Pátek 3. dubna 1998

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedající, vážený pane ministře, dovoluji si požádat, aby o mém pozměňovacím návrhu v bodě e) na str. 64 pod bodem 2 a 3 bylo hlasováno současně, protože se jedná o komplexní pozměňovací návrh.

Zároveň mám jednu legislativně technickou úpravu, tzn. promítnutí změny přijímacích zkoušek na talentové zkoušky i do § 49 odst. 5, kde se slovo "přijímací" nahrazuje slovem "talentovou". Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Děkuji, nyní vystoupí pan kolega Klanica.

 

Poslanec Zdeněk Klanica: Děkuji. Prosím, aby byl opraven na str. 65 v odst. h) bod 6 ve znění: § 83, odst. 2 zní:

2. Členové akreditační komise jsou voleni na dobu tří let..... Pak bych prosil, aby byla další tři slova vyškrtnuta, čili nejvýš na jedno funkční období.

Znění by bylo toto:

Členové akreditační komise jsou voleni na dobu tří let, nejvýš na jedno funkční období.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Děkuji. Z pléna se přihlásil kolega Pěnička. Prosím ho, aby se ujal slova k dalšímu diskusnímu příspěvku.

 

Poslanec Stanislav Pěnička: Vážená sněmovno, budu stručný.

Stahuji své tři pozměňovací návrhy na str. 73 pod písm. u), a to pod číslovkou 1, 2 a) a 2 b). Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Děkuji. O tomto návrhu na stažení musíme hlasovat. Ale těchto stažení bylo vícero.

Prosím, hlásí se pan kolega Pleva.

 

Poslanec Petr Pleva: Omlouvám se, ale pokud jde o kolegu Melčáka, který má být na zahraniční cestě, je zde jeho jeden docela dobrý návrh, kde je ovšem chyba, takže by byl nehlasovatelný. Je to na str. 73 pod písm. t). Jsou to body 9 a) a 9 b), kde je v § 62, odst. 4 a je to chybně uvedeno, patří tam odst. 1. Prosím tedy, aby to bylo opraveno, jinak by se o tom nedalo hlasovat.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Děkuji. Prosím, aby kolega Pěnička ještě upřesnil svůj návrh.

 

Poslanec Stanislav Pěnička: Omlouvám se, myslím si, že to bylo dost jasné.

Stahuji své tři pozměňovací návrhy na str. 73 pod písm. u), 1, 2 a), 2 b).

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Ano, teď jsme slyšeli, o čem budeme hlasovat.

Kdo podporuje návrh pana kolegy Pěničky na zpětvzetí jeho pozměňovacích návrhů, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 277. Kdo je proti tomuto návrhu.

Konstatuji, že tento návrh byl přijat, když pro hlasovalo 135 a proti 3 poslanci.

 

Dámy a pánové, pokud se nikdo další do rozpravy nehlásí, dovolte mi, abych rozpravu ukončil.

S technickou poznámkou se ještě hlásí pan kolega Prokop.

 

Poslanec Michal Prokop: Pane předsedající, promiňte, mám za to, že by bylo ještě zapotřebí hlasovat o návrhu na stažení návrhů některých dalších kolegů, např. kolegyně Šojdrové, kolegy Přibáně, protože oni také navrhli stáhnout některé své návrhy.

Mám tedy zato, že po uzavření rozpravy, které byste měl učinit, jak už se stalo, je potřeba ještě hlasováním rozhodnout o stažení dalších návrhů.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Dobře, je nějaká námitka proti tomu, abychom návrhy na stažení pozměňovacích návrhů odhlasovali společně? Hlásí se pan kolega Holáň.

 

Poslanec Vilém Holáň: S výjimkou stažení bodu l) 2, alternativa 1, o které bychom si přáli hlasovat samostatně.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Dobře. Dovolte tedy, abychom nejdříve hlasovali o zpětvzetí bodu l), alternativa 1, jak nyní bylo předneseno.

Kdo podporuje tento návrh, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 278. Kdo je proti tomuto návrhu?

Děkuji. Konstatuji, že tento návrh byl přijat, když pro hlasovalo 132, proti 17 poslanců. Návrh byl tedy stažen.

 

A nyní bychom přistoupili ke společnému hlasování o dalších návrzích na stažení pozměňovacích návrhů z programu, tak jak zde byly předneseny.

Kdo souhlasí s těmito návrhy, nechť zdvihne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 279. Kdo je proti těmto návrhům?

Konstatuji, že návrhy na stažení pozměňovacích návrhů byly přijaty, když pro ně hlasovalo 156 poslanců a proti nebyl nikdo z přítomných.

 

Vzhledem k tomu, že jsme se tím vyrovnali s úvody, prosím nyní o závěrečná slova navrhovatelů, přeje-li si promluvit pan ministr? (Nepřeje.) Pan kolega Eduard Zeman? (Nepřeje.)

Ptám se nyní zpravodajů. Pan kolega Kroupa nás nyní zřejmě provede hlasováním. Přeje si něco ještě sdělit úvodem?

 

Poslanec Daniel Kroupa: Paní poslankyně, páni poslanci, nepřeji si žádné další zvláštní sdělení, na mikrofon by mělo zaznít snad jenom tolik, že po našem hlasování bude třeba některých legislativně technických úprav, a prosím, aby sněmovna s těmito věcmi souhlasila. Ale zmíním se o tom ještě na konci.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Zeptal bych se ještě dalších zpravodajů, zda si někdo z nich nepřeje vystoupit, kolega Turek nebo kolega Prokop? (Nikdo.) Pokud tomu tak není, můžeme tedy přistoupit, pane zpravodaji, k hlasování. Prosím, abyste přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy.

 

Poslanec Daniel Kroupa: Vzhledem k tomu, že v druhém čtení bylo Poslaneckou sněmovnou odsouhlaseno, že pozměňovací návrhy budou podávány ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu obsaženému v usnesení výboru pro vědu, vzdělávání, mládež, kulturu a tělovýchovu, bylo by vhodné nejprve hlasovat o přijetí tohoto pozměňovacího návrhu, tisk 329/3, tzn. návrh pod písm. a), str. 2 až 62 tisku 329/6.

Přijetí tohoto návrhu A) by způsobilo, že pozměňovací návrh výboru pro sociální politiku a zdravotnictví obsažený v usnesení tisk 329/1, uvedený pod písm. b), by byl nehlasovatelný, neboť je obsažen již v návrhu A. Poté by se hlasovalo o jednotlivých pozměňovacích návrzích tak, jak byly vzneseny.

Navrhuji tedy, abychom hlasovali v tisku 329/6 o pozměňovacím návrhu pod písm. a) a doporučuji jeho přijetí.

Ministerstvo také souhlasí, navrhovatel rovněž souhlasí.

Prosím o malinkou chvilku strpení, nefunguje mi tady karta.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Dovoluji si vás tedy odhlásit, to bude možná nejpraktičtější. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými hlasovacími kartami znovu.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP