(15.10 hodin)
(pokračuje Říha)

A sice tam je článek 27, cituji: "v § 22 odst. 2 se na konci tečka nahrazuje čárkou a doplňují se slova" a tam potom "jakož i" tato dvě slova navrhuji zaměnit za slovo "zejména". Takže v bodě 1 místo "jakož i" aby bylo slovo "zejména".

Druhá změna je, že stahuji pozměňovací návrh pod bodem 2 po dohodě se zpravodajem, protože je toto ve skutečnosti nadbytečné. Čili stahuji návrh bod 2.

A vysvětlení k bodu 4, kdy jsem navrhoval zrušení § 52. Ten můj návrh vycházel z určité obavy poskytovatelů, že budou vynakládat nadměrné prostředky, možná ne nezbytně. Po diskusi s paní ministryní rozumím jejím obavám, ačkoli se s nimi plně neztotožňuji, ale stahuji svůj návrh pod bodem 4.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče. O slovo požádal pan kolega Cabrnoch.

 

Poslanec Milan Cabrnoch: Vážený pane předsedající, dámy a pánové. Já se obávám, přestože rozumím návrhu pana kolegy Říhy, obávám se, že záměna slov, kterou navrhl, že se nejedná o legislativně technickou změnu, ale o věcnou změnu, a její přednesení v rozpravě před třetím čtením není možné podle jednacího řádu Poslanecké sněmovny. Obávám se také, že není možné, aby předkladatel před hlasováním v třetím čtení stáhl své navržené pozměňovací návrhy.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Takže teď dám slovo panu kolegovi Říhovi. Nicméně upřesnění. První část vystoupení, pane kolego, beru jako námitku proti návrhům podaným panem poslancem Říhou k pozměňovacímu návrhu B1. Nicméně je možné navrhnout, a teď zdůrazňuji slovo navrhnout, stažení svého pozměňovacího návrhu, nicméně je to podmíněno souhlasem Poslanecké sněmovny, jo?

Pan kolega Říha, prosím.

 

Poslanec Vladimír Říha: Patřím k méně zkušeným poslancům, ale tuto změnu v odstavci B1 jsem navrhoval na žádost legislativního odboru kanceláře Poslanecké sněmovny.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Tomu rozumím, ale každý právník, když uslyší slovo zejména, tak zbystří pozornost. Myslím, že mnohdy oprávněně. Dobře, to bylo upřesnění. V každém případě ale platí ta námitka, takže o tomto návrhu se bude hlasovat zvlášť.

Hlásí se ještě někdo do rozpravy? Nikdo. Rozpravu tedy končím.

Dávám možnost vystoupit se závěrečným slovem nejprve paní ministryni, má-li zájem - ne, pan zpravodaj - závěrečné slovo? Také ne. Takže prosím, předneste nám návrh procedury a přikročíme k hlasování.

 

Poslanec Miloš Patera: Vážená vládo, vážený pane předsedající, vážené kolegyně, kolegové. Dovolte mi, abych vám přednesl následnou proceduru hlasování, kterou navrhuji tak, aby proběhla: hlasovat o pozměňovacím návrhu výboru pro sociální politiku a zdravotnictví jako celku, o pozměňovacím návrhu, který je uveden v tisku 127/2 poslancem Říhou, o jednotlivých bodech a o návrhu, který je uveden pod písmenem C poslance Patery jako celku.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: No, to je jedna část, pane zpravodaji, ale ještě tam chybí hlasování o stažení těch bodů pana poslance Říhy, poté legislativně technická, resp. námitka. Jen pro upřesnění.

Takže nejprve budeme hlasovat podle mne o stažení pozměňovacích návrhů pana poslance Říhy B2 a B4. Pak bych si dovolil zřejmě vypořádat se co nejdříve s tou námitkou, kterou přednesl pan poslanec Cabrnoch, potom A, B, C. A na závěr legislativně technická a pak celek. Souhlasíte?

 

Poslanec Miloš Patera: Ano, souhlasím.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Výborně, nic jiného vám nezbývá. Přikročíme k hlasování o jednotlivých návrzích. Nejprve tedy budeme hlasovat o stažení pozměňovacího návrhu B2. (Stanovisko ministryně souhlasné, zpravodaj doporučuje.)

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 267. Kdo souhlasí? Kdo je proti?

Ze 182 pro návrh 167, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní hlasování o stažení bodu B4. (Stanovisko ministryně souhlasné, zpravodaj doporučuje)

 

Zahájil jsem hlasování číslo 268. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 181 pro návrh 168, proti nikdo. I tento návrh byl přijat.

 

Nyní se vypořádáme s námitkou pana poslance Cabrnocha vůči přednesené legislativně technické úpravě týkající se slov "jakož i", "zejména".

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 269. Kdo souhlasí s touto námitkou? Kdo je proti?

Z přítomných 181 pro návrh 95, proti 25. Konstatuji, že námitka byla přijata. Tedy bude o tomto návrhu hlasováno v té dikci, jak bylo předloženo v rámci druhého čtení.

 

Nyní tedy přikročíme k hlasování o samotných pozměňovacích návrzích. Nejprve tedy o pozměňovacím návrhu pod písmenem A. Prosím stanovisko. (Ministryně souhlasí, zpravodaj doporučuje.)

 

Zahájil jsem hlasování číslo 270. Kdo je pro? Kdo je proti? Ze 181 pro návrh 166, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Nyní hlasování o pozměňovacích návrzích B. Teď se chci zeptat pana poslance Říhy nebo pana zpravodaje, zda o celku, či po bodech.

 

Poslanec Miloš Patera: Navrhoval bych postupovat po jednotlivých bodech.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře, takže nejprve B1, poté B3. Prosím stanovisko k B1. (Ministryně souhlasí, zpravodaj doporučuje.)

 

Zahájil jsem hlasování číslo 271. Kdo je pro tento pozměňovací návrh. Kdo je proti?

Ze 182 pro návrh 161, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Nyní pozměňovací návrh B3.

 

Poslanec Miloš Patera: Tady bych si dovolil upozornit sněmovnu, že bod 3b je nehlasovatelný, poněvadž již byl schválen v pozměňovacím návrhu výboru. To znamená, budeme hlasovat pouze o bodu 3a.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: B3a, tak aby to bylo jasné. B3a. (Stanovisko ministryně nesouhlasné, stanovisko zpravodaje souhlasné.)

 

Zahájil jsem hlasování číslo 272. Kdo je pro přijetí pozměňovacího návrhu B3a? Kdo je proti?

Ze 182 přítomných pro návrh 107, proti 63. Návrh byl přijat.

 

A nyní pozměňovací návrhy pod písmenem C. Prosím stanovisko. (Ministryně souhlasí, zpravodaj doporučuje.)

 

Zahájil jsem hlasování číslo 273. Kdo je pro přijetí pozměňovacích návrhů pod písmenem C? Kdo je proti?

Z přítomných 182 pro návrh 161, proti 3. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP