(18.50 hodin)
(pokračuje Filip)

Opravdu si ta diskuse zaslouží širší prostor a opravdu si nemyslím, že tato novela ústavy musí být schválena okamžitě. Dávám vstřícný návrh vůči kolegům, kteří vystoupili v rozpravě.

Děkuji vám.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji panu navrhovateli a táži se pana zpravodaje, zda chce také vystoupit se závěrečným slovem. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Jiří Pospíšil: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, já budu velmi stručný. Pokud jsem dobře počítal, v debatě vystoupilo celkem pět poslanců, přičemž pan poslanec Výborný navrhl, aby byl návrh zamítnut, pan poslanec Kühnl navrhl pro případ, že nebude přijat návrh pana poslance Výborného, odročení návrhu, a to naneurčito.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Zřejmě se někdo přihlásí s faktickou poznámkou, s opravou přednesených návrhů. Slovo má pan poslanec Vidím. Já upozorňuji, že není rozprava, ale jde o faktickou poznámku.

 

Poslanec Jan Vidím: Vážená paní předsedající, jeden z návrhů, tak jak byl přednesen panem poslancem Kühnlem, je podle mého názoru nehlasovatelný, neboť odročení návrhu musí být omezeno nějakou podmínkou, a to buď časovou, nebo věcnou.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Slovo má pan poslanec Karel Kühnl.

 

Poslanec Karel Kühnl: Vážená paní předsedající, kolegyně a kolegové, nemohu si pomoci, v § 63 odst. 1 bod 1 písm. a) poslední věta poté, co bod a) hovoří o omezení buď časovém, nebo omezení podmínkou, říká "anebo aby jednání bylo odročeno na dobu neurčitou".

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Je tomu tak. Přistoupíme k hlasování. Pokud se mnou pan zpravodaj souhlasí, budeme hlasovat nejprve o návrhu na zamítnutí předloženého návrhu. Já přivolám kolegyně a kolegy z kuloárů.

Na žádost z pléna vás odhlašuji a prosím, abyste se znovu zaregistrovali svými identifikačními kartami.

 

Budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 75 z přítomných 156 poslanců 99 hlasovalo pro návrh a 47 bylo proti. Návrh byl přijat. Návrh zákona byl zamítnut.

 

Děkuji panu navrhovateli i panu zpravodajovi.

 

Upozorňuji, že zítra budeme pokračovat bodem 21. Přeji vám hezký večer. Zítra začínáme v 9 hodin.

 

(Jednání skončilo v 18.55 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP