(16.20 hodin)
(pokračuje Sehoř)

Tutéž skutečnost je pak zapotřebí promítnout v článku I a v článku II do úvodních vět obou zmíněných zákonů. Zde bude v přehledu jejich novelizací doplněn zákon č. 517/2002 Sb.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já vám také, pane poslanče, děkuji. Další přihlášku do rozpravy ve třetím čtení nemám, takže rozpravu končím a prosím, abyste se opět ujal slova, tentokrát jako zpravodaj.

 

Poslanec Karel Sehoř: Hlasování by nemělo být složité. První bychom asi hlasovali zpětvzetí návrhu pana poslance Teplíka. Pak bych navrhoval, abychom hlasovali o všech návrzích hospodářského výboru pod písmenem A, potom návrh pana poslance Suchánka pod písmenem B, pak tři hlasování o třech návrzích pana poslance Římana - C1, C2 a C3. Předposlední by byl návrh pana poslance Svobody pod písmenem D a nakonec bychom hlasovali o legislativně technických úpravách, tak jak jsem je přednesl v rozpravě. Nakonec bychom hlasovali o zákonu jako celku.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pane poslanče, já s vámi souhlasím. Zdá se mi, že váš návrh vyplývá z logiky věci i z toho, jak byly návrhy podávány, takže nemyslím, že je nezbytné o té proceduře dál hlasovat. Nic nepřeskakujeme, nic neměníme.

Takže v tuto chvíli přistoupíme k hlasování. Ještě se hlásí pan poslanec Karel Vymětal. Já jsem rozpravu už ukončil, pane poslanče.

 

Poslanec Karel Vymětal: Ano, je to jen procedura. Chtěl bych jen připomenout, že poprvé bychom měli hlasovat o zpětvzetí návrhu pana poslance Teplíka.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano, to bylo řečeno. Doufám, že jste všichni přihlášeni. Ale protože vidím žádost o odhlášení, tak vás ještě poprosím o novou registraci a přistoupíme k hlasování o zpětvzetí návrhu pana poslance Tomáše Teplíka. Předpokládám, že k tomu ani pan ministr, ani pan zpravodaj - (Oba zpětvzetí doporučují.)

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 387. Kdo souhlasí se zpětvzetím, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 169 přítomných bylo 165 pro, nikdo proti. Vzali jsme zpět návrh pana poslance Tomáše Teplíka.

 

Poslanec Karel Sehoř: Nyní budeme hlasovat o všech návrzích hospodářského výboru pod písmenem A. (Ministr : Doporučuji.) Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 388. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 172 hlasujících bylo pro 172, takže návrh byl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Suchánka pod písmenem B. (Ministr: Nedoporučuji.) Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 389. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 172 hlasujících bylo pro 84, proti 86. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: Nyní budeme hlasovat o návrzích pana poslance Římana, nejprve o návrhu C1. (Ministr: Nedoporučuji.) Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 390. Kdo souhlasí s návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 172 bylo 51 pro, 115 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Římana C2. (Ministr: Nedoporučuji.) Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 391. Kdo souhlasí s návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 172 hlasujících bylo pro 51, proti 113. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: Nyní budeme hlasovat o návrhu C3. (Ministr: Nedoporučuji.) Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 392, které jsem zahájil. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ne". Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 173 hlasujících bylo pro 52, 114 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Svobody pod písmenem D jako celku. (Ministr: Nedoporučuji velmi silně.) Já ponechávám na vůli sněmovny.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 393. Kdo s tímto návrhem pana poslance Svobody souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 175 hlasujících bylo pro 48, proti 91. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: Protože návrh pod písmenem E byl stažen, tak nám zbývá hlasování o legislativně technické úpravě, která se týká v podstatě názvu zákona. (Ministr: Doporučuji.) Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Svůj názor vyjádříme v hlasování pořadové číslo 394, které jsem zahájil. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Z přítomných 175 bylo 168 pro, jeden proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Karel Sehoř: Jestli se nemýlím, tak jsme přijali všechny pozměňovací návrhy.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zdá se, že je všeobecný souhlas, takže v tuto chvíli mohu přistoupit k tomu, že přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 151/2000 Sb., o telekomunikacích a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 29/2000 Sb., o poštovních službách a o změně některých zákonů, podle sněmovního tisku 213, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 395. Kdo souhlasí s tímto usnesením, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti?. Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 175 přítomných bylo pro 143, 5 bylo proti. S návrhem zákona byl vysloven souhlas.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP