Neautorizováno !


 

(10.30 hodin)

(pokračuje Švrček)

V bodu K18 došlo k chybě v přepisu. Návrh se z logiky věci vztahuje na odstavec 2, nikoli na odstavec 5, tam by neměl smysl.

K bodu K31. Na konci věty je třeba doplnit odkaz č. 13 na podčárník - zákon č. 468 o rozhlasovém a televizním vysílání.

K bodu K33 - opět návrh na změnu z logiky věci vyplývající, že sankce za nedovolený, tedy pirátský přístup ke službám a sítím - viz návrh K32 - musí platit pro právnické a fyzické - a to podnikající i nepodnikající - osoby. Správné znění by mělo být: V § 98 odst. 1, 2 a 3 se doplňuje nové písmeno, které zní: porušují ustanovení § 90, odst. 8.

K bodu K34. Nejde o legislativně technický návrh, pouze o upozornění, že v poznámce, která je uvedena v tomto tisku, jde o návrh k A123, nikoli k A121. K návrhu A121 by tento návrh neměl smysl.

K bodu K36. Jde o úpravu § 109 v odst. 4 - přechodná ustanovení -, kde se tímto pozměňovacím návrhem chce zavést zpřesňující dikce pro jednoroční přechodné období, které mají provozovatelé veřejných telekomunikačních sítí a poskytovatelé veřejných telekomunikačních služeb za povinnost doplnit údaje podle zákona tak, aby nemuselo být přikročeno k rušení licence a vystavování nové, na kterou není právní nárok. Jde tudíž o zvýšení právní jistoty subjektu. Bude-li tento pozměňovací návrh schválen, je potřeba identickou úpravu promítnout do odst. 10 téhož § 102, protože tento odstavec je analogický k odst. 4, upravuje stejné přechodné období pro provozovatele vysílacích rádiových zařízení.

K § 117 vládního návrhu zákona jako takového. Zde je obsažena nepřímá novela zákona o přestupcích, která však nezohlednila nový zákon č. 29 z r. 2000 Sb., o poštovních službách a o změně některých zákonů.

§ 36 odst. 1 písm. b) přestupkového zákona, který se zákonem o telekomunikacích navrhuje zrušit, však nyní již obsahuje nový přestupek, a to přestupek na úseku poštovních služeb. Zrušen by proto být neměl. Je proto zapotřebí, aby § 117, bod 1 zněl: V § 36 odst. 1 se písmena d) a e) zrušují.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu poslanci Švrčkovi. Hlásí se někdo dále do rozpravy ve třetím čtení? Není tomu tak. Končím rozpravu.

Táži se pana ministra, zda chce přednést závěrečné slovo. Není tomu tak.

Prosím pana zpravodaje Švrčka, aby oznámil postup při hlasování, potom přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil.

 

Poslanec Zdeněk Švrček: Dovolím si znovu zopakovat to, co jsem řekl v rozpravě ve druhém čtení, abyste na mě nestříleli, že jsem dělal, co jsem mohl.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím o klid. Pan zpravodaj bude přednášet složitou proceduru.

 

Poslanec Zdeněk Švrček: Mám složitou úlohu. V tisku 390/4 máte několik druhů pozměňovacích návrhů. Pod písmenem A to jsou pozměňovací návrhy, které dal hospodářský výbor, pod písmenem B máte pozměňovací návrhy, které dával výbor pro obranu a bezpečnost, pod písmenem C jsou pozměňovací návrhy, které dával výbor pro evropskou integraci, a pak od písmene D až po písmeno M jsou pozměňovací návrhy, které byly podávány jednotlivými poslanci ve druhém čtení. Pozměňovací návrhy od D až M jsou pozměňovací návrhy jak k vládnímu návrhu, tak k pozměňovacím návrhům hospodářského výboru, k písmenu b z VOB a k písmenu C z evropské integrace.

Proto by bylo procedurálně nejjednodušší, abychom nejdříve odhlasovali všechny pozměňovací návrhy, jak byly podány, tedy pod bodem D, dále E, F, G, H, I, J, K, L, M. Potom bychom se mohli vrátit k hlasování o pozměňovacích návrzích z jednotlivých výborů, tedy všech návrhů pod písmenem A, kde bych mohl řadit hlasování do větších ucelených bloků, potom pod písmeny B a C.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím o klid.

 

Poslanec Zdeněk Švrček: Takto zní můj návrh v této fázi.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vyslechli jste návrh pana poslance Švrčka na způsob hlasování. Jsou k němu námitky? Nejsou. O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 313.

Na žádost poslance Mlynáře vás všechny odhlašuji a prosím o novou registraci.

Zapomněla jsem oznámit, že pan poslanec Severa má náhradní kartu č. 13.

 

V hlasování pořadové číslo 313 se ptám, kdo souhlasí s návrhem na proceduru při hlasování, kterou přednesl pan zpravodaj. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 313 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 181 vyslovilo 177 a nikdo nebyl proti.

 

Prosím, pane zpravodaji, ujměte se své funkce.

 

Poslanec Zdeněk Švrček: Začínáme s návrhem D1 poslance Karla Sehoře. Dovolte mi připomenout slib, který jsem dal sněmovně, že k § 78 nebudu dávat ani doporučující, ani nedoporučující vyjádření.

Máme před sebou D1, kde podle mých informací ministerstvo nesouhlasí. V případě, že by byl tento návrh přijat, pak jsou nehlasovatelné body D2, E2, E3, G, I1, I2, J3 a K14, jakož i C8 v pozměňovacím návrhu integračního výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím o stanoviska. Pan ministr nesouhlasí.

 

Poslanec Zdeněk Švrček: Zdržuji se stanoviska.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování číslo 314 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 314 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 191 vyslovilo 51 a 115 bylo proti.

 

Poslanec Zdeněk Švrček: Dalším návrhem je návrh pod písmenem D2. Pokud by byl přijat, jsou nehlasovatelné E2, E3, G, I1, I2, J3, K14 a C8.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Prosím o stanoviska.

 

Poslanec Zdeněk Švrček: Pan ministr nedoporučuje, já se opět zdržuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 315. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 315 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 192 vyslovilo 93 a 77 bylo proti.

 

Poslanec Zdeněk Švrček: Dalším návrhem je návrh pana poslance Suchánka pod písmenem E1. Pan ministr zřejmě nebude souhlasit, já doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové číslo 316. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 316 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 195 vyslovilo 62 a 110 bylo proti.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP