(15.40 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Žádám pana zpravodaje, aby zaujal místo u stolku zpravodajů, a otevírám obecnou rozpravu. Do všeobecné rozpravy nemám žádnou přihlášku a ptám se, jestli má někdo zájem se přihlásit z místa. Není tomu tak, obecnou rozpravu končím. Nepředpokládám tedy, že bude potřeba jakési závěrečné slovo, ani žádný návrh, který bychom měli k hlasování, nepadl.

Přistoupíme k rozpravě podrobné. Nemám také žádné přihlášky do podrobné rozpravy a konstatuji, že vnímám slova pana zpravodaje jako návrh usnesení. Má někdo námitku proti postupu předsedajícího? Není tomu tak, čili vyjádření pana zpravodaje v jeho zpravodajské zprávě můžeme brát i jako návrh v podrobné rozpravě.

Pokud se nikdo nehlásí do podrobné rozpravy, podrobnou rozpravu končím a můžeme hlasovat o předneseném návrhu pana zpravodaje. Je zájem, aby pan zpravodaj zopakoval návrh na usnesení? Není tomu tak.

Proto vás odhlásím a požádám vás o novou registraci, abychom zjistili aktuální stav ve sněmovně. Po vašem přihlášení zahájíme hlasování pořadové číslo 320, ve kterém vyslovíme souhlas s Kodexem České televize.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 320 a ptám se, kdo je pro návrh schválit Kodex České televize? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 320 z přítomných 137 pro 127, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Poslanecká sněmovna schválila Kodex České televize. Tím končím projednávání bodu č. 99 a děkuji panu zpravodaji poslanci Petru Plevovi.

 

Budeme pokračovat bodem č. 100. Bodem č. 100 našeho programu schůze je

 

100.
Zpráva o průběhu likvidace Fondu dětí a mládeže v likvidaci
vypracovaná k 31. prosinci 2002
/sněmovní tisk 226/

 

Na 14. schůzi Poslanecká sněmovna vrátila tento materiál výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu k novému projednání. Výbor zprávu znovu projednal a usnesení bylo rozdáno jako sněmovní tisk č. 226/3.

Zpravodajkou výboru byla schválena paní poslankyně Hana Šedivá. Ta je na dnešní schůzi řádně omluvena, a proto nejdříve schválíme nového zpravodaje pro sněmovnu, kdy po dohodě je jím navržena paní poslankyně Michaela Šojdrová. Má někdo jiný návrh? Není tomu tak.

 

Já zahájím hlasování pořadové číslo 321 a ptám se, kdo souhlasí s tím, aby zpravodajskou zprávu předložila paní poslankyně Michaela Šojdrová. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 321 z přítomných 143 pro 110, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Prosím tedy nově schválenou zpravodajku výboru paní poslankyni Michaelu Šojdrovou, aby nás informovala o jednání výboru k tisku 226. Prosím, paní zpravodajko, máte slovo.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Děkuji. Vážený pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu tisk 226 znovu projednal. Ve výboru proběhla diskuse ke zprávě likvidátora. Musím zde sdělit, že likvidátor doplnil tuto informaci některými novými informacemi o tom, jak probíhá předávání majetku z prvého kola bezúplatných převodů z majetku Fondu dětí a mládeže na nové nabyvatele.

Diskuse, která nepřinesla žádný návrh na zamítnutí či jiný návrh, byla zakončena přijetím usnesení, které navrhla paní zpravodajka kolegyně Šedivá, a sice aby Poslanecká sněmovna vzala zprávu likvidátora za uplynulé období na vědomí. Já tedy doporučuji Poslanecké sněmovně, aby toto usnesení výboru schválila. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji paní zpravodajce. Zahajuji všeobecnou rozpravu, do které nemám žádné písemné přihlášky. Ptám se, jestli se někdo hlásí z místa do obecné rozpravy. Není tomu tak, končím obecnou rozpravu.

Přistoupíme k rozpravě podrobné. Nemám také žádné přihlášky do podrobné rozpravy a pokusím se vám předložit stejný návrh jako posledně, to znamená, jestli souhlasíte, aby tento návrh, který předložila paní Michaela Šojdrová ve své zpravodajské zprávě, byl vnímán jako návrh na usnesení vzešlý z podrobné rozpravy. Nevidím námitky proti postupu předsedajícího. Ptám se, jestli někdo žádá opakovat návrh na usnesení. Není tomu tak. Můžeme tedy přistoupit k hlasování. Poměry ve sněmovně se příliš nezměnily, nebudu vás tedy odhlašovat.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 322. Ptám se, kdo je pro, vzít zprávu likvidátora na vědomí. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 322 z přítomných 146 pro 69, proti 3. Návrh nebyl přijat.

 

Nepřijetím usnesení tedy skončil bod č. 100.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP