Středa 28. ledna 1998

 

Poslanec Robert Kolář: Vážený pane předsedající, vážený pane ministře, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte, abych vás seznámil s výsledkem prvního kola první volby předsedy vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny pro zjištění podmínek privatizace a ekonomického fungování Poldi Kladno.

K volbě bylo vydáno 106 hlasovacích lístků, odevzdáno bylo 92 platných i neplatných hlasovacích lístků, 14 hlasovacích lístků nebylo odevzdáno. Pro pana poslance Jana Klase bylo odevzdáno 49 hlasů, nebyl tedy v prvním kole zvolen. Do druhého kola postupuje pan poslanec Klas a já bych vás rád informoval o tom, aniž bych vás chtěl manipulovat k nějakému dalšímu rozhodování, že většinový názor volební komise byl ten, že by se druhé kolo mohlo konat na schůzi, která začne příští úterý, stav sněmovny tomu tak trochu napovídá.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji. Rozuměl jsem návrhu, nechám o něm hlasovat. Nejdříve se hlásí do rozpravy pan kolega Klas. Prosím, aby se ujal slova.

 

Poslanec Jan Klas: Děkuji, pane předsedající. Já bych chtěl říci zbytku této sněmovny, že bych další kandidaturu stáhl z toho důvodu, že stejně už se bude číst pouze závěrečná zpráva a vyšetřovací komise má svého zástupce, je to místopředseda pan poslanec Exner. Myslím si, že by bylo zbytečnou ztrátou času pokračovat v té volbě.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Děkuji a tím děkuji také panu Robertu Kolářovi a prosím ještě, aby se ujal slova.

 

Poslanec Robert Kolář: Pane předsedající, dovolte, abych se ještě vyjádřil k jednomu bodu, který nás čeká na příští schůzi, je to bod volba členů Rady České tiskové kanceláře. K této volbě, která má desetidenní lhůtu, byl vyhlášen termín pro podávání návrhů do pátku a do té doby byli předloženi dva kandidáti. Protože v této radě je celkem 6 míst volných, byl jsem požádán předsedy poslaneckých klubů KDU-ČSL a ČSSD o to, abych prodloužil lhůtu. Čili já takto prodlužuji lhůtu do zítřka - čtvrtka 29. 1. 1998 do 16.00 hodin.

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Karel Ledvinka: Bereme na vědomí tuto zprávu předsedy volební komise. Děkuji. Tím končíme projednávání tohoto bodu pořadu.

***


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP