Pátek 13. února 1998

Poslankyně Anna Röschová: Jsme u čtvrtého návrhu pana poslance Gjuriče a tam bych od něj potřebovala souhlas a pomoc. Domnívám se, že měnil první větu původního § 70 a ta druhá věta by tam měla zůstat. V našem přepisu tomu tak není, ale myslím, že úmysl byl takový.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Dobře. Dáme slovo panu kolegovi Gjuričovi, ale poprosil bych na mikrofon.

 

Poslankyně Anna Röschová: Ten pozměňovací návrh, který máme před sebou, se týkal první věty, druhá věta usnesení ústavně právního výboru zůstává, tak je to myšleno.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Pane kolego, před vámi je zařízení zvané mikrofon. Prosím, aby to bylo i pro stenozáznam zcela zřetelné. Tak jste se dohodli? Buďme tolerantní a dejme oběma kolegům chviličku času.

 

Poslankyně Anna Röschová: Už jsme se dohodli. V tomto případě takto upraveno, upřesněno, předkladatelka souhlasí, já rovněž.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji. Ale aby bylo jasno, o čem hlasujeme. Hlasujeme o bodu C4 v původním znění?

 

Poslankyně Anna Röschová: Hlasujeme o bodu C4 v původním znění, přičemž z textu ústavně právního výboru v § 70 zůstává druhá věta.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 263 byl tento návrh přijat, ze 162 přítomných bylo 136 pro a 3 proti.

Nyní bychom zřejmě přistoupili k bodu D.

 

Poslankyně Anna Röschová: Dva pozměňovací návrhy paní poslankyně Noveské. První pozměňovací návrh - předkladatelka i zpravodajka souhlasí. O legislativní změně, kterou jsem podala já, budeme hlasovat na závěr.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji. Takže nyní hlasujeme o bodě 1, ovšem mám dojem, že pokud je to změna ke změně, mělo by se o ní hlasovat předem.

 

Poslankyně Anna Röschová: Jestli předkladatelka souhlasí, můžeme hlasovat o celku i s tou změnou. Je to opravdu upřesnění.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Protože tu změnu nemáme ve svých podkladových materiálech, jenom bych stručně poprosil o její uvedení.

 

Poslankyně Anna Röschová: Prohlášení matky, manžela a tohoto muže. Doplňuje se tam manžel.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji a opět stanovisko předkladatelky a zpravodajky.

 

Poslankyně Anna Röschová: Obě souhlasí.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji. Nejdříve hlasujeme o změně změny a pak se vrátíme k tomu původnímu textu, obsaženému v bodě D1.

Zahájil jsem hlasování. Kdo souhlasí s předloženým návrhem, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 264 ze 163 přítomných bylo 136 pro a 2 proti, návrh byl přijat.

Pokud nebyly v rozpravě ke třetímu čtení k bodu D1 předneseny ústní pozměňovací návrhy, můžeme nyní hlasovat o bodu D1. Je to tak, paní kolegyně?

(Ano.) Děkuji. Poprosil bych vás, analogicky k postupu ostatních bodů. Nyní hlasujeme o bodu D1 se schváleným pozměňovacím návrhem z předchozího hlasování.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 265 z přítomných 163 poslanců bylo 136 pro, 2 proti, návrh byl přijat.

Přejdeme tedy k bodu D2.

 

Poslankyně Anna Röschová: U bodu D2 paní poslankyně Noveské rovněž jde o legislativně technický návrh ve třetím čtení, tj. na závěr odstavce "s výjimkou bytových družstev". Měli bychom hlasovat nejprve o tom. Stanoviska moje i předkladatelky jsou souhlasná.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji. Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 266 ze 161 přítomných bylo 126 pro a 11 proti, návrh byl přijat.

Nyní můžeme hlasovat o bodu D2 jako o celku ve znění schváleného pozměňovacího návrhu.

 

Poslankyně Anna Röschová: Stanoviska jsou rovněž souhlasná.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Zahajuji tedy hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 267 byl návrh přijat, když ze 163 přítomných bylo 127 pro a 7 proti.

Prosím o uvedení dalšího návrhu.

 

Poslankyně Anna Röschová: Dalším návrhem na str. 31 písm. e) je návrh paní poslankyně Orgoníkové, je to jeden návrh, stanoviska předkladatelky i moje jsou souhlasná.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji. Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 168 ze 160 přítomných bylo 138 pro, jeden proti, návrh byl přijat.

Prosím o uvedení dalšího návrhu.

 

Poslankyně Anna Röschová: Návrhem pod písm. f) jsou dva návrhy pana poslance Krásy. Zeptám se, jestli jsou to skutečně dva návrhy, jestli to není logický celek.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Poprosíme pana poslance Krásu o stanovisko. Navrhuje pan poslanec Krása oddělit hlasování o bodech F1 a F2, anebo je pro to, aby se hlasovalo o obou bodech současně? Pro to druhé, pane poslanče. Má sněmovna námitky? Nemá. Prosím tedy o stanovisko.

 

Poslankyně Anna Röschová: Stanovisko je v obou případech souhlasné.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji. Zahájil jsem tedy hlasování najednou o bodech F1 a F2. Kdo je pro tyto dva návrhy, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti těmto návrhům?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 269 bylo ze 159 přítomných pro 130, proti jeden, návrh byl přijat, resp. oba návrhy současně.

Přecházíme k bodu 2.

 

Poslankyně Anna Röschová: Pan poslanec Orel pod písm. g) podal dva pozměňovací návrhy. Pozměňovací návrh pod č. 1 - stanovisko předkladatelky i moje je nesouhlasné.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Děkuji. Nyní hlasujeme o bodu G1. Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh? Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování poř. č. 270 ze 158 přítomných tento získal 17 hlasů, proti bylo 97. G1 nebyl přijat.

Prosím o uvedení G2.

 

Poslankyně Anna Röschová: Ke druhému návrhu, aby se pan poslanec Orel na mě zle nedíval, tak je stanovisko obou, jak předkladatelky, tak zpravodajky souhlasné.

 

Předseda PSP Miloš Zeman: Doufám, že váš důvod byl odbornější než pouze hloubka pohledu pana kolegy Orla.

Nicméně zahájil jsem hlasování poř. č. 271. Kdo je pro, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že hlasování poř. č. 271 skončilo přijetím návrhu pana kolegy Orla, protože ze 159 přítomných bylo 114 pro a 17 proti.

Tím máme vyřízený bod G2, přecházíme na stranu 32.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP