námitky pro to, abychom hlasovali najednou včetně doplňku pana poslance Kováčika, který pouze přidává k mému návrhu ještě další tři návrhy zákonů, pokud se k nim dnes dostaneme. Není tedy námitka proti tomu, že bych přečetl dohromady celý návrh včetně toho, co přednesl pan poslanec Kováčik? Není-li, tak vám jen zopakuji body.

 

To znamená, po těch dnes pevně zařazených bodech pevně zařadíme body 135, 138, 139, body 125, 133, 159, bod 163 a pak ještě body navržené panem poslancem Kováčikem - 124, 127, 149. Takto budeme nyní hlasovat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP