Pátek 17. dubna 1998

 

Poslanec Jan Grůza: Druhé usnesení je:

"Poslanecká sněmovna žádá vládu přerušit další privatizační kroky v privatizaci strategických podniků."

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Zahajuji hlasování pořadové č. 497 a ptám se: Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 497 se z přítomných 140 pro vyslovilo 72, proti 58, tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Jan Grůza: Tím jsme se vyrovnali s body 40 a 88 programu jednání.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji, pane zpravodaji.

Co se týká bodu 4, prosím, aby se slova ujal místopředseda volební komise poslanec Eduard Zeman a seznámil nás se současným složením prezidia Fondu národního majetku a se způsobem tajného hlasování o odvolání jeho členů.

 

Poslanec Eduard Zeman : Paní předsedající, dámy a pánové, ze zákona je předsedou prezidia FNM ministr financí. Poslanecká sněmovna tajným hlasováním volí a odvolává místopředsedu a 7 členů prezidia. Dovolte mi, abych vás seznámil se současným složením prezidia FNM. Místopředseda pan Josef Holub, členové: pan Čejka, paní Hrnčířová, pan Havel, pan Kadlec, pan Kysilka a pan Slavíček. K dnešnímu dni je jedno místo člena prezidia FNM neobsazeno.

Jak již bylo řečeno, odvolává podle zákona č. 171/1991 Sb. Poslanecká sněmovna členy prezidia FNM tajným hlasováním. Jsou připraveny hlasovací lístky, na kterých jsou uvedena jména místopředsedy a ostatních členů prezidia FNM. Hlasovací lístek je platný, pokud je upraven takto: (Hluk v sále.) Mohl bych poprosit o pozornost, abyste upravili lístky řádně? Hlasovací lístek je platný, pokud je upraven takto: Kdo souhlasí s odvoláním toho kterého člena, jeho číslici kroužkuje. Kdo nesouhlasí, označuje ji křížkem. Protože tento bod měl být projednán 24. března, je na připravených hlasovacích lístcích uveden měsíc březen. Uvádím to pro stenozáznam, aby bylo jasné, že takto označené hlasovací lístky jsou platné a v této podobě budou vydávány. Tajné hlasování je technicky připraveno a může být kdykoliv zahájeno.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Pane místopředsedo, sdělte mi prosím doporučenou dobu na vydávání hlasovacích lístků.

 

Poslanec Eduard Zeman: Domnívám se, že doporučená lhůta by stačila 15 minut.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Paní poslankyně, páni poslanci, v tuto chvíli přerušuji jednání, zahajuji tajnou volbu. Volební lístky se budou vydávat do 13.20 hodin. Ve 14.15 hodin se zde sejdeme k odpolední části jednání, kdy jako první bude projednán bod 106. "Volby členů vyšetřovací komise", poté to bude bod 62 a 63, což jsou třetí čtení zákonů, dále podle schváleného pořadu schůze.

 

(Schůze přerušena ve 13.04 hodin.)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP