(15.20 hodin)
(pokračuje Kasal)

Ale vyčkáme kontroly.

Hlásí se pan poslanec Petr Šulák.

 

Poslanec Petr Šulák: Vážený pane předsedající, je mi to líto, ale já jsem mačkal "ano", a bohužel se mi ten puntík nerozsvítil.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Čili tuto vaši informaci si mám vyložit jako námitku a zpochybnění? Rozhodneme o tom v hlasování pořadové číslo 68. Hlásí se pan poslanec Cabrnoch, takže prohlašuji toto hlasování za zmatečné, nechám ho doběhnout.

 

Poslanec Milan Cabrnoch: Vážený pane předsedající, kolegyně a kolegové, dělám to velmi nerad, ale vzhledem k tomu, že moje místo je na druhé straně a špatně jsem viděl, chtěl bych požádat prostřednictvím pana předsedajícího pana kolegu Šuláka, aby nám sdělil, zda v době hlasování byl přítomen.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Byl. Pane poslanče, mohu potvrdit, že tady byl, ale vzhledem k tomu, že chvíli předtím tady nebyl, tak vaše otázka byla na místě, netřeba si to vykládat nějak ve zlém.

 

Rozhodneme o námitce pana poslance Šuláka v hlasování pořadové číslo 69. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 198 přítomných bylo pro 131, proti 12, takže námitce bylo vyhověno.

 

Hlasování se bude opakovat. Má číslo 70 a já se ptám, kdo po doporučujících stanoviscích pana ministra a pana zpravodaje s návrhem souhlasí. Kdo je proti? Děkuji.

Zkontrolujte si svá hlasovací zařízení. Děkuji.

Ze 198 hlasujících bylo pro 100, proti 95, takže návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A42 - souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 71. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Ze 198 hlasujících bylo pro 100, proti 96. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A43 - souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 72. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 198 přítomných bylo pro 101, proti 92. Návrh byl přijat.

 

(Poslanec Pleva jde kontrolovat výsledky hlasování za potlesku sněmovny.)

 

Velmi bych se přimlouval za to, aby ten, kdo se uhmátl, nám to sdělil na mikrofon, abychom nemuseli tu proceduru opakovat, protože připomínám - a každý si to může ověřit - že poměry ve sněmovně jsou stabilní. Hlásí se pan poslanec Nájemník.

 

Poslanec Václav Nájemník: Jen pro steno. To, co je na sjetině, je opak toho, jak jsem hlasoval. Nezpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji za vstřícnost. Budeme pokračovat hlasováním o dalším bodu.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A70 - souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 73. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 198 hlasujících bylo pro 137, proti 59. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A71 - souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasování pořadové číslo 74 bylo zahájeno. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 198 hlasujících bylo pro 130, proti 62. I tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A75 - souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 75. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 198 hlasujících bylo pro 134, proti 55. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A79. Ve smyslu již přijatého pozměňovacího návrhu pana poslance Krause souhlas. (Ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasování pořadové číslo 76 bylo zahájeno. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Ze 198 hlasujících bylo pro 131, proti 53. I tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: S výjimkou nyní samostatně odhlasovaných pozměňovacích návrhů a s výjimkou těch pozměňovacích návrhů, které už byly s laskavým souhlasem sněmovny prohlášeny za nehlasovatelné, nechávám hlasovat o všech návrzích rozpočtového výboru pod písmenem A en bloc. (Zpravodaj i ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Stanovisko je doporučující, předpokládám.

 

Hlasujeme, protože hlasování 77 bylo zahájeno. Kdo s tím souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 197 hlasujících bylo 100 pro, 61 proti. Tyto návrhy byly přijaty.

 

Vyčerpali jsme velmi pravděpodobně…

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Tím jsme vyčerpali podle mého názoru všechny pozměňovací návrhy.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: …všechno, o čem bylo třeba hlasovat, a můžeme přistoupit k závěrečnému hlasování.

Přednesu návrh na usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o spotřebních daních, podle sněmovního tisku 317, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo… (Námitky ze sálu.)

Já jsem se, pane poslanče, na vás dlouho díval, vy to dobře víte, jestli se přihlásíte, a nehlásil jste se. Já prohlašuji toto hlasování za zmatečné, ale omlouvat se nebudu, protože mám naprosto čisté svědomí a vy to dobře víte.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Pane předsedající, já po vás omluvu nežádám, ale já jsem se opravdu hlásil.

Dámy a pánové, dovolte mi říci v jedné větě, proč poslanecký klub ODS nepodpoří tento návrh. To vysvětlení je všeobecně známé. Spotřební daně jsou zvyšovány nad úroveň, kterou po nás požaduje Evropská unie, jinými slovy vysvětlení, které je všeobecně poskytováno touto vládou, je nepravdivé.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. A po předchozím zmatečném hlasování… Hlásí se pan ministr Bohuslav Sobotka.

 

Ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Já se velmi omlouvám, ale musím říci, že to, co řekl kolega Tlustý, není tak úplně pravda, ale já s ním nechci polemizovat, pouze bych chtěl za něj dodat to, co on ve své skromnosti nedodal a už neřekl.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP