Středa 1. dubna 1998

 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
1. dubna v 9.04 hodin
 

Přítomno: 192 poslanců

 

(Schůze byla zahájena v 9.04 hodin.) 

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, připomínám, že na dnešní den jsou omluveni následující poslanci: pan poslanec Maňásek ze zdravotních důvodů, pan poslanec Borák z důvodu nemoci, pan poslanec Kapoun a pan poslanec Plachý z důvodu zahraniční služební cesty a pan poslanec Žižka z vážných důvodů.

Z vlády to jsou pánové ministři: Šedivý, Moos a Kühnl - všichni z důvodu zahraniční služební cesty.

Paní poslankyně a páni poslanci, prosím o zklidnění atmosféry v sále.

Pan poslanec František Novák má náhradní kartu číslo 8.

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, milí hosté, zahajuji šestý jednací den 23. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Budeme nejdříve pokračovat ve včera přerušeném bodu číslo 20, poté projednáme, tak jak jsme včera rozhodli, body 34 a 33.

S procedurálním návrhem se hlásí paní poslankyně Emmerová, které udílím slovo.

 

Poslankyně Milada Emmerová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Promiňte, paní poslankyně. Paní poslankyně a páni poslanci, prosím vás o takovou atmosféru v sále, aby bylo možné zahájit dnešní jednání a bylo možné zde hovořit.

 

Poslankyně Milada Emmerová: Dovoluji si podat procedurální návrh o změnu pořadí zařazeného bodu číslo 96, sněmovní tisk 390, a to na dnešek hned po polední přestávce.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Dále se hlásí místopředseda sněmovny pan poslanec Zvěřina.

 

Místopředseda PSP Jaroslav Zvěřina: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, tady došlo k několika posunům a k předřazením různých bodů. Bod číslo 10 - návrh můj, kolegyně Rujbrové a Gavlasové o registrovaném partnerství - je nedokončen. Navrhuji, aby jeho projednávání začalo hned po hlasování o nedokončeném bodu nyní, to znamená jako druhý bod dnešního programu. Pokud to nejde, žádám, aby byl zařazen jako první bod po polední přestávce.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Udílím slovo místopředsedovi Poslanecké sněmovny Jiřímu Vlachovi, který si přál promluvit.

 

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Vážená paní předsedkyně, dámy a pánové, jen vysvětlení. Včera jsme rozhodli o tom, že ráno dokončíme hlasováním bod, který byl rozjednán, a pak že budeme pokračovat zdravotním pojištěním a potom zákonem o bezpečnosti. Pak je na řadě to, co bylo schváleno v pořadu, to znamená hned přerušený bod 10. Každé další hlasování, pokud zrušíme hlasováním schválený bod, je dost podivná procedura. Domnívám se, že je takový správný postup, abychom pokračovali po dvou bodech v pořadu. U bodů, u nichž jsme neurčili přesně čas, pokračuje se normálně v programu.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Děkuji panu místopředsedovi Vlachovi za vysvětlení. Schválený pořad vypadá tak, že v tuto chvíli bychom projednali body, tak jak byly schváleny, to znamená přerušený bod 20, body 34 a 33. Poté by se pokračovalo rozjednaným bodem 10. K hlasování je zde návrh paní poslankyně Emmerové. Vidím ale předsedu klubu sociální demokracie, kterému udílím slovo.

 

Poslanec Stanislav Gross: Vážená paní předsedající, vážení členové vlády, dámy a pánové, dovolím si také přednést návrh na změnu programu.

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Promiňte, pane poslanče. Omlouvám se, neslyším ale co přednáší pan poslanec Gross.

 

Poslanec Stanislav Gross: Pokud se nepletu, chybí tady jeden mikrofon, jestli to není tím.

K návrhu, který chci přednést. Netýká se ani dnešního jednání, ani zítřejšího jednání, ale pátečního jednání. Přednáším návrh na to, abychom se v pátek po polední přestávce - a nebyla-li by, tak ve 14 hodin - věnovali těmto třem bodům, které spolu úzce souvisí.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP