(Jednání pokračovalo v 17.49 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené poslankyně, vážení poslanci, prosím, posaďte se a ztište se. Požádám předsedu volební komise pana poslance Hojdu, aby nás informoval o výsledcích voleb místopředsedů. Pane předsedo, ujměte se slova.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane předsedo. Vážená vládo, dámy a pánové, dovolte, abych vás seznámil s výsledky druhého kola druhé volby místopředsedů Poslanecké sněmovny.

Počet vydaných hlasovacích lístků 198, počet odevzdaných platných hlasovacích lístků 198, počet platných hlasů odevzdaných pro navržené kandidáty 198.

Pro paní Hanu Marvanovou byly odevzdány 102 hlasy, pro paní Miroslavu Němcovou bylo odevzdáno 61 hlasů. (Potlesk.) Konstatuji, že místopředsedkyní Poslanecké sněmovny byla ve druhém kolem druhé volby zvolena poslankyně Hana Marvanová.

Nyní bych prosil - protože skončila druhá volba, požádal bych Poslaneckou sněmovnu, aby odsouhlasila zařazení nového bodu, a to je "návrh na vyhlášení lhůt k podání třetího kola volby místopředsedy Poslanecké sněmovny". Respektive třetí volby, ne třetího kola. Poprosil bych pana předsedajícího, zda by mohl nechat hlasovat o mém návrhu. Tento nový bod by byl zařazen za bod devět.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji panu předsedovi. Dovolte mi, abych než nechám hlasovat o tomto bodu, pouze poblahopřál nově zvolené místopředsedkyni a požádal ji, aby zaujala místo v čele sněmovny.

A nyní mi dovolte, abych nechal hlasovat o návrhu pana předsedy na zařazení nového bodu, který bude zařazen za bod číslo devět - vyhlášení nových lhůt a nové návrhy.

Jestli dovolíte, nejdříve bych vás všechny odhlásil. Prosím, přihlaste se.

 

Přistoupíme k hlasování. Kdo souhlasí s předneseným návrhem na zařazení nového bodu lhůt na místopředsedy, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 4 bylo přítomno 195 poslanců. Pro bylo 168, proti tři.

 

Končím tento bod.

 

Dalším bodem, který budeme projednávat, je

 

2.
Návrh na ustavení výborů Poslanecké sněmovny

 

K tomuto bodu vám byl rozdán návrh na usnesení Poslanecké sněmovny, který připravila volební komise. Proto prosím pana předsedu pana poslance Hojdu, aby předložený návrh znovu uvedl.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP