(18.00 hodin)

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pane zpravodaji, pokud nepřijetím G2 vylučujete možnost hlasování o J1, tak pak mi přijde správné dát hlasovat o variantě, která je podle názoru zpravodajů vhodnější pro hlasování formulačně.

 

Poslanec Václav Mencl: Abych řekl pravdu, tak jsou shodné. A jestliže si některý z předkladatelů přeje, tak není důvod mu nevyjít vstříc. Budeme hlasovat o návrhu G2.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Budeme hlasovat o návrhu G2. Názor pana ministra? (Nedoporučuje. Zpravodaj Mencl doporučuje.) Pan poslanec Beneš se hlásí.

 

Poslanec František Beneš: Dámy a pánové, ty dvě varianty nejsou shodné. J1 říká, že tam musí být nadpoloviční většina členů, a pokud není, tak uvádí variantu, která je pod G. J1 je lepší. (Protichůdné názory z pléna.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Jsme v situaci, které jsem se obával a kterou musíme nějak rozhodnout. Takže já ji rozhodnu autoritou. Protože se většina přiklání k tomu, že formulace J1 je vhodnější, dáme hlasovat o variantě J1, přičemž v případě, že by nebyla přijata, nebude už hlasováno o variantě G2. Nejsou-li námitky, budeme takto postupovat. (Námitky nejsou.) Ještě jednou názor pana ministra. (Ministr Němec nedoporučuje. Zpravodaj doporučuje.) Pan Třešňák nedoporučuje, pan Krill doporučuje.

 

Rozhodneme hlasováním s pořadovým číslem 409. Kdo souhlasí s návrhem J1, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování v tuto chvíli skončilo. Ze 180 hlasujících bylo pro 98, proti 64. Návrh byl přijat. Nehlasovatelným se stává bod G2.

 

Poslanec Václav Mencl: Nehlasovatelným se stává také bod B4.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: A bod B4. Budeme pokračovat.

 

Poslanec Václav Mencl: Nyní bych vyslyšel pana ministra a hlasovali bychom o bodě A17. (Ministr doporučuje, zpravodaj doporučuje.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Je všeobecné doporučení s bodem A17. Hlasování má pořadové číslo 410. Kdo souhlasí s tímto bodem, může to dát najevo tím, že zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 180 hlasujících 138 pro, 2 proti. A17 bylo přijato.

 

Poslanec Václav Mencl: Nyní bychom hlasovali o bodě B5.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Názory. Pane ministře? (Ministr B5 nedoporučuje.) Zpravodaj Mencl doporučuje, pan zpravodaj Třešňák nedoporučuje, pan zpravodaj Krill doporučuje.

 

Rozhodneme v hlasování 411. Kdo souhlasí s B5, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 181 přítomných bylo pro 42, proti 114. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Václav Mencl: Nyní budeme hlasovat o bodě B3.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Stanovisko pana ministra neutrální, zpravodaj pan Třešňák doporučuje, Mencl a Krill nedoporučují.

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 412. Kdo souhlasí s návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji. Hlasování skončilo.

Ze 181 hlasujících bylo pro 84, proti 66. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Václav Mencl: Nyní budeme hlasovat o bodu B8. (Ministr nedoporučuje.) Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pan Třešňák doporučuje, pan Krill doporučuje.

 

Hlasování 413 bylo zahájeno. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 181 hlasujících bylo pro 128, proti 38. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Václav Mencl: Nyní budeme hlasovat o návrhu C1.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Názor pana ministra. (Nedoporučuje. Zpravodaj Mencl doporučuje.) Pan zpravodaj Třešňák nedoporučuje, další dva zpravodajové doporučují.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 414. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji. Hlasování skončilo.

Hlasovalo 181 poslanců, pro bylo 108, proti 66. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Václav Mencl: Nyní budeme hlasovat o dvou totožných návrzích, kterými jsou D1 a I1. Já bych navrhoval, abychom hlasovali, pokud s tím kolega Hrnčíř bude souhlasit, o návrhu D1. (Ministr nedoporučuje.) Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pan poslanec Krill doporučuje, pan poslanec Třešňák nedoporučuje.

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 415, které jsem zahájil. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 181 přítomných pro 48, proti 90. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Václav Mencl: Nyní se musíme vyrovnat s návrhy, které jsou na různou dobu nabytí účinnosti té části zákona, která zneplatňuje zvláštní způsobilosti. Já bych navrhoval, abychom nejprve hlasovali orientačně. Jsou zde následující návrhy: I2 - 24 měsíců po nabytí účinnosti zákona, E10 a B9, které jsou totožné - o 12 měsících, pak G3, kolega Třešňák, zanikají dnem přistoupení ČR k EU, tedy za 4,5 měsíce, nejdéle však 12 měsíců od účinnosti zákona. Prakticky to znamená 4,5 měsíce. Konstatuji, že v návrhu zákona je 6 měsíců. Navrhoval bych tedy orientační hlasování o návrzích I2, E10 a G3, pak bychom hlasovali v tom pořadí, ve kterém se vážené kolegyně a kolegové k tomu vyjádří. Takže pořadí I2, E10 a G3. Orientační hlasování.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Budeme hlasovat tak, jak navrhujete. Pan ministr? (Doporučuje původní znění návrhu, 6 měsíců. Zpravodaj Mencl doporučuje I2.) Pan Třešňák? G3 - 4,5 měsíce. Pan poslanec Krill I2.

 

Takže orientační hlasování pořadové číslo 416. Kdo dává podpůrný hlas variantě I2, tedy 24 měsícům? Děkuji.

Hlasování skončilo. Pro 93.

 

Teď dám hlasovat orientačně o bodech E10, B9, to je 12 měsíců. Kdo dá svůj podpůrný hlas této variantě, ať to dá najevo v hlasování pořadové číslo 417.

Hlasování skončilo. Ze 181 bylo pro 40.

 

Jako o posledním dám hlasovat o návrhu G3. Kdo dá podpůrný hlas této variantě, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji.

Hlasování (číslo 418) skončilo. Podpůrných hlasů jste dali 73.

 

Čili pořadí, ve kterém budeme hlasovat, je: I2, G3, E10, B9.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP