Parlament České republiky

POSLANECKÁ SNĚMOVNA

1996

2. volební období

4

USNESENÍ

ústavně právního výboru

z 2. schůze 15. července 1996

k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů (tisk 9)

Po odůvodnění ministra vnitra Jana Rumla, zpravodajské zprávě posl. JUDr. Libora Nováka a po rozpravě

ústavně právní výbor

I. doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu, aby vládní návrh schválila,

II. doporučuje Poslanecké sněmovně Parlamentu, aby schválila vládní návrh zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů (tisk 9) v tomto znění:

"ZÁKON

ze dne................1996,

kterým se mění a doplňuje zákon č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů

 

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Čl. I

Zákon č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů, se mění a doplňuje takto:

V příloze č. 3 "Seznam volebních obvodů pro volby do Senátu s uvedením jejich sídla" se volební obvody č. 8, 10, 19, 20, 22, 29, 43, 44, 61, 71, 72 a 81 mění a doplňují takto:

1. Ve volebním obvodu č. 8 Sídlo: Rokycany se slovo "Olšina" nahrazuje slovem "Olešná".

2. Ve volebním obvodu č. 10 Sídlo: Český Krumlov se za slovo "Planá" vkládají slova "Boršov nad Vltavou".

3. Volební obvod č. 19 Sídlo: Praha 11 zní:

"Volební obvod č. 19 Sídlo: Praha 11

zahrnuje území městských částí Praha 11, Praha-Benice, Praha-Dolní Měcholupy, Praha 15, Praha-Kolovraty, Praha-Královice, Praha-Křeslice, Praha-Nedvězí, Praha-Petrovice, Praha-Uhříněves, Praha-Dubeč, Praha-Štěrboholy".

4. Volební obvod č. 20 Sídlo: Praha 4 zní:

"Volební obvod č. 20 Sídlo: Praha 4

zahrnuje území městské části Praha 4, s výjimkou k.ú. Krč".

5. Volební obvod č. 22 Sídlo: Praha 10 zní:

"Volební obvod č. 22 Sídlo: Praha 10

zahrnuje území městské části Praha 10".

6. Ve volebním obvodu č. 29 Sídlo: Litoměřice se slovo "Klobouky" nahrazuje slovem "Klobuky" a za slovo "Tuřany" se vkládá slovo "Studeněves".

7. Ve volebním obvodu č. 43 Sídlo: Pardubice se slovo "Lyšice" nahrazuje slovem "Lišice".

8. Ve volebním obvodu č. 44 Sídlo: Chrudim se slovo "Horká" nahrazuje slovem "Horka" a za slova "Knyk, Havlíčkův Brod" se vkládají slova "Hurtova Lhota".

9. Ve volebním obvodu č. 61 Sídlo: Olomouc se za slova "Hlušovice, Olomouc" vkládají slova "Křelov-Břuchotín".

10. Ve volebním obvodu č. 71 Sídlo: Ostrava-město se slova "Ostrava-jih" nahrazují slovy "Ostrava-Jih" a slovo "Prostkovice" se nahrazuje slovem "Proskovice".

11. Ve volebním obvodu č. 72 Sídlo: Ostrava-město se slovo "Vřešina" nahrazuje slovem "Vřesina" a slovo "Koznice" se nahrazuje slovem "Kozmice".

12. Ve volebním obvodu č. 81 Sídlo: Uherské Hradiště se slovo "Blčnov" nahrazuje slovem "Vlčnov".

Čl. II

Účinnost

Tento zákon nabývá účinnosti dnem vyhlášení.",

III. pověřuje předsedu výboru, aby toto usnesení předložil předsedovi Poslanecké sněmovny Parlamentu do 15. července 1996 do 24.00 hod.,

IV. navrhuje Poslanecké sněmovně Parlamentu, aby podle § 99 odst. 3 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny se konala k vládnímu návrhu zákona rozprava obecná a dále k té části zákona, kterou se mění a doplňuje příloha č. 3 "Seznam volebních obvodů pro volby do Senátu s uvedením jejich sídla" rozprava podrobná a aby Poslanecká sněmovna jednání o tomto návrhu zákona ukončila dne 30. července 1996 do 19.00 hod.,

V. zmocňuje zpravodaje výboru, aby ve schůzi Poslanecké sněmovny podal zprávu o výsledcích projednávání tohoto návrhu zákona ve schůzi ústavně právního výboru.

 

JUDr. Libor NOVÁK v.r.

zpravodaj a předseda výboru

Marek BENDA v.r.

JUDr. Hana MARVANOVÁ v.r.

ověřovatel výboru

místopředsedkyně výboru


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP