(9.30 hodin)
(pokračuje Ransdorf)

Vím, že to zní v této sněmovně jako Kasandřino proroctví, ale opravdu tuto jistotu dnes nemáme, a proto bych chtěl, aby text, který sněmovna bude schvalovat, byl naprosto nesporný.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Rozumím, děkuji. Písemné přihlášky jsme vyčerpali. Hlásí se někdo do podrobné rozpravy? Pan poslanec Koníček.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Vážený pane předsedo, vážení kolegové, chtěl bych navrhnout legislativně technickou změnu, neboť se domnívám, že v bodě I odstavec a) scházejí dvě čárky. Kdyby tam nebyly, z textu vyplývá, že na území České republiky jsou rozmístěny irácké zbraně a rezoluce Rady bezpečnosti nám je ukládá z našeho území odstranit. Proto se domnívám, že za textem "Rady bezpečnosti OSN" čárka, na území souvisejících s odzbrojením Irácké republiky čárka.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Ptám se ještě jednou, zda se někdo hlásí do podrobné rozpravy. Když tomu tak není, podrobnou rozpravu končím.

Prosím, pan zpravodaj Vidím.

 

Poslanec Jan Vidím: Pane předsedo, dámy a pánové, nám, oběma zpravodajům, je to upřímně líto, ale pozměňovací návrhy především z řad kolegů komunistické strany, ačkoliv jsou si obsahově velmi podobné, přesto se liší v podrobnostech jednotlivých slov. My bychom se velmi neradi dopustili nějakého pochybení, proto žádáme o přerušení schůze Poslanecké sněmovny do 10 hodin, abychom mohli zpracovat pozměňovací návrhy precizně. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. V tom případě, vzhledem k tomu, že jsem na desátou hodinu pozval předsedy politických stran kvůli termínu druhé volby, bych si dovolil vyhlásit přestávku do 9.50 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 9.33 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP