Čtvrtek 2. dubna 1998

 

(pokračuje Roithová) 

Sdružené tam, kde je v současnosti zřízeno stanoviště Záchranné služby a bylo by účelné a možné ho zřídit, nebo oddělené tam, kde je v současnosti jinde.

Ministerstvo zdravotnictví je připraveno ve spolupráci s okresními úřady a zdravotními pojišťovnami tyto studie jednotlivě i v kombinaci posoudit před dokončením výběrových řízení tak, aby potřebné projekty mohly být zařazeny do harmonogramu realizační fáze tohoto procesu, tedy restrukturalizace. Harmonogram realizace všech změn bude navazovat bezprostředně na zhodnocení výsledků. Předpoklad zahájení realizační fáze dle současného harmonogramu výběrového řízení je druhé pololetí 1998.

Já se chci zeptat, jestli byste chtěl ještě nějakou doplňující otázku.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Paní ministryně, chtěl bych vás upozornit, že podle jednacího řádu jakmile vaše odpověď překročí 18.20 hodin, nemám právo zařadit odpověď na žádnou další interpelaci, takže budete-li pokračovat, pak samozřejmě to bude znamenat, že se ke slovu nedostanou vaši kolegové, kteří na tuto příležitost jistě dychtivě čekají.

 

Ministryně zdravotnictví ČR Zuzana Roithová: Já se strašně omlouvám, protože asi vzhledem k tomu, že tu funkci dělám jen tři měsíce a že jsem byla nucena svůj čas věnovat řešení opravdu hodně závažných věcí, tak jsem neprostudovala úplně detailně jednací řád tak, abych dokázala tuto situaci zvládnout.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Ano, ale myslím si, že to je spíše tematika pro písemné interpelace a písemné odpovědi, v každém případě se zdá, že tím, že jste podobně jako kdysi dávno ministr Pilip odpovídala v této délce, tak tato odpověď při vší dobré vůli připomínala spíše jev, jemuž se v americkém Kongresu říká filibastr, než standardní odpověď na interpelaci.

Nicméně pokud jste skončila, paní ministryně, dovolte, abych vám upřímně poděkoval, abych poděkoval všem těm, kdo vydrželi v této poloprázdné zasedací síni, loučím se s vámi, končím dnešní 23. zasedání sněmovny a sejdeme se zítra v 9.00 hodin.

(Schůze přerušena v 18.22 hodin)

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP