Pátek 3. dubna 1998

 

(pokračuje Kroupa) 

Rád bych upozornil, že vzhledem k tomu, že v této věci jsou negativní stanoviska jak zpravodaje, tak ministerstva, tak pana poslance Zemana, a tutéž věc upravuje obdobným způsobem, ale poněkud řekněme kvalitnějším způsobem návrh pana poslance Pěničky, doporučoval bych předřadit tento bod a hlasovat nejprve o návrhu pana poslance Pěničky. Jak mi kolegové napovídají - orientačním způsobem.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Obávám se, že nic takového nemůžeme udělat.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Dostal jsem návrh, abychom hlasovali obvyklým způsobem a hlasovali o těchto bodech normálně. Znovu opakuji, že k bodu F4 stanoviska zpravodaje, ministerstva i pana poslance Zemana jsou negativní.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Kdo podporuje návrh paní místopředsedkyně Buzkové pod bodem F 4, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že v hlasování číslo 289 návrh nebyl přijat, když pro bylo 24 a proti 87 poslanců.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Dále bychom měli hlasovat o pozměňovacích návrzích přednesených poslancem Radimem Turkem, které jsou uvedeny pod písmenem G. Jsou to body 1 - 4 na straně 65. Bod G1 je k § 14 - nový odstavec 7. Je zde rozpor s pozměňovacím návrhem U2, ale souvisí s ním pozměňovací návrh O5. To znamená, že když nebude návrh pana poslance Turka G1 přijat, nelze hlasovat o bodu O5 a lze hlasovat o bodu U3.

Stanovisko zpravodaje je negativní, ministerstvo má neutrální stanovisko, pan poslanec Zeman má také neutrální stanovisko.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Kdo souhlasí se zněním bodu G1, jak jej předložil pan poslanec Turek, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování číslo 290 návrh nebyl přijat, když pro bylo 47 a proti 90 poslanců.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Dále bychom měli hlasovat o návrhu G2 k § 50 odstavec 6. Bude-li tento návrh přijat, nelze hlasovat o návrhu L8 a M4. Stanovisko zpravodaje je souhlasné, ministerstvo nesouhlasí a pan poslanec souhlasí.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Kdo je pro bod G2 návrhu pana poslance Turka, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 291. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že návrh nebyl přijat, když pro bylo 76 a proti 69 poslanců.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Dále bychom měli hlasovat o návrhu G3 k § 69 odstavec 1. Není v rozporu s žádným pozměňovacím návrhem. Stanovisko zpravodaje je negativní, stanovisko ministerstva rovněž je negativní, kolega Zeman souhlasí.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Kdo podporuje tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

V hlasování č. 292 návrh byl přijat, když pro bylo 110 a proti bylo 28 poslanců.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Dále hlasujeme o bodu G4 - § 4 nové písm. f). Není v rozporu se žádným pozměňovacím návrhem. Stanovisko zpravodaje je negativní, stanovisko ministra rovněž negativní a stanovisko poslance Zemana je neutrální.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Kdo souhlasí s návrhem G4 pana kolegy Turka, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 293. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Návrh nebyl přijat, když pro hlasovalo 85 a proti bylo 80 poslanců.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Dále bychom měli hlasovat o pozměňovacích návrzích přednesených poslancem Zdeňkem Klanicou a uvedených pod body H. Body 1 - 6 na straně 65. Body H 1 a H 2 jsou k § 2 - vypuštění odstavců 3 a 5. Měly by být hlasovány spolu, pokud nebude výhrada. Stanovisko ministerstva je negativní, stanovisko pana poslance Zemana i zpravodaje je rovněž negativní.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Kdo podporuje body 1 a 2 návrhů poslance Zdeňka Klanici, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku v hlasování č. 294. Kdo je proti? Děkuji.

Návrh nebyl přijat, když pro hlasovalo 59 a proti bylo 106 poslanců.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Dále bychom měli hlasovat o návrhu H3 k § 40 - vypuštění. Není to v rozporu se žádným pozměňovacím návrhem. Stanovisko zpravodaje je negativní, rovněž tak stanoviska ministerstva a pana poslance Zemana.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Kdo tento návrh podporuje, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 295. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Konstatuji, že tento návrh nebyl přijat, když pro bylo 48 a proti 101 poslanců.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP