Neautorizováno !


 

(10.10 hodin)

(pokračuje Buzková)

Zahajuji hlasování pořadové číslo 307. Kdo souhlasí s revokací procedury, tak jak ji navrhl pan poslanec Sehoř? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 307 tento návrh nebyl přijat, když se pro něj z přítomných 195 vyslovilo 96 a 84 bylo proti.

 

V takovémto případě, pokud procedura nebyla revokována, nám zbývá pouze znovu rozhodnout o bodech uvedených pod písm. B, kromě bodů, které byly vyňaty a odhlasovány zvlášť, jako o celku.

Vzhledem k tomu, že vidím, že někteří poslanci kontrolují výsledky hlasování, počkám několik okamžiků, abychom se nedostali do zbytečných komplikací. Zdá se, že bude někdo zpochybňovat hlasování, ještě chvíli vyčkám.

Nikdo hlasování nezpochybňuje, budeme tedy hlasovat o bodech uvedených pod písm. B, kromě bodů, které byly vyňaty, znovu.

Stanovisko pana ministra kladné, pan zpravodaj také kladné.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 308. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 308 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 196 poslanců vyslovilo 134 a 55 bylo proti.

 

O všech návrzích bylo hlasováno.

 

Poslanec Karel Sehoř: Myslím, že bychom měli hlasovat o revokaci, kterou navrhl pan poslanec.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Já se omlouvám panu poslanci Kapounovi. Tam se nejednalo o revokaci, tam se jednalo o námitce proti hlasování, neboť pan poslanec zjistil, že bylo zaznamenáno hlasování jinak, než hlasoval. Týká se to hlasování o bodu C1. Je to tak, pane poslanče? Ano.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 309. Kdo souhlasí s námitkou pana poslance Kapouna? Kdo je proti této námitce?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 309 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 196 vyslovilo 180 a 3 byli proti.

 

Budeme tedy hlasovat znovu o pozměňovacím návrhu pana poslance Krásy, který je uveden pod bodem C1. Pan ministr doporučuje, zpravodaj také doporučuje.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 310. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 310 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 196 vyslovilo 170 a 21 bylo proti.

 

Doufám, že nyní můžeme konečně přistoupit k hlasování o návrhu zákona jako o celku. Přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 306, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Prosím pana poslance Tlustého jako předsedu klubu ODS.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážená paní místopředsedkyně, vážená vládo, dámy a pánové, dovolte mi sdělit, že vzhledem ke špatné úpravě krizových stavů v dopravě a nepřijetí pozměňovacích návrhů, kterými se klub ODS pokusil tyto krizové stavy upravit lépe, tyto návrhy byly neúspěšné, ODS nepodpoří tento zákon. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: O tomto návrhu usnesení , jak jsem přednesla, rozhodneme v hlasování pořadové číslo 311, které zahajuji. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 311 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 195 vyslovilo 128 a 62 bylo proti. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Nyní udílím slovo přihlášenému místopředsedovi Poslanecké sněmovny Stanislavu Grossovi.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Vážená paní místopředsedkyně, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych navrhl jeden návrh trochu s předstihem na změnu našeho pořadu. Návrh směřuje k tomu, aby dnes poté, co uplyne zákonná lhůta od projednávání zákona o státním rozpočtu ve druhém čtení, bylo zahájeno třetí čtení vládního návrhu zákona o státním rozpočtu, a to tak, aby čas byl stanoven na 14.30 hodin.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vyslechli jsme návrh pana místopředsedy Grosse, o kterém Poslanecká sněmovna rozhodne hlasováním.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP