Neautorizováno !


 

(19.10 hodin)

(pokračuje Buzková)

(Reakce na nedostatečný počet přítomných poslanců pro hlasování:) Někteří poslanci dosud nejsou přihlášeni. Prosím, aby si každý zkontroloval světélko na svém hlasovacím zařízení.

 

O návrhu zahraničního výboru rozhodneme v hlasování pořadové číslo 83, které zahajuji a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 83 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 76 vyslovilo 72 a nikdo nebyl proti. Konstatuji, že s návrhem usnesení byl vysloven souhlas.

 

Dalším bodem jednání je

 

72.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu
Dohoda mezi Českou republikou a Pákistánskou islámskou republikou
o podpoře a vzájemné ochraně investic, podepsaná dne 7. května 1999 v Praze
/sněmovní tisk 403/ - druhé čtení

 

Prosím, aby úvodní slovo přednesl místopředseda vlády a ministr financí Pavel Mertlík, kterého prosím, aby se ujal slova. (Ministr Mertlík není přítomen.) Prosím, aby pan ministr Mertlík byl upozorněn, že by se měl dostavit do jednacího sálu. (Po chvíli:) Pan předseda klubu KSČM Vojtěch Filip má slovo.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Paní předsedající, já mám jednu prostou prosbu. Navrhuji přerušení tohoto bodu, alespoň do doby, než bude zjištěno, jestli současná pákistánská vláda trvá na této smlouvě o ochraně a podpoře investic vzhledem k tomu, že tato smlouva byla navržena bývalou vládou v květnu minulého roku.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Je to procedurální návrh, o kterém rozhodneme hned.

 

V hlasování pořadové číslo 84 rozhodneme o přerušení tohoto bodu. Myslím, že není třeba stanovovat časovou podmínku dokdy. Hlasujeme o přerušení tohoto bodu.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 84 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 84 tento návrh byl přijat, když se pro něj z přítomných 81 vyslovilo 49 a 16 bylo proti.

 

Dalším bodem je

 

73.
Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu
Dohoda mezi Českou republikou a Moldavskou republikou
o podpoře a vzájemné ochraně investic, podepsaná dne 12. května 1999 v Praze
/sněmovní tisk 404/ - druhé čtení

 

Prosím, aby úvodní slovo přednesl místopředseda vlády a ministr financí Pavel Mertlík, který zde stále není. Já prosím, aby bylo neprodleně zjištěno, zda pan místopředseda Mertlík se nachází v budově a zda je schopen se dostavit na jednání Poslanecké sněmovny. Pan místopředseda sněmovny Stanislav Gross má slovo.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Já mám pouze technické sdělení. Mám informaci, že v tuto chvíli zasedá vláda v budově sněmovny, pan místopředseda Mertlík byl vyrozuměn, že by zde měl být, takže doufám, že během krátké chvíle se dostaví. Nic víc sdělit neumím.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu místopředsedovi Grossovi. Poprosím všechny poslankyně a poslance, aby setrvali několik okamžiků a vyčkali, zda se pan ministr Mertlík dostaví. V případě, že se tak nestane, rozhodneme, jakým způsobem budeme dále postupovat. (Po chvíli:) Byla jsem vyrozuměna, že pan místopředseda Mertlík je již na cestě do jednacího sálu. (Po chvíli:) Pan místopředseda Gross se hlásí o slovo, které mu udílím.

 

Místopředseda PSP Stanislav Gross: Paní místopředsedkyně, já jsem v tuto chvíli dostal sdělení, že pan místopředseda Mertlík nemůže dorazit, neboť pan předseda vlády ho neuvolnil. (Projevy údivu.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Předseda klubu KSČM pan poslanec Filip má slovo.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji. Paní předsedající, po tomto sdělení, vážené paní a pánové, nemohu jinak, než dát návrh, abychom hlasovali o tom, jestli není nutné schůzi přerušit, protože bylo vždycky zvykem, že se jednání Poslanecké sněmovny vláda účastnila, minimálně ten konkrétní ministr, a za předsedu vlády nejméně místopředseda.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pan místopředseda Mertlík se právě dostavil. Prosím všechny poslance, aby zaujali svá místa. Pane místopředsedo, já vás budu pouze informovat, že mezinárodní dohoda o ochraně investic s Pákistánskou islámskou republikou byla přerušena. Nyní projednáváme vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu Dohoda mezi Českou republikou a Moldavskou republikou o podpoře a vzájemné ochraně investic. Prosím, ujměte se slova a uveďte tento návrh.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP