Parlament České republiky

POSLANECKÁ SNĚMOVNA

1998

2. volební období

329/4

Oponentní zpráva menšiny výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu k vládnímu návrhu zákona o vysokých školách a o změně a doplnění zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů (zákon o vysokých školách)

Oponentní zpráva k tisku 189 a 329 ve znění přijatém výborem pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu

menšiny výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu

Menšina výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu nesouhlasí se závěry výboru ze dne 11. 3. 1997 k ustanovením § 2 odst. 4 až 10 návrhu přijatém výborem pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu menšina výboru, navrhuje jejich vypuštění a nahrazení tímto zněním:

"§ 2 odst. 4 až 7 zní:

(4) Vysoká škola je veřejná, soukromá, vojenská nebo policejní.

(5) Na vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké nebo další tvůrčí činnosti vysokých škol se mohou podílet i jiné právnické osoby, které se touto činností zabývají.

(6) Nikdo kromě vysoké školy nemá právo přiznávat akademický titul, konat habilitační řízení, konat řízení ke jmenování profesorem, používat akademické insignie a konat akademické obřady.

(7) Na vysokých školách je nepřípustné zakládat a organizovat činnost politických stran a politických hnutí. 1)

1) § 5 odst. 3 zák. č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích, ve znění zák. č. 117/1994 Sb."

Vladimír Cisár v. r.

Dostál Pavel v. r.

Kučera Miloslav v. r.

Melčák Miloš v. r.

Svobodová Alena v. r.

Turek Radim v. r.

Zeman Eduard v. r.



Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP