Pátek 3. dubna 1998

 

(Schůze opět zahájena ve 13.31 hodin.)

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Dámy a pánové, prosím, abyste se přihlásili svými hlasovacími kartami, budeme pokračovat v projednávání přerušeného bodu. Prosím zpravodaje pana kolegu Kroupu, aby nám navrhl další hlasování.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Skončili jsme před polednem u pozměňovacího návrhu pana poslance Klanici. Pod písm. H bod 4 - je to návrh na vypuštění § 58. Nevím, zda v této podobě je hlasovatelný, či nikoliv. Ano, je hlasovatelný. Mohu vám sdělit stanoviska - zpravodaj doporučuje, ministerstvo a pan poslanec Zeman nedoporučují.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování. Nezahájil jsem hlasování. Tento návrh považuji opravdu za zmatečný a dovolte, abych znovu zahájil opravné hlasování. (Hlasování č. 296.)

 

Zahájil jsem hlasování č. 297 a ptám se, kdo návrh podporuje. Kdo je proti?

Ze 140 přítomných poslanců 35 hlasovalo pro, 82 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Další návrh - H5 v § 83 - nové znění odst. 1. Není to v rozporu s žádným dalším návrhem. Zpravodaj nedoporučuje, ministerstvo nedoporučuje, ani pan poslanec Zeman nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 298. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro hlasovalo 44 poslanců, 91 bylo proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Návrh H6 - rovněž k § 83 - nové znění odst. 2. Rovněž není v rozporu s žádným návrhem. Zpravodaj nedoporučuje, ministr nedoporučuje, ani pan poslanec Zeman nedoporučuje.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 299. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 45, proti 104 poslanci. Návrh nebyl přijat.

 

Dámy a pánové, opravdu upřímně vás prosím o trochu klidu ve vašem vlastním zájmu. Budete aspoň vědět, pro co hlasujete.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Nyní přecházíme k návrhu pana poslance Michala Prokopa - pod písm. I bod 1 § 49 odst. 5 - není v rozporu s žádným návrhem. Zpravodaj doporučuje, ministerstvo má neutrální stanovisko - alespoň včera mělo - a pan poslanec Zeman je pro.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 300. Kdo návrh podporuje?

Je zde opět závada na systému hlasování. Prosím, abyste se znovu zaregistrovali svými hlasovacími kartami. Budeme znovu hlasovat o tomto bodu.

 

Zahájil jsem hlasování č. 301. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Ze 160 přítomných 157 hlasovalo pro, nikdo nebyl proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: K bodu 2 - pozměňovací návrh k § 50 nový odst. 8. Zpravodaj nesouhlasí, ministerstvo nesouhlasí, pan poslanec Zeman - neutrální stanovisko.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Zahájil jsem hlasování č. 302. Kdo návrh podporuje? Kdo je proti?

Pro návrh hlasovalo 96, proti 13. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Prosím o okamžik strpení. Vzhledem k tomu, že bylo rozhodnuto o bodu d), pak body pana poslance Prokopa 3a) a 3b) jsou nehlasovatelné.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Ano, souhlasí.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Bod 4 je pozměňovací návrh k § 99. Není v rozporu s jiným pozměňovacím návrhem. Zpravodaj souhlasí, pan poslanec Zeman také souhlasí a ministerstvo zaujalo neutrální postoj. Je třeba vzít v úvahu legislativně technickou úpravu, která nahrazuje slovo "tří let" slovy "do 31.12.2001".

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Předkladatel souhlasí. Zahájil jsem hlasování č. 303. Kdo návrh podporuje? Kdo byl proti?

Pro návrh hlasovalo 123, proti 2 poslanci. Návrh byl přijat.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP