Parlament České republiky

Poslanecká sněmovna

1 9 9 4

I. volební období

1333

Společná zpráva

výborů Poslanecké sněmovny k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění a doplňuje zákon České národní rady č. 593/1992 Sb., o rezervách pro zjištění základu daně z příjmů, ve znění pozdějších předpisů (tisk 1217)

Rozpočtový výbor a hospodářský výbor, projednaly na svých schůzích v listopadu 1994 vládní návrh zákona, kterým se mění a doplňuje zákon České národní rady č. 593/1992 Sb., o rezervách pro zjištění základu daně z příjmů, ve znění pozdějších předpisů.

Oba výbory doporučují Poslanecké sněmovně, aby s předloženým návrhem zákona vyslovila souhlas s těmito úpravami:

K čl. I

Za bod č. 1 doplnit bod č. 2, který zní:

"2. V § 5 odst. 2 za slova "finanční úřad" vložit slova "s předchozím souhlasem Ministerstva financí".

Ostatní body návrhu zákona přečíslovat.

V dosavadním bodě č. 6 připojit na konec tato slova: ", a § 9 odst. 2 zní:

"(2) Rezervu na pěstební činnost může poplatník daně z příjmů tvořit dle výše provedené těžby dříví. Výši této rezervy si poplatník stanoví sám v rozpočtu nákladů na pěstbní činnost.".".

Za dosavadní bod č. 6 připojit nový bod, který zní: "Dosavadní text § 11 označit jako odstavec 1 a doplnit ustanovení odstavcem 2, které zní:

"(2) Rezervy vytvořené podle platných účetních předpisů před 1. lednem 1993 a převedené do r. 1993 jakož i let následujících po roce 1993, se čerpají na úhradu výdajů (nákladů), pro něž byly vytvořeny. Pominou-li důvody, pro které byly vytvořeny, zruší se tyto rezervy v příslušném zdaňovacím období ve prospěch výnosů.".".

V Praze dne 22. listopadu 1994

Ing. Tomáš JEŽEK, CSc. v.r.
Ing. Robert KOLÁŘ v.r.
předseda rozpočtového výboru
zpravodaj rozpočtového výboru
Ing. Vladimír BUDINSKÝ v.r.
Ing. František BROŽÍK v.r.
předseda hospodářského výboru
zpravodaj hospodářského výboru


Nezařazená připomínka k tisku 1217 do společné zprávy

V § 7 se za odst. 5 připojuje nový odst. 6. který zní: "Rezerva na opravy u jednotlivého hmotného majetku smí být vytvořena pouze jedno zdaňovací období jen tehdy, pokud bude rezerva vyčerpána v následujícím zdaňovacím období.".

(hospodářský výbor)

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP