(18.50 hodin)
(pokračuje Ouzký)

Jak jsem řekl na začátku, je to novela převážně technického rázu a klade si několik cílů. Ty zde paní ministryně rozvedla poměrně podrobně. Zopakuji pouze to, že se jedná o úpravu norem týkajících se pitné vody, provozování koupališť, hlavně v přírodě, kde ta dokonalá úprava dosud neexistovala, nebo spíše neexistoval jednoznačný výklad.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Pane poslanče, já přeruším tentokrát i vás. Zejména v levé části sněmovny prosím naše kolegy a kolegyně, aby věnovali pozornost tomu, co nám jako zpravodaj k tomuto tisku říkáte. Prosím o klid v jednací síni!

 

Poslanec Miroslav Ouzký: Já děkuji, paní předsedající. Přesto se domnívám, že hladina hluku v sále je obvyklá a přiměřená zvláště k této pokročilé hodině.

Budu velmi stručný a nebudu vyjmenovávat veškeré oblasti, kterých se tato norma týká. Přestože se jeví jako čistě technického rázu, a já doporučuji její propuštění do druhého čtení, bude nutno ji velmi pečlivě nastudovat, zda nezavádí omezení nad rámec požadavků Evropské unie, čehož jsme byli v minulosti opakovaně svědky.

Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane zpravodaji. Otevírám obecnou rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku, a táži se, zda se někdo do této rozpravy hlásí z místa. Neregistruji žádnou takovou přihlášku, a proto obecnou rozpravu končím. Nevím, zda chcete uplatnit závěrečná slova, protože neproběhla žádná debata. Myslím, že není k čemu. Navíc ani paní ministryně, ani pan zpravodaj neregistrují, že je k tomu vyzývám, proto s tím přestanu. Můžeme se věnovat dalšímu postupu v této věci.

Budeme se zabývat návrhem na přikázání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. Zeptám se, zda má někdo jiný návrh na přikázání. Nevidím žádný takový, a proto přistoupíme k hlasování.

 

O přikázání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví rozhodneme v hlasování pořadové číslo 58, které zahajuji. Táži se vás, kdo je pro toto přikázání. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 58 z přítomných 143 pro hlasovalo 110, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že jsme tento návrh přikázali k projednání výboru pro sociální politiku, a zdravotnictví a končím prvé čtení tohoto vládního návrhu zákona. Zároveň končím pro dnešek jednání Poslanecké sněmovny. Přeji vám příjemný večer a zítra v plné síle se s vámi těším na shledanou.

 

(Jednání skončilo v 18.53 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP