(11.30 hodin)
(pokračuje Kasal)

Chci se zeptat, zda chce vystoupit pan ministr Sobotka. Není tomu tak. Pan poslanec Kalousek se správně hrne k mikrofonu, ale musím se zeptat ještě pana poslance Ekerta, zpravodaje výboru pro evropskou integraci, zda chce vystoupit. Nehodlá tak učinit.

Takže v tuto chvíli opravdu přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Poprosím pana zpravodaje, aby nás seznámil se svým návrhem na postup při hlasování.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Procedura poměrně logická a jednoduchá. Doporučuji, abychom nejprve hlasovali o legislativně technických úpravách vůči vládnímu návrhu, poté hlasovat o jednotlivých pozměňovacích návrzích, jak jsou předloženy - od písmene A až D po jednotlivých bodech. V případě, že budou přijaty příslušné pozměňovací návrhy, hlasovat o legislativně technických úpravách, které jsou předloženy alternativně pro případ, že dané pozměňovací návrhy uspějí, nebo neuspějí. To je návrh procedury.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pokud nejsou námitky, umožním vám vyjádřit se v hlasování pořadové číslo 272. Kdo souhlasí s touto procedurou, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 189 přítomných bylo pro 159, nikdo proti.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Bude nejprve hlasovat o legislativně technických úpravách - strana 12, body 1 až 11, strana 13 - bod 12. Navrhuji hlasování en bloc.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Nejsou-li námitky - předpokládám, že pan ministr souhlasí - rozhodneme v hlasování pořadové číslo 273. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 190 přítomných pro 181, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Nyní bychom hlasovali o návrhu pana poslance Ostrého - body A1 a A2 najednou.

Velmi se omlouvám, pane předsedající, jsem upozorňován, že pan poslanec Gongol měl legislativně technickou úpravu, což byla změna písmen. Vzhledem k tomu, že je to spíše chyba přepisu, protože původní návrh by nedával smysl, označil jsem to za technickou úpravu, o které budeme hlasovat za předpokladu, že jeho pozměňovací návrh bude přijat. Pokud by byl významný, myslím, že tato procedura je možná.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozuměl jsem schválené proceduře, jak ji v tuto chvíli parafrázoval pan poslanec Kalousek. Pokud nejsou námitky, přistoupíme k hlasování o návrzích pana poslance Ostrého. Pan ministr vyjádřil nesouhlasné stanovisko, pan zpravodaj souhlasí.

 

Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 274. Kdo je pro, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 190 přítomných bylo 123 pro, 61 proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Nyní bychom hlasovali o bodu A3 poslance Kalouska. Stanovisko pana ministra je neutrální, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 275. Kdo je pro tento návrh, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 190 bylo pro 142, proti 30. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Bod A4 - poslanec Kalousek. Doporučuji, pan ministr souhlasí.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování číslo 276. Kdo s návrhem souhlasí, zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 190 bylo pro 176, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A5 - poslanec Kvapil. Pan ministr nesouhlasí, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Sleduji určitý neklid. Už je vše v pořádku? Není. Odhlásím vás, protože jsou nějaké problémy s registrací. Prosím o nové přihlášení se. Je to v pořádku.

 

Připomínám, že budeme hlasovat o návrhu A5 pana poslance Kvapila, kde zazněl nesouhlas pana ministra a souhlas pana zpravodaje. Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 277. Kdo souhlasí, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 187 přítomných bylo pro 114, proti 64. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A 6 - poslanec Kvapil. Pan ministr nesouhlasí, zpravodaj doporučuje.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování číslo 278. Kdo je pro, zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 188 bylo pro 113, proti 69. Tento návrh byl také přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A 7 - poslanec Doležal. Ministr nesouhlasí, zpravodaj rovněž.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: V hlasování číslo 279 máme příležitost se k tomuto návrhu vyjádřit. Kdo je pro, zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 190 bylo pro 55, proti 106. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A8 - poslanec Gongol s tím, že respektujeme technickou opravu - místo písmene "e" a jedná o písmeno "d". Ministr souhlasí, zpravodaj rovněž.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ještě upřesnění pana poslance Gongola.

 

Poslanec Jaroslav Gongol: Tam ještě patří odstavec 3 písmeno f).

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Promiňte, že jsem to nedoplnil. To dává logickou souvislost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Je jasné každému, o čem budeme hlasovat? Je.

 

Hlasování pořadové číslo 280. Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Gongola, zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 191 přítomných pro 186, proti jeden.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: A 9 - poslanec Doktor - varianta A. Ministr i zpravodaj nedoporučují.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 281. Kdo s návrhem poslance Doktora souhlasí, zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 191 přítomných bylo 94 pro, 90 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Prosím o chvilku strpení, bude třeba sjetinu překontrolovat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP