(9.50 hodin)
(pokračuje Filip)

Zahajuji hlasování pořadové číslo 125 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 125 pro 58, proti 76. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní se budeme zabývat tím, komu přikážeme předložený návrh. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví. Má někdo jiný návrh? Hlásí se pan poslanec Patočka. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Jiří Patočka: Děkuji, pane předsedající. Omlouvám se za zdržení. Doporučuji přikázat také rozpočtovému výboru. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Návrh - ještě pro rozpočtový výbor. Pokud se již nikdo nehlásí, budeme hlasovat o přikázání.

 

Nejdříve rozhodneme o přikázání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví, a to v hlasování pořadové číslo 126. Ptám se kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 126 z přítomných 178 hlasovalo 169 pro, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme rozhodovat o návrhu pana poslance Patočky, aby byl přikázán tento návrh rozpočtovému výboru.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 127 a ptám se kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 127 z přítomných 178 pro 108, proti 35. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání výboru pro sociální politiku a zdravotnictví a výboru rozpočtovému. Děkuji navrhovateli, děkuji zpravodaji a bod č. 46 končím.

 

Dovolte mi, abych vám sdělil další náhradní kartu. Pan poslanec Karel Kühnl má náhradní kartu č. 12.

 

Můžeme pokračovat. Vrátíme se k bodu č. 51, to je bod, který jsme včera přerušili. Je to

 

51.
Návrh poslance Ladislava Skopala na vydání zákona kterým se mění
zákon č. 95/1999 Sb., o podmínkách převodu zemědělských a lesních pozemků
z vlastnictví státu na jiné osoby a o změně zákona č. 569/1991 Sb.,
o Pozemkovém fondu České republiky, ve znění pozdějších předpisů,
a zákona č. 357/1992 Sb., o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí,
ve znění pozdějších předpisů, ve znění zákona č. 253/2001 Sb.
/sněmovní tisk 171/ - prvé čtení

 

Jsme v obecné rozpravě. Předkladatel i zpravodaj už zaujali svá místa. Jestli se nemýlím, tak je přihlášen pan poslanec Pešán. Nyní se přihlásil do rozpravy pan poslanec Miloš Kužvart. Prosím, pane poslanče, máte slovo. Než začne pan poslanec hovořit, prosím o klid, abychom se všichni mohli koncentrovat na tento návrh.

 

Poslanec Miloš Kužvart: Děkuji vám. Vážený pane místopředsedo, vážené paní poslankyně, páni poslanci, v rámci rozpravy k tomuto bodu si dovoluji navrhnout, aby tento návrh novely zákona byl přikázán i výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Velmi stručně zdůvodním proč.

V rámci převodů jednotlivých pozemků mám signály od řady starostů, že je zájem, aby touto novelou bylo umožněno realizovat vnitroměstské a příměstské zelené pásy. To znamená tímto způsobem velmi levně pro komunální sféru řešit problém, který se týká kvality životního prostředí a urbanizovaného prostředí v naší zemi.

Zároveň také je velmi zajímavý moment v oblasti ekologického zemědělství, kdy je již připraven určitý návrh, který by po splnění požadavků zákona o ekologickém zemědělství z roku 2000 a po splnění požadavku především na doložitelných osm let hospodaření podle těchto pravidel umožňoval velmi jednoduchý přístup k pozemkům, kde by bylo realizováno ekologické zemědělství.

Právě z těchto důvodů a z důvodu projednání těchto dvou úprav této novely si dovoluji navrhnout přikázání tomuto výboru. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Kužvartovi. Ptám se, kdo se dále hlásí do obecné rozpravy? Nikoho nevidím. Děkuji. Obecnou rozpravu končím.

Táži se navrhovatele nebo zpravodaje, zda si přejí hovořit. Po dohodě mezi oběma bude hovořit nejprve pan zpravodaj. Prosím, pane kolego.

 

Poslanec Josef Mandík: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, včera padl návrh na vrácení návrhu k přepracování, dnes padl návrh na přikázání kromě výboru zemědělského ještě výboru pro životní prostředí a regionální rozvoj.

Pane předsedající, můžete dát hlasovat o vrácení návrhu k přepracování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Ještě se ptám, zda si přeje závěrečné slovo pan navrhovatel. (Navrhovatel si závěrečné slovo nepřál.)

Přistoupíme tedy k hlasování.

 

Nejdříve budeme rozhodovat o návrhu na vrácení předloženého návrhu předkladateli k dopracování.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 128 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 128 z přítomných 178 pro 45, proti 77. Návrh nebyl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o přikázání jednotlivým výborům. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání zemědělskému výboru. Pan poslanec Miloš Kužvart navrhl přikázat ještě výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 129 a ptám se, kdo je pro přikázání zemědělskému výboru. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 129 z přítomných 178 pro 129, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o přikázání výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 130 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 130 z přítomných 178 pro 98, proti 31. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že tento návrh byl přikázán k projednání zemědělskému výboru a výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Děkuji navrhovateli, děkuji zpravodaji. Bod č. 51 končím.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP