(14.50 hodin)
(pokračuje Škromach)

Za druhé. Za § 15 se vkládá nový § 15a), který zní:

§ 15a)

Odst. 1: O předání a převzetí majetku státu sepíší předávající organizační složky státu s odborovými organizacemi nejpozději do 30. 11. 2003 protokol o předání a převzetí majetku podle tohoto zákona.

Odst. 2: Protokol podle odst. 1 musí obsahovat název, sídlo a identifikační sídlo předávajícího a nabyvatele a výčet nemovitých věcí, které se zapisují do katastru nemovitostí, s uvedením údajů nezbytných pro zápis do katastru nemovitostí. Odvolávka na poznámku 13 pod čarou. Protokol musí být podepsán vedoucím organizační složky státu za předávajícího a statutárním zástupcem nabyvatele.

Odst. 3: Protokol podle odst. 1 je listina, kterou nabyvatel zašle s ohlášením přechodu vlastnického práva z České republiky na nabyvatele k provedení záznamu práv do katastru nemovitosti. Poznámka pod čarou č. 16.

Nemovité věci, které přecházejí do vlastnictví nabyvatele, musí být po dobu 10 let ode dne jejich nabytí užívány pouze k účelu, ke kterému byly užívány ke dni přechodu vlastnictví podle § 14a). Stanou-li se před uplynutím této doby pro nabyvatele pro tento účel nepotřebnými, musí být přednostně nabídnuty bezúplatně do vlastnictví státu; pro tyto účely je za stát příslušná organizační složka státu, která majetek odborové organizaci do vlastnictví předala. Pokud příslušná organizační složka státu nepřijme písemnou nabídku nabyvatele ve lhůtě dvou měsíců od jejího doručení, může naložit nabyvatel s těmito věcmi bez uvedených omezujících podmínek.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane kolego. Kdo se další hlásí do podrobné rozpravy? Prosím.

 

Poslanec Jaromír Kohlíček: Děkuji za slovo. Pane předsedající, trvám na svém pozměňovacím návrhu. Chtěl bych říci, že ve sněmovním tisku 19/4, který jsem dostali do lavice, je překlep. Je tam chybně napsáno Galerie Benedikta Raita v Lounech. Správně má být, jak jistě všichni mí kolegové poznali, Galerie Benedikta Reita. Místo "a" je tam "e". Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Pane poslanče, jen se chci zeptat, jestli návrh, tak jak je uveden, je míněn komplexně. To znamená, že se o něm bude hlasovat jako o celku, o obou těchto institucích? Dobře. Jeden návrh. Dobře. Kdo se další hlásí? Prosím. Pan kolega Karel Vymětal.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji za slovo, pane předsedající. Dámy a pánové, chtěl bych navázat na to, co zde přednesl před malou chvílí pan ministr Zdeněk Škromach. Chápu jeho péči o odborové organizace, rozumím tomu, že odborové organizace byly okradeny, ovšem jak které. Například Odborové sdružení Čech, Moravy a Slezska při dělení odborového majetku bylo okradeno všemi ostatními odbory a nemá z majetku Revolučního odborového hnutí nic. Nicméně se domnívám, že by posloužilo na cti panu ministru Škromachovi, kdyby byl spravedlivý i k jiným sdružením, a to mám na mysli např. dětské a mládežnické organizace, sportovní organizace, ale na ty nějak zapomněl.

Já si dovolím dát pozměňovací návrh k jeho pozměňovacímu návrhu, aby všude tam v jeho návrhu, kde se objevuje slovo "odborové organizace", aby byla doplněna slova "dětské a mládežnické organizace a sportovní organizace".

Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Tedy všem. Kdo se další hlásí do rozpravy? Žádnou přihlášku do podrobné rozpravy nemám, podrobnou rozpravu tedy končím a tím končím i druhé čtení tohoto návrhu zákona.

Kolegyně a kolegové, upozorňuji, že budeme dále pokračovat v bloku třetích čtení.

 

Dalším bodem, kterým se budeme zabývat, je bod číslo

 

106.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 79/1997 Sb., o léčivech
a o změnách a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů,
a zákon č. 368/1992 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 126/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujala paní ministryně zdravotnictví a zpravodaj výboru pro sociální politiku a zdravotnictví kolega Cabrnoch. Sděluji, že pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 126/3.

Otevírám rozpravu v rámci třetího čtení. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Milan Cabrnoch: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, přednesu legislativně technickou úpravu, návrh, který se týká bodu A6 z tisku 126/3, kde omylem při přepisu vzniklo slovo "usnesením" a má být nahrazeno "ustanovením". Jedná se opravdu o legislativně technickou opravu.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Kdo se další hlásí do rozpravy? Žádnou přihlášku nevidím, rozpravu končím.

Přikročíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Poprosím pana zpravodaje, aby nám přednesl návrh procedury a poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a vždy se k nim před hlasováním on i paní ministryně vyjádřili. Děkuji.

 

Poslanec Milan Cabrnoch: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, navrhuji tuto proceduru hlasování: budeme hlasovat nejprve o návrhu pod písm. G, potom pod písm. E, potom pod písm. D, potom společně A3 plus A17, potom A14, potom všechny zbývající pozměňovací návrhy pod bodem A, potom B1 až 6 jednotlivě, potom C, potom F1, F2, potom legislativně technickou opravu a hlasování o celku.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP