(18.50 hodin)
(pokračuje Špidla)

Chci konstatovat, že vláda předloží výsledný dokument, jak koneckonců předepisuje ústava, příslušné ratifikační proceduře. Jsem si jist, že tento dokument obstojí jakožto dokument posilující pozici České republiky v moderním světě a působící ve prospěch občanů. Těším se na debatu, která bude nad ratifikací, protože jsem přesvědčen o tom, že vláda tak dokáže své ústavní povinnosti plně dostát.

Děkuji. (Potlesk poslanců stran vládní koalice.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: O slovo se přihlásil místopředseda Poslanecké sněmovny pan Vojtěch Filip. Já poprosím pana poslance Kalouska, aby dal přednost panu místopředsedovi, který má přednostní právo vystoupení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, paní předsedající. Pane premiére, vážení členové vlády, paní a pánové. Hlasování skončilo, bylo rozhodnuto. Já jen připomínám, že dnešní den slavíme takové zvláštní výročí skončení určitého řekl bych politického kroku českých poslanců v rakousko-uherském sněmu. A toto výročí mi připomíná jednu věc, protože v té době, kdy skončilo období pasivní rezistence, se prosadilo Palackého heslo - Byli jsme před Rakouskem, budeme i po něm.

Já tedy podotýkám: byli jsme s Evropskou unií, budeme i bez ní.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pan poslanec Kalousek se hlásí o slovo, ale já připomínám, že není rozprava…

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Já se moc omlouvám, paní předsedající. Ona už není rozprava? Já jsem chtěl jenom využít technického ozvučení a samozřejmě jsem dal panu místopředsedovi přednost.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ale ani k technické poznámce vám nemůžu, pane poslanče, dát příležitost…

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Já zneužívám technického ozvučení, abych oznámil rozpočtovému výboru, že zítra v 9 hodin se sejde na místnosti 111. Zkusíme pro změnu pracovat. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pane poslanče, teprve teď končím 21. schůzi. Vaše pozvání mělo následovat potom.

Takže ještě jednou, končím 21. schůzi Poslanecké sněmovny.

 

(Schůze skončila v 18.52 hodin)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP