(11.50 hodin)

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 297. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 192 přítomných bylo pro 116, proti 68. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A 26 - poslanec Kocourek.

(Zpravodaj i navrhovatel nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 298. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu, ať stiskne tlačítko "ne". Děkuji.

Hlasování skončilo. Za 192 přítomných bylo pro 53, proti 91. Návrh nebyl přijat.

 

Hlásí se pan poslanec Karel Vymětal.

 

Poslanec Karel Vymětal: Pane předsedající, myslím si, že toto hlasování bylo zmatečné, poněvadž tam jsou dvě alternativy a je třeba říct, o které alternativě se hlasuje. A to nebylo řečeno, tudíž já nevím vlastně, o čem jsme hlasovali.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Vyjádření pana zpravodaje?

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Myslím si, že když jsme hlasovali o bodu A26, hlasovali jsme o obou dvou alternativách a obě dvě jsme zamítli. Za předpokladu, že je námitka proti tomuto postupu, tak prosím, aby se o této námitce hlasovalo, a budeme hlasovat o alternativách.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já si myslím, že musím dát za pravdu panu poslanci Vymětalovi a prohlásit hlasování za zmatečné a opakovat hlasování o 26a). V případě, že nebude schváleno, o 26b).

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Vy jste tady šéf, pane předsedající. A26, alternativa a).

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Myslím, že se mýlíte, nevadí, ale v tuto chvíli mám pravdu. (Smích a potlesk.)

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A 26, alternativa a).

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Názor pana ministra? (Nesouhlas. Zpravodaj také nesouhlasí.)

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 299. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Z přítomných 192 bylo pro 56, proti 98. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A 26, varianta b).

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Názor pana ministra? (Nesouhlas. Zpravodaj rovněž nesouhlasí.)

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 300. Kdo je pro návrh, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Děkuji. Kdo je proti návrhu? Děkuji.

Hlasování v tuto chvíli skončilo. Ze 192 hlasujících bylo pro 57, proti 97, takže návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Dopadlo to stejně, ale máme lepší pocit.

A27. Nesouhlas. (Ministr rovněž nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 301. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 192 hlasujících bylo pro 84, proti 96. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Nyní navrhují hlasovat o pozměňovacím návrhu pana poslance Krause uvedeném pod písmenem B. Jakkoliv je tlustý, navrhuji hlasovat o něm en bloc.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Námitky nejsou, takže (ozývají se hlasy z pléna) mohu zahájit hlasování pořadové číslo 302. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku - Stanoviska? (Obě souhlasná.) Takže kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". (Pískot.) Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování skončilo. Ze 191 hlasujících bylo pro 91, proti 82, takže hlasovací zařízení v tuto chvíli ukazuje, že návrh nebyl přijat.

 

(Rozruch ve sněmovně.)

 

Vzhledem ke skóre se domnívám, že bude třeba vyčkat kontroly.

O slovo se přihlásil pan ministr a v tuto chvíli pravděpodobně poslanec Pavel Dostál.

 

Ministr kultury ČR Pavel Dostál Pane předsedající, vznáším námitku proti hlasování. Opakuje se to, co včera - opět jsem celou dobu tady mačkal tlačítko a signál prostě to nevysílá. Tak já žádám, aby bylo moje hlasovací zařízení podrobeno nějaké technické prověrce.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře. Dámy a pánové, registruji zpochybnění hlasování, odhlašuji vás, poprosím vás o novou registraci, aby se hlasovací zařízení osvěžilo jinou činností než mačkáním tlačítek "ano" nebo "ne". A svěží hlasovací zařízení zcela nepochybně nám umožní, abychom rozhodli o námitce pana poslance Dostála.

 

Kdo s námitkou souhlasí, ať to dá najevo patřičným způsobem v hlasování s pořadovým číslem 303, které jsem zahájil. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo výsledkem: ze 191 hlasujících bylo pro 151, proti 15. Námitka byla přijata.

 

A my budeme hlasování opakovat. Připomínám stanovisko navrhovatele kladné, stanovisko zpravodaje také kladné. Předpokládám, že výkřiky o hlasování po jménech byly spíše parlamentním folklórem. Je tomu tak.

 

Přistoupíme k hlasování pořadové číslo 304, které jsem zahájil. Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Krause uvedeným pod písmenem B, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? - Zkontrolujte si hlasovací zařízení, všichni máte čas.

Hlasování skončilo. Ze 192 přítomných bylo 96 pro, 95 proti, takže i v tuto chvíli hlasovací zařízení nás informuje o tom, že návrh nebyl přijat.

 

(Rozruch ve sněmovně).

 

Hlásí se pan poslanec Váňa.

 

Poslanec Miroslav Váňa: Vážené kolegyně a kolegové, jsem nucen zpochybnit své hlasování. Hlasoval jsem ano, ale na sestavě mám křížek.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. O vaší námitce, o vašem zpochybnění rozhodneme v hlasování pořadové číslo 305. Kdo s námitkou souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 192 hlasujících bylo pro 121, 17 proti. Takže návrh byl přijat.

 

Budeme opakovat hlasování. Má pořadové číslo 306 a ten, kdo souhlasí, ať zvedne ruku, stiskne tlačítko "ano" a zkontroluje si světýlko. Ten, kdo je proti, stiskne tlačítko "ne", zvedne ruku a zkontroluje si rovněž světýlko. Děkuji.

Hlasování skončilo. Z přítomných 192 bylo pro 97, proti 95, takže návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP