(14.40 hodin)
(pokračuje Filip)

Příští týden je věnován výborům Poslanecké sněmovny, a to včetně pátku, tak jak byly upozorněny na jednání organizačního výboru všechny politické kluby.

Nyní má slovo předseda volební komise Pavel Hojda. Prosím, pane předsedo, máte slovo. Prosím o klid ve sněmovně.

 

Poslanec Pavel Hojda: Jestli dovolíte, já bych vás seznámil nyní s výsledky voleb pozorovatelů, tak jak o nich rozhodla Poslanecká sněmovna. Budu to číst podle abecedy, tak jak docházelo k volbě.

Zvoleni byli poslanec Miroslav Beneš, poslanec Milan Ekert, nezvolen byl poslanec Václav Exner, zvolen byl poslanec Hynek Fajmon, zvolen byl poslanec Vilém Holáň, nezvolen byl poslanec Jiří Karas, zvolena byla poslankyně Kateřina Konečná, zvolen byl poslanec Petr Lachnit, zvolen byl poslanec Vladimír Laštůvka, zvolen byl poslanec Jaroslav Lobkowicz, zvolena byla poslankyně Helena Mallotová, zvolen byl poslanec Jiří Maštálka, zvolen byl poslanec Miroslav Ouzký, zvolen byl poslanec Miloslav Ransdorf, zvolen byl poslanec Libor Rouček, zvolen byl poslanec Pavel Svoboda, zvolen byl poslanec Petr Šulák, zvolen byl poslanec Miloš Titz a zvolen byl poslanec Jan Zahradil. - Zvoleno bylo 17 pozorovatelů.

U náhradníků nezvolen byl poslanec Václav Exner a zvoleni byli poslankyně a poslanec paní Eva Nováková a pan Jiří Karas.

Takto skončily volby pozorovatelů a náhradníků a nyní do pěti minut mohou být zahájeny tajné volby, tak jak jsme přerušili jednotlivé volby. Vydávat hlasovací lístky se bude do 15.05 hodin a vyhodnocení v případě, že předsedající sněmovny požádá, aby vyhodnocení bylo vyhlášeno ještě dnes, tak může být nejpozději ve 15.45 hodin. Jinak bychom vás seznámili s výsledky tajného hlasování na přerušeném jednání 29. nebo 30. dubna.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Ukončil jsem bod č. 83 a zahajuji přerušené body 79, 80 a 81 - tajné volby, které budou připraveny do pěti minut.

Děkuji vám, přeji příjemné odpoledne. Pokračovat ve schůzi budeme 29. dubna body vládní návrh zákona o mezinárodní situaci v Iráku, bod č. 45 vládní návrh zákona o nájemném a pak už řádně body 44, 47 a další první čtení.

Děkuji vám.

 

(Jednání skončilo ve 14.44 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP