(9.30 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Nyní budeme hlasovat o druhém pozměňovacím návrhu, to byl návrh pana poslance Černého. Ptám se na názor předkladatele. (Souhlas.) Zpravodaje. (Souhlas.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 229. Z přítomných 193 poslanců pro hlasovalo 187, proti žádný. I tento návrh byl přijat.

 

Mám za to, že bylo hlasováno o všech pozměňovacích návrzích. Můžeme přikročit k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o uvádění do oběhu osiva a sadby pěstovaných rostlin a o změně některých zákonů (zákon o oběhu osiva a sadby), podle sněmovního tisku 130, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento text usnesení, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 230. Z přítomných 193 poslanců pro hlasovalo 179, proti 2. Mohu říci, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji předkladateli i zpravodajovi. Končím projednávání bodu č. 75.

 

Další bod našeho programu je bod

 

77.
Návrh poslance Ladislava Skopala na vydání zákona, kterým se mění zákon
č. 95/1999 Sb., o podmínkách převodu zemědělských a lesních pozemků
z vlastnictví státu na jiné osoby a o změně zákona č. 569/1991 Sb.,
o Pozemkovém fondu České republiky, ve znění pozdějších předpisů, a zákona
č. 357/1992 Sb., o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí,
ve znění pozdějších předpisů, ve znění zákona č. 253/2001 Sb.
/sněmovní tisk 171/ - třetí čtení

 

U stolku zpravodajů zaujal místo poslanec Ladislav Skopal i zpravodaj výboru poslanec Josef Mandík. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 171/4.

Otevírám rozpravu, do které mám jednu přihlášku, ale vidím, že pan poslanec ji stahuje. Do rozpravy se hlásí pan poslanec Zgarba. Prosím o klid v sále.

 

Poslanec Petr Zgarba: Vážený předsedo, vládo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych navrhl stažení svého pozměňovacího návrhu, resp. požádal sněmovnu o schválení stažení mého pozměňovacího návrhu. Je to pozměňovací návrh C odst. 1 a 2, odst. 3 by zůstal na prohlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Věřím, že je to zaznamenáno. Hlásí se zpravodaj.

 

Poslanec Josef Mandík: Vážený pane předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, já bych kolegu Zgarbu jenom upozornil na detail - není to C odst. 1 a 2, ale C bod 1 a 2. To jenom proto, aby nám bylo jasno. Stačí to takto, pane předsedající?

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Já se dívám, jestli se ještě někdo nehlásí do rozpravy. - Prosím, můžete hovořit, pane poslanče.

 

Poslanec Josef Mandík: Já se ještě hlásím do rozpravy. Dovolil bych si také navrhnout stažení svého pozměňovacího návrhu pod písmenem F2.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Hlásí se ještě někdo další do rozpravy k tomuto návrhu? Pokud ne, rozpravu končím. Pokud nemá nic ani navrhovatel, obrátím se rovnou na zpravodaje, aby nám sdělil, jak navrhuje postupovat.

 

Poslanec Josef Mandík: Pane předsedo, já bych doporučoval, abychom hlasovali o návrzích, které padly v rozpravě, to znamená o stažení těchto pozměňovacích návrhů, a pak bych navrhl proceduru, podle které bychom pokračovali dále v hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Není nějaký nesouhlas s návrhem? Není. Budeme hlasovat pravděpodobně nejdřív o návrhu pana poslance Zgarby na stažení, pak o vašem vlastním návrhu. Souhlasíte? (Souhlas.)

Budeme tedy hlasovat nejdříve o návrhu na stažení pozměňovacího návrhu pana poslance Zgarby. Ptám se na názor navrhovatele. (Souhlas.) Zpravodaje. (Souhlas.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 231. Přítomno 193 poslanců, pro hlasovalo 179, proti hlasoval jeden. Takže tento návrh na stažení byl přijat.

 

Pak tu byl váš návrh také na stažení z hlasování. Ptám se na názor navrhovatele. (Souhlas.) Zpravodaje. (Souhlas.)

 

Zahajuji hlasování o tomto návrhu. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 232. Přítomno 193 poslanců, pro hlasovalo 180, proti jeden. I tento návrh byl přijat.

 

Prosím, abyste nám sdělil další postup.

 

Poslanec Josef Mandík: Pane předsedo, já bych si dovolil navrhnout proceduru na další hlasování. Vzhledem k tomu, že do novely zákona č. 95/1999 Sb. se navrhuje doplnit novely dalších zákonů, navrhuji, abychom hlasovali po jednotlivých částech předlohy zákona, taky ne podle jednotlivých zákonů. To znamená nejprve o části první, taky ne o zákonu č. 95/1999 Sb., za druhé o části druhé, taky ne o zákonu 569/1991 Sb., následně o části třetí, taky ne o zákonu 229/1991 Sb., naposledy o části čtvrté, taky ne o zákonu 357/1992 Sb. Pokud to odsouhlasíme, pak bych navrhl další proceduru na základě odhlasování tohoto základního principu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Ptám se, jestli jsou námitky k tomuto návrhu procedury. Námitky nevidím. Netřeba snad hlasovat.

 

Poslanec Josef Mandík: Pane předsedo, pokud je s tím souhlas, budu pokračovat v návrzích. Nejprve budeme hlasovat o protinávrzích k usnesení zemědělského výboru, taky ne budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích G1, to jsou návrhy poslankyně Nedvědové. Bude-li přijat její pozměňovací návrh, v tom případě upozorňuji, že jsou nehlasovatelné pozměňovací návrhy pod písmenem I bod 1 a 3 poslance Kučery, pod písmenem K poslankyně Horníkové, pod písmenem D poslance Papeže, tady ovšem upozorňuji, že bude-li přijat návrh poslankyně Nedvědové a později ostatní návrhy pana poslance Papeže, dojde k nesouladu v odstavcích paragrafu 7. Dále písmeno C poslance Zgarby, dále je nehlasovatelný návrh pod písmenem H poslance Skopala a pod písmenem A2 usnesení zemědělského výboru.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP