(17.30 hodin)
(pokračuje Macháček)

Z návrhu usnesení je patrno, že řada politických stran a hnutí tento termín nesplnila. Mohu konstatovat, že všechny politické strany, které mají nárok na příspěvek ze státního rozpočtu na svoji činnost, všechny náležitosti dle zákona splnily.

Nejprve se těmito zprávami zabýval podvýbor pro kontrolu, který většinou svých členů rozhodl, že politické strany a hnutí, které předložily zprávy po 1. dubnu, zařazujeme do zpráv, které nenaplnily dikci zákona. Současně s tímto výsledkem jednání byl seznámen rozpočtový výbor, který přijal své usnesení a předložil Poslanecké sněmovně návrh usnesení, který máte všichni před sebou. Je to usnesení číslo 168 rozpočtového výboru z 15. května 2003. Vzhledem k tomu, že toto usnesení má celkem pět stránek, dovolím si vás odkázat na tento text a nebudu ho zde celý citovat.

Zatím vám děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji kolegovi Macháčkovi a zahajuji všeobecnou rozpravu, do které nemám žádné přihlášky. Ptám se, jestli má někdo zájem vystoupit v rozpravě. Není tomu tak, proto obecnou rozpravu končím.

Zahajuji podrobnou rozpravu, do které také nemám žádné přihlášky. Nevidím, že by se někdo hlásil, proto podrobnou rozpravu končím.

Návrh usnesení je v tisku, který nám byl předložen. Prosím pana kolegu Macháčka, aby jej zopakoval.

 

Poslanec Antonín Macháček: Budeme hlasovat o usnesení rozpočtového výboru číslo 168, kde jsou jednotlivé politické strany a hnutí jmenovitě vypsány do jednotlivých skupin. Myslím, že můžeme hlasovat o usnesení jako o celku, tak jak je předloženo.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pan zpravodaj navrhuje hlasovat o usnesení předloženém rozpočtovým výborem číslo 168 jako o celku. Nikdo nemá žádné výhrady.

 

Zahajuji hlasování s pořadových číslem 210 a ptám, kdo je pro schválení výročních finančních zpráv politických stran a hnutí za rok 2003. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 210 z přítomných 164 poslanců 150 pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Ukončili jsme jednání o bodu 95.

 

Dále se budeme zabývat bodem

 

96.
Návrh časového harmonogramu projednávání vládního návrhu
státního závěrečného účtu České republiky za rok 2002 v Poslanecké sněmovně
a jejích orgánech a návrh na přikázání jednotlivých kapitol výborům k projednání

 

K tomuto bodu jsme obdrželi usnesení rozpočtového výboru číslo 154 z 19. března 2003 a usnesení číslo 166 ze dne 30. dubna 2003. Předložené usnesení uvede zpravodaj výboru pan poslanec Miroslav Kalousek, kterého prosím, aby se ujal slova.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Děkuji. Pane předsedající, kolegyně a kolegové, 30. dubna rozpočtový výbor vyšel vstříc žádostem některých předsedů výborů a upravil harmonogram projednávání státního závěrečného účtu tak, aby to jednotlivým garančním výborům vyhovovalo. Vím, že v této chvíli je proces projednávání už v běhu, a prosím tedy o schválení obou předložených návrhů usnesení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, pane zpravodaji. Otevírám obecnou rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku. Nevidím ani žádnou přihlášku z místa, proto obecnou rozpravu končím.

Otevírám podrobnou rozpravu, do které také nemám žádnou přihlášku, ani nevidím, že by se do ní někdo hlásil. Končím podrobnou rozpravu.

Prosím předsedu rozpočtového výboru Miroslava Kalouska, aby specifikoval, že hlasujeme jedním hlasováním o obou usneseních rozpočtového výboru, jestli je to tak možné.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Přiznám se, že jinak by to ani nemělo logiku. Prosím o schválení obou usnesení en bloc, protože druhé usnesení je v podstatě pozměňujícím návrhem.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Budeme tedy hlasovat en bloc o usnesení rozpočtového výboru číslo 154 a o usnesení číslo 166.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP