Středa 25. února 1998

(Schůze opět zahájena ve 14.18 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vítám vás na odpolední části dnešního jednání a na úvod mi dovolte stručnou rekapitulaci odpoledního postupu.

Dohodu z úterní ranní porady předsedy a místopředsedů Poslanecké sněmovny s předsedy poslaneckých klubů v tuto chvíli i po poradě se svým kolegou chápu tak, že nyní začneme blokem mezinárodních smluv, a to v prvním a druhém čtení, a hlasování o vrácení zákona, jehož projednávání bylo přerušeno na konci dopoledního jednání dnešní schůze, bude pokračovat zítra na začátku jednání Poslanecké sněmovny.

Bylo schváleno, že dnešní odpolední jednání začíná blokem mezinárodních smluv - druhé čtení. A jsem přesvědčena o tom, že jiný postup by byl nekorektní vůči dohodě, která na úterním zasedání grémia vznikla.

Hlásí se pan poslanec Sládek, udílím mu slovo.

 

Poslanec Miroslav Sládek: Paní předsedající, dámy a pánové, dopoledne se zde republikánští poslanci pokoušeli, marně pokoušeli prosadit na pořad jednání Poslanecké sněmovny, která se snad dosud skládá z volených zástupců občanů, projednání velmi tíživé otázky rušení nemocnic. Hovořilo se zde o nemocnici v Městci Králové. Od té doby jsme se např. dozvěděli, že obdobně tíživá situace je i v Žatci. Ovšem nelze navrhovat tentýž bod. Proto podáváme další návrh, a to, aby na pořad této schůze Poslanecké sněmovny byl zařazen nový bod - Zpráva ministryně zdravotnictví o stavu transformace zdravotnictví.

Navrhujeme tento bod zařadit jako první bod v pátek tento týden. Děkuji. (Potlesk.)

 

Místopředsedkyně PSP Petra Buzková: Jedná se o procedurální návrh, o kterém za okamžik nechám hlasovat.

Všechny vás v tuto chvíli odhlašuji a prosím o novou registraci.

O procedurálním návrhu pana poslance Sládka budeme hlasovat ve 14.24 hodin.

S dovolením se pokusím interpretovat tento návrh a prosím pana poslance, aby mě sledoval, zda jej interpretuji správně, zařadit bod "Zpráva ministryně zdravotnictví o stavu a rušení nemocnic", a to v pátek jako první bod dopoledního jednání.

Je tomu tak, pane poslanče? (Souhlas.)

Ano, ve 14.24 hodin zahájím hlasování o tomto procedurálním návrhu.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP