Neautorizováno !


 

(15.10 hodin)

(pokračuje Gross)

Takže budeme opětovně hlasovat zvlášť o bodu A2. Jinými slovy, kdo podpoří tento bod, podporuje navýšení příslušné kapitoly o 20 mil. Kč. Kdo nepodpoří tento bod, ten nesouhlasí s tím, aby kapitola Senát byla navýšena o 20 mil. Kč. Abychom věděli přesně, o čem hlasujeme.

 

Hlasování pořadové číslo 388 zahajuji. Kdo souhlasí s tímto bodem A2, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Návrh nebyl přijat. Z přítomných 196 pro 89, proti 82.

 

Prosím, pane zpravodaji, o další návrh.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Tím, že nebyl přijat tento návrh, můžeme hned hlasovat o téže věci, to je o kapitole Senát, protože pan poslanec Vymětal navrhl návrh B38/1, který navrhuje odejmout z této kapitoly 10 mil. Kč.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Pane zpravodaji, jste si jist, že postupujeme v hlasování podle odsouhlasené procedury?

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Ano, řekl jsem, že tam, kde jsou vyjmuté body, se budou hlasovat rovnou protinávrhy.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Takže je zřejmé, o čem budeme hlasovat?

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Návrh pana poslance Vymětala - B38/1. Přečtu raději návrh: navrhuje v kapitole Senát Parlamentu snížení výdajů oproti vládní předloze, proto je tento návrh hlasovatelný, a je tady snížení o 10 mil. Kč oproti vládnímu návrhu.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Zahajuji hlasování pořadové číslo 389. Kdo souhlasí s tímto návrhem, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko.

Kdo je proti? Návrh nebyl přijat. Z přítomných 197 pro 35, proti 149.

 

Prosím, pane zpravodaji, o další návrh.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Malý moment, já si to raději poznamenám, máme před sebou další dobrodružné hlasování.

Druhý vyjmutý návrh z usnesení rozpočtového výboru je návrh A20. K tomuto návrhu předložil v rozpravě pan poslanec Škromach návrhy B51/1, 2, 3. Navrhuji, abychom hlasovali analogicky jako v předchozím případě, tzn. o původním návrhu A20, neboť A51/1 vlastně není ničím jiným než požadavkem na zamítnutí požadavku A20, a v závislosti na výsledku tohoto hlasování budou následovat hlasování o B51/2 nebo 3, v závislosti na výsledku hlasování.

Následné hlasování by mělo být o návrhu A20 z usnesení rozpočtového výboru. Tento návrh doporučuji.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Pan ministr? Také.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 390. Kdo souhlasí s tímto návrhem, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko.

Kdo je proti? Návrh nebyl přijat, z přítomných 197 pro 79, proti 106.

 

Prosím tedy nyní o návrhy z kapitoly části B.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Tím, že nebyl přijat návrh A20, budeme hlasovat o B51/3. Souhlasí pan předkladatel? Ano. Což - já raději vysvětlím - je přejmenování té původní položky ve vládním návrhu tak, jak je navrhováno v návrhu B51/3.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Pan ministr? Nedoporučuje. Pan zpravodaj?

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vzhledem k výsledku předchozího hlasování spíše doporučuji.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Hlasování pořadové číslo 391 zahajuji. Kdo souhlasí s tímto návrhem, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko.

Kdo je proti? Návrh byl přijat, z přítomných 197 pro 164 proti 14.

 

Prosím další návrh.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Tím jsme se vypořádali se všemi návrhy B51, protože návrh B51/2 byl nehlasovatelný.

Nyní přecházíme ke třetímu vyjmutému návrhu z usnesení rozpočtového výboru a tím je návrh A21, který ale navrhoval přidat prostředky k dvouřádkové podobě, kterou jsme právě v předchozím hlasování přeměnili na strukturu jednořádkovou, a A21 je proto, dle mého názoru, nehlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Je námitek vůči této interpretaci? Není námitek, takže A21 je nehlasovatelný.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Já vidím, že pan kolega Škromach nesouhlasí, ale z formálních důvodů, nepochybně. Byl to návrh, který přidával dvě položky k dvěma položkám, ze dvou položek se stala jedna položka, a tím pádem už nelze tyto dvě položky dle mého názoru přidávat k té jedné položce.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Přesto je dalších námitek?

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Jde o jiný výklad.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Hovořit bude pan kolega Škromach.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Rozumím panu zpravodaji, ale nejsem si jistý, jestli jsme v tom celkovém schvalování odsouhlasili tento bod jako celek, protože tam jsou položky, odkud se bere a kam se dává - kromě toho, že se sloučily tyto dvě položky dohromady. Mám obavu, že jsme to neschválili v tom celkovém návrhu.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vysvětlím. Rozpočtový výbor k bodu A20, který nebyl přijat - zdůrazňuji - rozdělil částku z vládního návrhu na dvě částky, jejichž součet je stejný. A v návaznosti na to návrh A21 tyto dvě rozdělené položky posiluje o dvě částky - padesát a třicet milionů. Tím, že nebylo schváleno rozdělení jedné položky na dvě, je formálně A21 nehlasovatelný, protože pracuje s těmi dvěma rozdělenými položkami.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Takže ještě pan kolega Škromach, prosím.

 

Poslanec Zdeněk Škromach: Opravdu nechci komplikovat to projednávání, ale položka 20 se týká jiné položky, než které se týká položka 21. Já bych doporučil, myslím, abychom neudělali chybu, o položce 21 jako celku nechat hlasovat s tím, že vlastně ty dvě položky se sloučily. Ale v položce 20 bylo rozdělení částky 500 a něco mil. Kč, nikoliv 80.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Já v tom případě sněmovně přesně interpretuji, co je navrhováno. Je navrhováno, aby návrh A21 byl modifikován tak, že místo částek 50 a 30 bylo hlasováno o částce 80 a ta byla přidána k té původní řádce tak, jak nám řekl výsledek předchozích hlasování. Což se mi zdá, že je poměrně značně odvážný výklad pozměňovacího návrhu, ale ponechávám na sněmovně.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Takže pan kolega Škromach něco navrhl. Pan zpravodaj přes určitou námitku vyslovuje - možná, že by se dalo hlasovat. Námitku z pléna nevidím, takže budeme hlasovat o návrhu kolegy Škromacha, tak jak ho teď upřesní pan zpravodaj.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Čili budeme hlasovat o součtu položek obsažených v návrhu A21 a tento součet se bude přičítat k té položce, která vznikla v předchozím hlasování o návrhu B51/3.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Stanovisko pana ministra - souhlas. Zpravodaj?

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Souhlas. Hlasování číslo 392 bylo zahájeno. Kdo souhlasí s tímto návrhem, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Návrh byl přijat, z přítomných 197 pro 191, proti jeden.

 

Prosím, pane zpravodaji, další návrh.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP