Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
4. března 2003 ve 14.08 hodin

Přítomno: 177 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení přítomní členové vlády, zahajuji osmý jednací den 10. schůze Poslanecké sněmovny a srdečně vás vítám.

Prosím, abyste se v této chvíli všichni přihlásili hlasovacími kartami a oznámili mně, kdo žádá o vydání náhradních karet. Prozatím žádá paní poslankyně Boháčková, která má náhradní kartu č. 17, pan poslanec Hrnčíř bude mít náhradní kartu č. 20, pan ministr Tvrdík bude mít náhradní kartu č. 19 a paní poslankyně Vlčková má náhradní kartu č. 15.

Sděluji v úvodu, že do zahájení schůze mě požádali někteří poslanci o omluvu své neúčasti na tomto jednání. Je to paní poslankyně Marta Bayerová - nemocná do konce schůze, pan poslanec Miloš Melčák, který je na zasedání monitorovacího výboru v Paříži, dále se omlouvá pan poslanec Josef Mikuta, v zahraničí je pan poslanec Miroslav Opálka, omlouvá se také pan poslanec Miloš Patera, v Bruselu je pan poslanec Miloš Titz. Dále se omlouvá paní ministryně Petra Buzková, která je v zahraničí, hospitalizován po chirurgickém zákroku je stále pan ministr Pavel Dostál. Tolik omluvy.

Prosím o klid. Chtěl bych vám oznámit, že jsem včera obdržel žádost vlády o vyslovení důvěry, kterou vláda předkládá Poslanecké sněmovně podle čl. 71 ústavy, podle § 83 odst. 3 zákona o jednacím řádu. Tuto žádost musí sněmovna projednat do 14 dnů po jejím předložení.

Po dnešní poradě grémia proto podle § 83 odst. 3 našeho jednacího řádu svolávám 11. schůzi Poslanecké sněmovny na úterý 11. března ve 14.00 hodin. Pozvánka vám všem bude rozeslána a rozdána prostřednictvím jednotlivých poslaneckých klubů.

Po tomto sdělení mi dovolte se vrátit k naší 10. schůzi.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP