(13.00 hodin)

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 308 z přítomných 170 pro hlasovalo 116, proti 20. Návrh byl přijat.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dalším z navržených je profesor Vojtěch Mencl.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 309 z přítomných 170 poslanců 94 bylo pro, proti 32. Návrh byl přijat.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dalším z navržených je profesor Ivan Ruller.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 310 z přítomných 170 poslanců 156 hlasovalo pro, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dalším z navržených je Čestmír Stašek.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 311 z přítomných 170 poslanců 151 pro, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dalším z navržených je Ivan Šetlík.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko, zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 312 z přítomných 170 poslanců 156 bylo pro, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

A poslední.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Devátým z navržených je Pavel Wonka.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 313 z přítomných 167 poslanců pro hlasovalo 63, proti 38. Návrh nebyl přijat.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Takže, paní místopředsedkyně, dámy a pánové. Dle mých a jistě i vašich záznamů jsme hlasovali o všech návrzích, které předložil organizační výbor, i o jednom návrhu, který zazněl z pléna.

Mohu konstatovat, že Poslanecká sněmovna svým hlasováním podpořila všechny z těch, kteří byli uvedeni v písemném materiálu, s výjimkou Pavla Wonky, a navíc souhlasila s návrhem na propůjčení Řádu bílého lva Antonínu Švehlovi.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pane místopředsedo, já se domnívám, že bychom teď měli hlasovat o návrhu usnesení jako o celku. A poprosila bych vás o přečtení návrhu usnesení, tak jak jste ho na začátku uváděl.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Čili návrh usnesení bude: Poslanecká sněmovna předkládá prezidentu republiky podle § 8 zákona číslo 157/1994 Sb., o státních vyznamenáních, návrhy na I. propůjčení Řádu bílého lva, kde budou jména Josef Buršík, Karel Sedláček, Antonín Švehla. Propůjčení Řádu TGM - v oddíle II. budou jména Josef Bryksa, Zdeněk Mahler, Rudolf Plajner, Jiří Sedmík, Franz Spina, Jaroslav Škarvada. V oddíle III. Medaile za hrdinství - Imrich Gablech, Václav Kopecký, Cyril Musil, Jaroslav Novák, Antonín Plichta. V oddílu IV. Medaile za zásluhy - Matityah Adler, Antonín Bradna, Jan Jerie, Vlasta Kurková, Vojtěch Mencl, Ivan Ruller, Čestmír Stašek a Ivan Šetlík.

Tolik je kompletní návrh na usnesení Poslanecké sněmovny v této věci.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano. Já zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 314 z přítomných 165 poslanců 121 hlasovalo pro návrh, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Já vám děkuji.

 

Kolegyně a kolegové, vyhlašuji polední přestávku. Odpoledne začneme jednat ve 14.15 hodin. Za deset minut začíná organizační výbor. Přeji dobrou chuť.

Ještě pan předseda Kühnl.

 

Poslanec Karel Kühnl: Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové. Já bych chtěl požádat o prodloužení polední přestávky do 14.30.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Já vám vyhovuji. Přestávka bude do 14.30.

 

(Jednání přerušeno ve 13.06 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP