(15.00 hodin)
(pokračuje Kasal)

My rozhodneme v hlasování pořadové číslo 49, které jsem zahájil. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 198 hlasujících bylo 193 pro, nikdo proti. Návrh byl schválen.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu B1 pana poslance Krause, který je pozměňovacím návrhem vůči bodu A9 rozpočtového výboru. Stanovisko zpravodaje i ministra kladné.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 50. Kdo je pro ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Ze 198 hlasujících bylo pro 135, proti 50. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Nyní budeme hlasovat alternativně o bodu C1 pana poslance Vlčka, a to o alternativě 30 dnů a 40 dnů. Pokud by jedna z těchto alternativ byla přijata, stane se nehlasovatelným bod A11 rozpočtového výboru a bod A66 bude přijat ve smyslu již schválené legislativně technické připomínky.

Navrhuji hlasovat nejprve o variantě a), a potom o variantě b). Předkladatel zřejmě souhlasí. Varianta a) - nesouhlas.

 

Ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Doporučuji variantu b).

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 51. Kdo souhlasí s variantou a), nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti?

Ze 198 hlasujících bylo pro 6, proti 155. Tento návrh nezískal potřebnou podporu.

 

A budeme hlasovat o variantě b). Pan ministr doporučuje, pan zpravodaj doporučuje.

 

My rozhodneme v hlasování pořadové číslo 52. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Děkuji. Hlasování skončilo. Ze 198 přítomných bylo pro 129, proti 52. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Zdůrazňuji, že tím se stal nehlasovatelný bod A11. Až budu předkládat usnesení rozpočtového výboru, prosím, s tímto vědomím!

Nyní budeme hlasovat o pozměňujících návrzích C2 až C4 s vědomím, že pan poslanec Vlček stáhl varianty b) a c) v čísle 3, a s vědomím, že je technická úprava: není to § 78, ale je to § 77. S těmito již schválenými úpravami již doporučuji.

(Ministr: Kladné stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 53. Kdo s návrhem souhlasí ať zvedne ruku a stihne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Ze 198 přítomných bylo pro 154, 10 bylo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Tímto rozhodnutím Poslanecké sněmovny se stal nehlasovatelným bod A13 rozpočtového výboru, bod A14 rozpočtového výboru, bod E pana poslance Vymětala a bod F pana poslance Václavka.

Nyní budeme hlasovat o návrzích pana poslance Vlčka, uvedených pod bodem C5 až C6.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Stanovisko zpravodaje i ministra souhlasné.

 

Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 54. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 198 přítomných bylo pro 138, proti 9. Návrhy byly přijaty.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Budeme alternativně hlasovat o návrzích pana poslance Býčka pod bodem D s vědomím, že již jsme souhlasili, že kromě pozměňujícího návrhu v tisku č. 317 jsou také procentní změny v tisku č. 317/2. Varianta a) - nesouhlas.

(Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 55. Kdo souhlasí s návrhem uvedeným pod bodem D k § 103 pod variantou a)? Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 198 přítomných bylo pro 28, proti 139. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Varianta b) - nesouhlas.

(Ministr: Nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 56. Kdo souhlasí ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 198 hlasujících bylo pro 38, proti 145. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Návrh E pana poslance Vymětala je nehlasovatelný přijetím návrhu pana poslance Václavka. Hledám pana poslance Vymětala očima - neprotestuje. Pokládám ho za nehlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pan poslanec Vymětal evidentně s vaším názorem nesouhlasí.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo pane předsedající. Domnívám se, že můj pozměňovací návrh je hlasovatelný, protože pozměňovací návrh pana kolegy Vlčka se týkal § 59, tzn. daně z minerálních olejů, kdežto mé pozměňovací návrhy se týkají § 21, což je o obecném zajištění daně. Takže to je samostatně hlasovatelné. Samozřejmě i minerální oleje mohou být řešeny jinak, zvlášť.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Myslím, že bude nejsnazší vyhovět panu poslanci Vymětalovi.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Já jsem hluboce přesvědčen, že to nehlasovatelné je, protože návrh se vztahuje k bodu 14 a bod 14 se stal přijetím návrhu pana poslance Vlčka nehlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pan poslanec Vymětal.

 

Poslanec Karel Vymětal: Domnívám se, že nikoliv, protože i bod 14 usnesení rozpočtového výboru se týká § 21. O tom jsme zatím vůbec nehlasovali. My jsme hlasovali o změně § 59.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Zkrátím to: navrhuje-li pan poslanec Vymětal vypustit bod 14, který je dle mého názoru nehlasovatelný, pak doporučuji tento návrh přijmout.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Čili doporučujete přijmout návrh pod písm. E1.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Ne, já tvrdím, že bod E1 navrhuje pan poslanec Vymětal a bod 14 - předpokládám, že A14, jakkoliv to neuvedl - vypustit. Přijetím návrhu pana poslance Vlčka jsme bod A14 učinili nehlasovatelným. Proto pokládám za nehlasovatelný i návrh vypustit nehlasovatelný návrh. Pokud ulehčím sněmovně situaci v tom, že doporučím bod 14 vypustit, tak doporučuji přijmout tento pozměňující návrh.

Doporučuji vypustit návrh, který se již dříve stal nehlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Čili ten, kdo bude souhlasit "ano" -

 

Poslanec Miroslav Kalousek: - souhlasí s tím, že tam ten bod 14 nebude.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Souhlasí s tím, že tam bod 14 nebude, a zkrátíme si diskusi na téma pravdy a nepravdy.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP