§ 59

Financování studijních programů v externí vzdělávací instituci

Externí vzdělávací instituci může ministr přiznat dotaci na uskutečňování studijních programů až do výše, která u státní vysokoškolské instituce připadá na uskutečňování studijních programů v téže oblasti studia.

§ 60

Vrácení příspěvku do státního rozpočtu

(1) Nestátní vzdělávací instituce je povinna poskytnutou dotaci nebo její část do státního rozpočtu vrátit, jestliže poruší pravidla stanovená zvláštním předpisem [Např. zákon ČNR č. 576/1990 Sb., o pravidlech hospodaření s rozpočtovými prostředky České republiky a obcí v České republice (rozpočtová pravidla republiky), ve znění zákona ČNR č. 579/1991 Sb., zákona ČNR č. 166/1992 Sb., zákona ČNR č. 321/1992 Sb., zákona ČNR č. 10/1993 Sb., zákona č. 189/1993 Sb., zákona č. 57/1995 Sb., zákona č. 154/1995 Sb. a zákona č. 160/1995 Sb.] nebo kritéria a podmínky stanovené ministrem.

(2) V případě, že je nestátní vzdělávací instituce v úpadku [§ 1 zákona č. 328/1991 Sb., o konkursu a vyrovnání.], je dotace nebo její část, kterou je instituce povinna podle odstavce 1 vrátit do státního rozpočtu, pohledávkou za podstatou podle zvláštního zákona [§ 31 odst. 2 zákona č. 328/1991 Sb., o konkursu a vyrovnání.] nebo pohledávkou z právních úkonů dlužníka nebo správce jednajícího za dlužníka podle zvláštního zákona. [§ 54 odst. 1 písm. b) zákona č. 328/1991 Sb., o konkursu a vyrovnání.]

§ 61

Školné

(1) Školné je úhrada, kterou platí student vzdělávací instituci za jeden školní rok studia v určitém studijním programu. Způsob a termíny placení školného určí vzdělávací instituce ve svém statutu.

(2) Občané studující ve státní vzdělávací instituci platí školné jen v bakalářských a magisterských studijních programech.

(3) Státní vzdělávací instituace stanoví výši školného pro občany v rozpětí 5 až 20% z průměrné částky neinvestičních výdajů, připadající na jednoho studenta ze státního rozpočtu z kapitoly školství v kalendářním roce. Tuto částku stanoví a vyhlásí každoročně ministerstvo při rozpisu rozpočtu. Takto stanovená výše školného může být v průběhu studia studentovi změněna pouze v rozmezí stanoveném každoročně při rozpisu rozpočtu ministerstvem.

(4) Školné podle odstavce 3 hradí studenti, pokud celková doba jejich studia v jednom nebo více studijních programech nepřekročí šet roků, nebo sedm roků v případě studijního programu se standardní dobou studia šest roků.

(5) Po uplynutí celkové doby studia podle odstavce 4 hradí student školné, jehož výše může být stanovena i mimo rozmezí uvedené v odstavci 3.

(6) Školné pro cizince přijaté ke studiu na základě mezinárodních smluv, kterými je Česká republika vázána, se stanoví ve stejné výši jako pro občany. Školné za tyto studenty hradí Česká republika, pokud mezinárodní smlouvy nestanoví jinak. Pro ostatní cizince může být výše školného ve státní vzdělávací instituci stanovena i mimo rozmezí uvedené v odstavci 3.

(7) Nestátní vzdělávací instituce může stanovit výši školného i mimo rozmezí uvedené v odstavci 3.

(8) Při ukončení studia podle § 14 se uhrazené školné nevrací.

§ 62

Úvěry na školné

(1) Za bankovní úvěry na školné ve státních vzdělávacích institucích podle § 61 odst. 3 zahrnující jistinu ručí Česká republika, pokud:

a) banka poukazuje úvěr účelově a bezhotovostně vzdělávací instituci,

b) student čerpá úvěr na školné pouze u jedné banky,

c) banka oznámí státní vzdělávací instituci, že poskytla občanovi úvěr na školné zaručený Českou republikou.

(2) Státní vzdělávací instituce je povinna oznámit bance ukončení nebo přerušení studia podle § 14.

(3) Občan, jehož závazek je zajištěn státní zárukou, je povinen uhradit České republice vše, co vynaložila na základě ručení při uspokojování závazku. Orgánem České republiky, který tuto částku vymáhá, je územní finanční orgán.

(4) V odůvodněných případech stanovených nařízením vlády lze při vymáhání částky podle odstavce 3 posečkat nebo vymáhanou částku snížit nebo úplně prominout.

(5) Občanovi, za kterého Česká republika uhradila závazek vůči bance, se záruka ze další úvěr na školné neposkytne.

(6) Vláda stanoví nařízením:

a) další podmínky pro poskytnutí bankovních úvěrů a způsob jejich vypořádání,

b) další podmínky pro poskytnutí záruky České republiky za úvěr na školné a způsob jejího vypořádání,

c) případy, kdy lze posečkat při vymáhání částky podle odst. 3 nebo vymáhanou částku snížit nebo úplně prominout.

ČÁST ČTRNÁCTÁ

Vojenské a policejní vysokoškolské instituce

§ 63

(1) Vojenské vysokoškolské instituace vzdělávají odborníky zejména pro Armádu České republiky.

(2) Policejní vysokoškolské instituce vzdělávají odborníky zejména pro Policii České republiky.

(3) Vojenské a policejní vysokoškolské instituce se zřizují a zrušují podle § 22 odst. 1 a § 49 odst. 1.

§ 64

(1) Vojenské vysokoškolské instituce jsou financovány ze státního rozpočtu z kapitoly Ministerstva obrany, policejní vysokoškolské instituce z kapitoly Ministerstva vnitra.

(2) Na vojenské a policejní vysokoškolské instituce se vztahují ustanovení tohoto zákona s těmito výjimkami:

a) vojenské vysokoškolské instituce jsou povinny při přijímání vojáků v činné službě ke studiu respektovat požadavky Ministerstva obrany, související s personálním doplňováním Armády České republiky,

b) policejní vysokoškolské instituce jsou povinny při přijímání příslušníků policie ve služebním poměru ke studiu respektovat požadavky Ministerstva vnitra související s personálním doplňováním Policie České republiky,

c) vojenské vysokoškolské instituce předkládají výroční zprávu také Ministerstvu obrany, policejní vysokoškolské instituce také Ministerstvu vnitra; při předkládání výroční zprávy musejí tyto vysokoškolské instituce dodržovat předpisy o ochraně státního a služebního tajemství, [Zákon č. 102/1971 Sb., o ochraně státního tajemství, ve znění zákona č. 383/1990 Sb. a zákona č. 558/1991 Sb.

Nařízení vlády ČSFR č. 419/1990 Sb., o základních skutečnostech tvořících předmět státního tajemství,

Nařízení vlády ČSSR č. 148/1971 Sb., o ochraně hospodářského a služebního tajemství, ve znění nařízení vlády ČSFR č. 420/1990 Sb.]

d) vojenské a policejní vysokoškolské instituce předávají údaje do Centrální evidence studijních programů s ohledem na předpisy o ochraně státního a služebního tajemství, 19)

e) vojenské vysokoškolské instituce poskytují informace o nakládání s finančními a hmotnými prostředky ze státního rozpočtu a informace pro přípravu státního rozpočtu Ministerstvu obrany, policejní vysokoškolské instituce Ministerstvu vnitra,

f) vojenské a policejní vysokoškolské instituce zveřejňují výsledky akademických tvůrčích činností v souladu s předpisy o ochraně státního a služebního tajemství, 19)

g) vojenské vysokoškolské instituce vedou Matriku studentů - vojáků v činné službě a Matriku ostatních studentů této instituce; totéž platí pro policejní vysokoškolské instituce ve vztahu ke studentům ve služebním poměru a k ostatním studentům této instituce.

(3) Ministr obrany vykonává vůči vojenským vysokým školám a ministr vnitra vykonává vůči policejním vysokým školám působnost ministra v těchto záležitostech:

a) předkládá prezidentu republiky návrh na jmenování a odvolání rektora vysoké školy podle § 28 odst. 3,

b) může navrhnout prezidentu republiky odvolání rektora vysoké školy po projednání s akademickým senátem vysoké školy podle § 28 odst. 4.

(4) Ministr obrany zřizuje, slučuje, rozděluje a zrušuje fakulty vojenské vysoké školy, ministr vnitra fakulty policejní vysoké školy, na návrh rektora na základě stanoviska Akreditačního kolegia.

(5) Ministerstvo obrany vykonává vůči vojenským vysokoškolským institucím a Ministerstvo vnitra vůči policejním vysokoškolským institucím působnost ministerstva v těchto záležitostech:

a) rozděluje finanční prostředky ze státního rozpočtu; na rozdělování finančních prostředků se nezvtahuje § 57 odst. 1 a 3,

b) kontroluje zákonnost a hospodárnost při nakládání s finančními a hmotnými prostředky poskytnutými ze státního rozpočtu a při hospodaření s majetkem ve vlastnictví České republiky,

c) rozhoduje o registraci statutů podle § 20 odst. 4 po vyjádření ministerstva,

d) vede Centrální evidenci studijních programů a předává ji ministerstvu,

e) určuje výši školného a případně jeho prominutí; na stanovení výše školného se nezvtahuje § 61,

f) může prominout placení poplatků za užívání účelových zařízení,

g) může svým rozhodnutím přiznat a vyplácet stipendia studentům a občanům studujícím v zahraničí,

h) může sdružovat a využívat informace z Matriky studentů.14)

(6) Ministerstvo obrany ve vztahu k vojenským vysokoškolským institucím a Ministerstvo vnitra ve vztahu k policejním vysokoškolským institucím se vyjadřují:

a) k návrhům na udělení akreditace studijních programů podle § 7 odst. 2, k návrhům na prodloužení akreditace studijních programů podle § 8 odst. 1 a k návrhům na odnětí této akreditace podle § 8 odst. 2,

b) k žádostem o oprávnění konat habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem v navrhovaných oborech a k návrhům na odnětí tohoto oprávnění podle § 47.

(7) Ministerstvo obrany v oblasti vojenství, ministerstvo vnitra v oblasti bezpečnostních služeb rozhodují podle § 16 o uznání dokladů o vysokoškolském vzdělání vydaných zahraniční vzdělávací institucí.

(8) Jsou-li místa akademických a pedagogických pracovníků vojenských vysokoškolských institucí obsazována vojáky v činné službě a policejních vysokoškolských institucí příslušníky policie ve služebním poměru, vztahuje se na ně § 19. Jejich služební poměr se přitom nemění. [Branný zákon č. 92/1949 Sb., ve znění ústavního zákona č. 100/1960 Sb., ústavního zákona č. 143/1968 Sb., ústavního zákona č. 125/1970 Sb., ústavního zákona č. 126/1970 Sb., ústavního zákona č. 101/1990 Sb., zákona č. 86/1950 Sb., zákon a č. 88/1950 Sb., zákona č. 19/1958 Sb., zákona č. 140/1961 Sb., zákona č. 100/1970 Sb., zákona č. 40/1974 Sb., zákona č. 64/1978 Sb., zákona č. 72/1990 Sb., zákona č. 227/1991 Sb., zákona č. 164/1992 Sb. a zákona č. 188/1993.

Zákon č. 76/1959 Sb., o některých služebních poměrech vojáků, ve znění zákonného opatření předsednictva NS č. 165/1964 Sb., zákona č. 59/1969 Sb., zákona č. 100/1970 Sb., zákona č. 65/1978 Sb., zákona č. 74/1990 Sb., zákona č. 228/1991 Sb., zákona č. 77/1992 Sb., zákona č. 226/1992 Sb. a zákona č. 34/1995 Sb.

Vyhláška Federálního ministerstva obrany č. 557/1992 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 76/1959 Sb., o některých služebních poměrech vojáků, ve znění pozdějších předpisů.

Zákon ČNR č. 186/1992 Sb., o služebním poměru příslušníků Policie České republiky, ve znění zákona ČNR č. 590/1992 Sb., zákona ČNR č. 26/1993 Sb., zákona č. 326/1993 Sb., zákona č. 40/1994 Sb. a zákona č. 33/1995 Sb.]

§ 65

(1) Na studenty vojenských vysokoškolských institucí, kteří jsou vojáky v činné službě, a na studenty policejních vysokoškolských institucí, kteří jsou příslušníky policie ve služebním poměru, se vztahují ustanovení tohoto zákona, pokud zvláštní předpisy nestanoví jinak.20)

(2) Studium vojáků v činné službě ve vojenské vysokoškolské instituci se může ukončit též v případě, kdy voják přestane splňovat podmínky stanovené zvláštním předpisem20) pro službu vojáka z povolání.

(3) Ve vojenských vysokoškolských institucích mohou studovat též studenti, kteří nejsou vojáky v činné službě, v policejních vysokoškolských institucích též studenti, kteří nejsou příslušníky policie ve služebním poměru.

ČÁST PATNÁCTÁ

Společná, přechodná a závěrečná ustanovení

§ 66

(1) Studijní obory, v nichž vysoké školy uskutečňují podle dosavadních předpisů obsahově ucelenou část vysokošokolského studia, vysokoškolské studium a postgraduální studium a jsou uvedeny v jejich statutech, se stávají studijními programy podle tohoto zákona jsou akreditovány na dobu čtyř let s tím, že:

a) ucelená část vysokoškolského studia podle § 21 zákona č. 172/1990 Sb., o vysokých školách, ve znění zákona č. 216/1993 Sb. (dále jen "zákon o vysokých školách"), je považována za bakalářský studijní program podle tohoto zákona,

b) vysokoškolské studium podle § 18 zákona o vysokých školách je považováno za magisterský studijní program podle tohoto zákona,

c) postgraduální studium podle § 22 zákona o vysokých školách je považováno za doktorský studijní program podle tohoto zákona.

(2) Ministerstvo musí rozhodnout do šesti měsíců od podání žádosti o udělení akreditace doktorského studijního programu v případě, že o akreditaci žádá dosavadní školicí pracoviště podle zákona č. 39/1977 Sb., o výchově nových vědeckých pracovníků a o dalším zvyšování kvalifikace vědeckých pracovníků.

§ 67

(1) Akademicko-vědecký titul "doktor" a titul "bakalář" přiznané podle zákona o vysokých školách se považují za akademické tituly "doktor a "bakalář" podle tohoto zákona.

(2) Akademický titul "inženýr", který získali podle § 21 zákona o vysokých školách absolventi technických vysokých škol v oboru architektura, se nahrazuje akademickým titulem "inženýr architekt" (ve zkratce "Ing. arch." uváděné před jménem). Osvědčení o nahrazení tohoto akademického titulu jim vydá na základě žádosti příslušná vysoká škola.

(3) Titul "bakalář", který získali podle § 21 zákona o vysokých školách absolventi obsahově ucelené části vysokoškolského studia uměleckých vysokých škol, se nahrazuje akademickým titulem "bakalář umění" (ve zkratce "BA." uváděné před jménem). Osvědčení o nahrazení tohoto akademického titulu jim vydá na základě žádosti příslušná vysoká škola.

(4) Akademický titul "magistr", který získali podle § 21 zákona o vysokých školách absolventi uměleckých vysokých škol, se nahrazuje akademickým titulem "magistr umění" (ve zkratce "MA." uváděné před jménem). Osvědčení o nahrazení tohoto akademického titulu jim vydá na základě žádosti příslušná vysoká škola.

(5) Absolventi vysokých škol, kteří získali podle § 21 odst. 2 a § 43 odst. 2 zákona o vysokých školách akademický titul "magistr", mohou vykonat v téže oblasti studia státní rigorózní zkoušku a získat akademický titul podle § 5 odt. 5.

(6) Akademické tituly podle § 21 odst. 2 zákona o vysokých školách mají právo užívat i absolventi vojenských vysokých škol, kteří ukončili studium přede dnem nabytí účinnosti tohoto zákona, pokud jim nebyl přiznán akademický titul, stavovské označení nebo jiný titul absolventa vysoké školy podle dřívějších předpisů. Osvědčení o přiznání tohoto akademického titulu jim nebyl přiznán akademický titul, stavovské označení nebo jiný titul absolventa vysoké školy podle dřívějších předpisů. Osvědčení o přiznání tohoto akademického titulu jim vydá na základě žádosti příslušná vysoká škola.

(7) Ustanovení odstavce 6 se nevztahuje na absolventy Vojenské politické akademie.

(8) Absolventi postgraduálního studia, kteří získali podle § 22 zákona o vysokých školách akademicko-vědecký titul "doktor", mohou požádat o nahrazení zkratky "Dr." zkratkou "Ph.D.". Osvědčení o nahrazení zkratky akademicko-vědeckého titulu jim vydá příslušná vysoká škola.

(9) Akademický titul "doktor (ve zkratce "Ph.D." uváděné za jménem) se přiznává absolventům lékařského a veterinárního studia, kteří ukončili studium podle § 22 zákona o vysokých školách. Osvědčení o přiznání tohoto akademického titulu jim vydá na základě žádosti příslušná vysoká škola.

§ 68

(1) Vědecká výchova, vedoucí k udělení vědecké hodnosti "kandidát věd" (ve zkratce "CSc."), již nebude po dni nabytí účinnosti tohoto zákona zahajována. Účastníci vědecké výchovy, kteří ji zahájili podle dosavadních předpisů, mohou vědeckou výchovu ukončit podle těchto předpisů s tím, že obhajoby kandidátských disertačních prací musí být ukončeny nejpozději do dvou let od nabytí účinnosti tohoto zákona.

(2) Řízení vedoucí k udělení vědecké hodnosti "doktor věd" (ve zkratce "DrSc.") již nebude po dni nabytí účinnosti tohoto zákona zahajováno. Obhajoby již předložených doktorských disertačních prací musí být ukončeny nejpozději do jednoho roku ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona.

(3) Účastníci vědecké výchovy mohou být na vlastní žádost přijati ke studiu v doktorském studijním programu. Při přijetí a studiu se přihlíží k dosavadnímu průběhu vědecké výchovy a vykonaným kandidátským zkouškám.

§ 69

(1) Státními vysokými školami ke dni nabytí účinnosti tohoto zákona jsou vysoké školy uvedené v příloze, která je součástí tohoto zákona.

(2) Vysoké školy uvedené v odstavci 1 předloží k registraci statuty upravené podle tohoto zákona do šesti měsíců ode dne nabytí jeho účinnosti. Vysoké školy a jejich součásti upraví složení akademických orgánů podle tohoto zákona do jednoho roku ode dne nabytí jeho účinnosti.

(3) Platnost jmenování nebo volby akademických funkcionářů a jejich funkční období zůstávají tímto zákonem nedotčeny.

(4) Studenti studující na vysokých školách uvedených v příloze ke dni nabytí účinnosti tohoto zákona jsou studenty podle tohoto zákona. Vysoké školy jsou povinny zápis těchto studentů do Matriky studentů provést do dvou měsíců ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona.

§ 70

Akademické tituly, stavovská označení a ostatní tituly absolventů vysokých škol přiznané podle dřívějších předpisů s výjimkami uvedenými v § 67 zůstávají nedotčeny. Vědecké hodnosti "kandidát věd" (ve zkratce "CSc.") a "doktor věd" (ve zkratce "DrSc.") udělené podle dřívějších předpisů zůstávají nedotčeny.

§ 71

(1) Fakulty, které do dvou let ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona nesplní podmínky stanovené pro fakultu, ztratí rozhodnutím rektora postavení fakulty podle tohoto zákona a oprávnění užívat označení fakulta.

(2) Vysoké školy uvedené v příloze, které do pěti let ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona nesplní podmínky stanovené pro vysokou školu, se zrušují.

§ 72

Dosavadní oprávnění vysokých škol a fakult konat ve stanovených oborech habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem zanikají po šesti měsících ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona. Pokud však rektor vysoké školy v této lhůtě podá ministerstvu žádost podle § 47 odst. 2, zůstává do rozhodnutí ministerstva v platnosti stávající oprávnění konat habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem ve stanovených oborech.

§ 73

Do doby jmenování Akreditačního kolegia vykonává jeho funkci akreditační komise zřízená podle zákona o vysokých školách a nařízení vlády České republiky č. 350/1990 Sb., o akreditační komisi.

§ 74

Povinnost hradit školné se vztahuje na občany nebo cizince, kteří byli přijati ke studiu po dni nabytí účinnosti tohoto zákona.

§ 75

Na rozhodování podle § 7 odst. 2, § 8, § 14 odst. 2 písm. d), § 16 odst. 3 až 5, § 20 odst. 4, § 22 odst. 2 až 4, § 47 odst. 3 a § 49 odst. 2 až 4 tohoto zákona se vztahují obecné předpisy o správním řízení3), pokud tento zákon nestanoví jinak.

§ 76

Dosavadní působnost České komise pro vědecké hodnosti stanovená zákony a ostatními právními předpisy uvedenými v § 77 odst. 2 přecházejí do 31. 12. 1998 na ministerstvo.

§ 77

Zrušovací ustanovení

(1) Zrušují se:

1. § 2 ost. 1 bod 4 zákona ČNR č. 2/1969 Sb., o zřízení ministerstev a jiných ústředních orgánů státní správy České socialistické republiky, ve znění zákona ČNR č. 575/1990 Sb. a zákona č. 47/1994 Sb.,

2. § 33 až 41, 43 a 45 zákona č. 39/1977 Sb., o výchově nových vědeckých pracovníků a o dalším zvyšování kvalifikace vědeckých pracovníků,

3. zákon č. 172/1990 Sb., o vysokých školách,

4. zákon č. 232/1992 Sb., o policejních vysokých školách a o zřízení Policejní akademie,

5. článek VI zákona ČNR č. 26/1993 Sb., kterým se mění a doplňují některé zákony v oblasti vnitřního pořádku a bezpečnosti, a o opatřeních s tím souvisejících.

6. zákon č. 216/1993 Sb., kterým se mění a doplňuje zákon č. 172/1990 Sb., o vysokých školách,

7. nařízení vlády České republiky č. 350/1990 Sb., o akreditační komisi,

8. vyhláška ministerstva školství a kultury č. 96/1961 Sb., kterou se vydává statut institutů národohospodářského plánování na vysokých školách ekonomických v Praze a Bratislavě,

9. vyhláška ministerstva školství a kultury č. 31/1963 Sb., kterou se doplňuje statut institutů národohospodářského plánování na vysokých školách ekonomických v Praze a Bratislavě,

10. vyhláška Československé akademie věd č. 55/1977 Sb., o dalším zvyšování kvalifikace a o hodnocení tvůrčí způsobilosti vědeckých pracovníků,

11. vyhláška České komise pro vědecké hodnosti č. 144/1979 Sb., o obhajobách kandidátských a doktorských disertačních prací československých státních občanů v členských státech Rady vzájemné hospodářské pomoci,

12. vyhláška ministerstva školství České socialsitické republiky č. 114/1980 Sb., o poskytování stipendií a příspěvků studentům, kteří po absolvování internátních středních škol pro pracující studují na vysokých školách,

13. vyhláška ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České socialistické republiky č. 60/1985 Sb., o doplňujícím studiu studentů vysokých škol a absolventů vysokých a středních škol pro získání pedagogické způsobilosti,

14. § 9 vyhlášky ministersva školství České socialistické republiky č. 61/1985 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků,

15. směrnice ministerstva školství České socialistické republiky o hospodářském zabezpečení studentů vysokých škol v období praxe ze dne 30. 5. 1969, čj. 19 261/69-III/5, registrovaná v částce 30/1969 Sb.,

16. směrnice ministerstva škosltví České socialistické republiky, kterou se mění směrnice o hospodářském zabezpečení studentů vysokých škol v období praxe ze dne 10.3.1970, čj. 12 300/70-III/5, registrovaná v částce 10/1970 Sb.,

17. směrnice ministerstva školství České socialistické republiky o zřizování, zrušování a provozu menz a bufetů vysokých škol ze dne 20. 7. 1982, čj. 20 798/82-34, registrovaná v částce 17/1982 Sb.,

19. směrnice ministerstva školství České socialistické republiky, kterými se mění směrnice o zřizování, zrušování a provozu menz a bufetů vysokých škol ze dne 16. 7. 1985, čj. 15 330/85-34, registrovaná v částce 19/1985 Sb.

(2) Dnem 31. 12. 1998 se zrušují:

1. zákon č. 53/1964 Sb., o udělování vědeckých hodností a o Státní komisi pro vědecké hodnosti,

2. zákon č. 39/1977 Sb., o výchově nových vědeckých pracovníků a o dalším zvyšování kvalifikace vědeckých pracovníků,

3. vyhláška Československé akademie věd č. 53/1977 Sb., o výchově nových vědeckých pracovníků a o studijních pobytech,

4. vyhláška Československé akademie věd č. 54/1977 Sb., kterou se upravují některé podrobnosti o pracovněprávních vztazích účastníků vědecké výchovy a studijních pobytů a o poskytování stipendií,

5. vyhláška České komise pro vědecké hodnosti č. 64/1977 Sb., o řízení při udělování vědeckých hodností,

6. vyhláška Československé akademie věd č. 40/1979 Sb., jíž se mění a doplňují některá ustanovení vyhlášky č. 54/1977 Sb., kterou se upravují některé podrobnosti o pracovněprávních vztazích účastníků vědecké výchovy a studijních pobytů a o poskytování stipendií.

7. vyhláška Československé akademie věd č. 5/1986 Sb., kterou se mění a doplňuje vyhláška Československé akademie věd č. 53/1977 Sb., o výchově nových vědeckých pracovníků a o studijních pobytech,

8. vyhláška Československé akademie věd č. 125/1988 Sb., kterou se mění a doplňují některá ustanovení vyhlášky Československé akademie věd č. 54/1977 Sb., kterou se upravují některé podrobnosti o pracovněprávních vztazích účastníků vědecké výchovy a studijních pobytů a o poskytování stipendií, ve znění vyhlášky č. 40/1979 Sb.,

9. vyhláška České komise pro vědecké hodnosti č. 187/1990 Sb., kterou se mění vyhláška České komise pro vědecké hodnosti č. 64/1977 Sb., o řízení při udělování vědeckých hodností.

10. vyhláška Československé akademie věd č. 393/1992 Sb., kterou se mění a doplňuje vyhláška Československé akademie věd č. 54/1977 Sb., kterou se upravují některé podrobnosti o pracovněprávních vztazích účastníků vědecké výchovy a studijních pobytů a o poskytování stipendií, ve znění pozdějších předpisů.

§ 78

Tento zákon nabývá účinnosti 1. září 1996.

Příloha k zákonu č. ./. Sb.

Vysoké školy v České republice

Univerzita Karlova v Praze

Univerzita Palackého v Olomouci

České vysoké učení technické v Praze

Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava

Akademie výtvarných umění v Praze

Vysoké učení technické v Brně

Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

Masarykova univerzita v Brně

Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

Akademie múzických umění v Praze

Vysoká škola umělecko-průmyslová v Praze

Janáčkova akademie múzických umění v Brně

Univerzita Pardubice

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Česká zemědělská univerzita v Praze

Technická univerzita v Liberci

Vysoká škola ekonomická v Praze

Vysoká škola pedagogická v Hradci Králové

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Ostravská univerzita v Ostravě

Slzeská univerzita v Opavě

Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Západočeská univerzita v Plzni

Vojenské a policejní vysoké školy:

Vysoká vojenská škola pozemního vojska ve Vyškově

Vojenská akademie v Brně

Vojenská lékařská akademie Jana Evangelisty Purkyně v Hradci Králové

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP