(11.30 hodin)
(pokračuje Kasal)

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 185 a táži se, kdo souhlasí s námitkou pana poslance Vymětala. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 187 přítomných 105 bylo pro, 56 proti. Námitka byla přijata. Můžeme postupovat jako kdyby tyto návrhy ve třetím čtení nezazněly.

 

Poslanec Tomáš Teplík: Dovolím si v tuto chvíli navrhnout postup hlasování. Prosím, abych byl pečlivě sledován.

Nejprve bychom se zabývali pozměňovacími návrhy pod písmenem B, což jsou moje pozměňovací návrhy, poté podle výsledku hlasování bychom se zabývali pozměňovacími návrhy pod písmenem A. Následovalo by závěrečné hlasování. Tolik obecně. Pokud bychom se zabývali nejprve pozměňovacími návrhy pod písmenem B, hlasovali bychom nejprve o pozměňovacích návrzích pod bodem 1, a to tak, že bychom hlasovali o každém jednotlivém písmenu v tomto bodě zvláště. Následně, podle výsledku tohoto hlasování, bychom hlasovali o dalších pozměňovacích návrzích pod písmenem B a podle toho bychom pak přistoupili k hlasování o pozměňovacích návrzích pod písmenem A. Podotýkám, že pokud bychom hlasovali o pozměňovacích návrzích pod písmenem A, což jsou pozměňovací návrhy z usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, hlasovali bychom o všech pozměňovacích návrzích dohromady, protože tvoří jeden logický celek.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Pan navrhovatel Josef Janeček bude hovořit.

 

Poslanec Josef Janeček: Já bych jen upozornil, že v diskusi bylo řečeno, že řada z pojmů, které jsou obsaženy v návrzích, jsou pojmy, které nejsou definovány v našem právním řádu, čili hlasovat o nich je velmi problematické.

Za druhé bych chtěl říci, že se mi zdá korektní přístup hospodářského výboru, který po dlouhé diskusi označil tyto návrhy za jednu skupinu, za návrhy, které posouvají filozofii tohoto zákona, čili si myslím, že by bylo správné hlasovat en bloc o bodu B, to je o komplexu pozměňujících návrhů kolegy Teplíka.

 

Poslanec Tomáš Teplík: Já naprosto chápu motivaci pana předkladatele k tomuto jeho vystoupení. Nicméně se nedomnívám, že by jednotlivé návrhy, které jsou pod písmenem B1 a jednotlivými písmeny tam obsaženými, nutně tvořily jeden celek. Každý ten návrh upravuje jinou oblast a je to z toho zcela zjevné. Navíc podotýkám, že jako předkladatel tohoto návrhu si myslím, že mohu navrhnout způsob jeho projednávání.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zeptám se pana navrhovatele, zdali souhlasí s tím, aby se nejprve hlasovalo o písmenu B. Na základě tohoto souhlasu pak musím dát zapravdu panu zpravodaji, že je jeho právem, aby se hlasovalo o jednotlivých částech odděleně.

Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Tomáš Teplík: Přece jen se zeptám, zda někdo nemá nějakou námitku proti navrženému způsobu hlasování. Není-li tomu tak, nechal bych v tuto chvíli pana předsedajícího hlasovat o pozměňovacím návrhu v písmenu B pod číslem 1 d). (Zpravodaj souhlasí, navrhovatel nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 186, které jsem zahájil. Kdo souhlasí s návrhem, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Pro bylo 68 poslanců, proti 108 z přítomných 188, to znamená, že návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Tomáš Teplík: V tuto chvíli bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pod písmenem B1 e). (Zpravodaj souhlasí, navrhovatel nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 187. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 188 bylo pro 65, proti 113. Ani tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Tomáš Teplík: V tomto případě bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu označeném jako B1 f). (Zpravodaj souhlasí, navrhovatel nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 188. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 188 přítomných bylo pro 65 pro a 115 proti, to znamená, že návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Tomáš Teplík: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu B1 g). (Zpravodaj souhlasí, navrhovatel nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 189. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 188 bylo pro 59, proti 120, takže tento návrh také nebyl přijat.

 

Poslanec Tomáš Teplík: V tuto chvíli bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu B1 h). (Zpravodaj souhlasí, navrhovatel nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 190. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 188 hlasujících bylo pro 63, proti 115. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Tomáš Teplík: Budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod písmenem B1 i). (Zpravodaj souhlasí, navrhovatel nesouhlasí.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 191. Kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 188 bylo pro 67, proti 114. Tento návrh také nebyl přijat.

 

Poslanec Tomáš Teplík: Vážený pane místopředsedo, musím konstatovat, že po vyjádření se k jednotlivým pozměňovacím návrhům pod písmenem B1 všechny ostatní pozměňovací návrhy jsou v tuto chvíli nehlasovatelné a nám nezbývá nic jiného, než hlasovat o předloženém návrhu jako celku.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Tuším, že musíme hlasovat o písmenu A.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP