Čtvrtek 24. září 1992

ZPRAVA

o 4. společné schůzi Sněmovny lidu a Sněmovny národů

1. den - čtvrtek 24.9. 1992

Přítomno:140 poslanců Sněmovny lidu
68 poslanců Sněmovny národů zvolených v České republice
66 poslanců Sněmovny národů zvolených ve Slovenské republice

Nepřítomní poslanci Sněmovny lidu:

V. Klaus, J. Klimecký, M. Kontra, J. Lux, L. M. Molnár,

J. Moravčík, M. Šidík, J. Švejda, B. Trnkócy, I. Urban

Sněmovny národů zvolení v České republice:

V. Čech, F. Čupr, K. Dyba, I. Kočárník, P. Kučera, J. Mlčák, V. Peřich

Sněmovny národů zvolení ve Slovenské republice:

I. Bajnok, Š. Bošňák, Š. Dolgoš, A. Dubček, M. Gaľa, I. Lenský,

G. Pradová, E. Spišák, O. Šablicová

Návrh pořadu schůze:

1. Nová volba prezidenta ČSFR (tisk 47)

2. Slib prezidenta ČSFR

3. Návrh na schválení delegací FS do Parlamentního shromáždění Rady Evropy a Evropského parlamentu (tisk 97/A)

4. Vládní návrh zákona o užitných vzorech (tisk 55) a návrh výborů hospodářských SL a SN na usnesení SL a SN (tisk 90)

5. Vládní návrh zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 30/1968 Sb. o státním zkušebnictví, ve znění zákona č. 54/1987 Sb., a zákona č. 194/1988 Sb. (tisk 61) a návrh výborů hospodářských SL a SN (tisk 92)

6. Vládní návrh státního závěrečného účtu federace za rok 1991 s přehledem o souhrnu závěrečných účtů za ČSFR za rok 1991 (tisk 16) a návrh výborů finančních a rozpočtových SL a SN (tisk 81)

7. Zpráva o plnění státního rozpočtu federace a souhrnu státních rozpočtů za I. pololetí 1992 (tisk 52) a návrh výborů finančních a rozpočtových SL a SN (tisk 83)

8. Vládní návrh, kterým se předkládají FS ČSFR k vyslovení souhlasu Dohoda mezi ČSFR a USA o vzájemné podpoře a ochraně investic, podepsaná ve Washingtonu dne 22. října 1991 a Dohoda mezi vládou ČSFR a vládou Čínské lidové republiky o podpoře a vzájemné ochraně investic, podepsaná v Pekingu dne 4. prosince 1991 (tisk 17)

9. Vládní návrh, kterým se předkládá k vyslovení souhlasu Federálnímu shromáždění ČSFR vypovězení Všeobecných dodacích podmínek RVHP a Všeobecných podmínek specializace a kooperace výroby (tisk 29)

10. Vládní návrh ústavního zákona o způsobu zániku České a Slovenské Federativní Republiky (tisk 72) a návrh výborů SL a SN (tisk 99)

11. Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 384/1990 Sb. o vymezení působnosti České a Slovenské Federativní Republiky ve věcech vnitřního pořádku a bezpečnosti, ve znění zákona č. 127/1992 Sb., a zákon č. 136/1991 Sb. o rozdělení působnosti mezi Českou a Slovenskou Federativní republikou, Českou republikou a Slovenskou republikou ve věcech tisku a jiných informačních prostředků (tisk 71) a návrh výborů SL a SN (tisk 95)

12. Vládní návrh ústavního zákona, kterým se mění a doplňují ústavní zákon č. 143/1968 Sb. o československé federaci, ve znění pozdějších ústavních zákonů a některé další ústavní zákony (tisk 73) a návrh výborů SL a SN (tisk 100

13. Návrh na volbu členů a předsedy stálé komise sněmoven FS pro lidská práva a humanitární otázky

14. Návrh na volbu členů a předsedy Zvláštního kontrolního orgánu FS pro kontrolu Vojenského obranného zpravodajství

15. Návrh na volbu členů a předsedy Zvláštního kontrolního orgánu FS pro kontrolu činnosti Federální bezpečnostní informační služby

16. Vládní návrh zákona o hmotném zabezpečení vojáků a žáků škol ozbrojených sil a jejich odpovědnosti za škodu (tisk 60) a návrh výborů branných a bezpečnostních SL a SN (tisk 89)

17. Vládní návrh zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 63/1991 Sb. o ochraně hospodářské soutěže (tisk 76) a návrh výborů hospodářských SL a SN (tisk 91)

18. Návrh zákona, kterým se doplňuje zákon č. 42/1992 Sb. o úpravě majetkových vztahů a vypořádání majetkových nároků v družstvech (tisk 22) a návrh hospodářských výborů SL a SN (tisk 45)

19. Odpovědi na interpelace poslanců FS

20. Interpelace a otázky poslanců FS

Schůze zahájena: 10.20 hodin.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý:

Dámy a pánové, vážené Federální shromáždění, vážení hosté, dovolte mi, abych vás přivítal na zahájení 4. společné schůze Federálního shromáždění. Zvláště pan vítám členy federální vlády.

Chtěl bych uvést, že tato schůze byla svolána sněmovnami usnesením č. 27 ze 6. srpna 1992 s tím, že předsednictva sněmoven navrhnou program. Předsednictva Sněmovny lidu a Sněmovny národů projednávala přípravu této společné schůze ve dnech 8. 9., 16. 9. a 22. 9., a jak jste si jistě všimli, nedošlo mezi nimi ke shodnému usnesení. Předložili jsme proto dva návrhy programu pod čísly tisku 93 a 98. Musíme tedy dnes rozhodnout hlasováním, který z těchto návrhů bude vzat za základ našeho jednání o programu 4. společné schůze sněmoven Federálního shromáždění.

Návrh předsednictva Sněmovny národů (tisk 98) je shodný s návrhem předsednictva Sněmovny lidu (tisk 93) v 16 bodech. Navíc zahrnuje návrhy zákonů uvedené pod body 8, 9 a 10, tedy návrh ústavního zákona o způsobu zániku československé federace (tisk 72) a tzv. kompetenční zákony (tisky 71 a 73). Protože se jedná o širší program, navrhuji, abychom za základ jednání o pořadu schůze vzali tisk č. 98, tedy návrh Sněmovny národů. Pokud by tento návrh nebyl schválen, vzali bychom za základ jednání o programu návrh uvedený v tisku 93, na kterém se shodla předsednictva. Tento postup považuji za nezbytný, abychom vůbec mohli zahájit jednání společné schůze.

Ptám se vás, vážení kolegové, vážené kolegyně, má-li někdo jiný názor. Slovo má pan poslanec Kostya.

Poslanec SN L. Kostya: Pane předsedo, pane předsedající, dámy a pánové, vážení hosté, chtěl bych se zeptat předsedajícího, prvního místopředsedy Federálního shromáždění, z čeho vychází ve svém doporučení, aby byl vzat za základ návrh pod číslem 98, který je pouze návrhem předsednictva Sněmovny národů, a proč ne tisk 93.

Já se domnívám, že jestliže nedošlo mezi předsednictvy sněmoven k dohodě, jsou oba tyto návrhy rovnocenné. Chtěl bych upozornit, že návrh č. 93, který je předkládán jako návrh předsednictva Sněmovny lidu, byl při 2. společné schůzi předsednictva Sněmovny národů a předsednictva

Sněmovny lidu odhlasován jako společný. Na tisku 93 se předsednictva nejdříve shodla. Až při snaze o vyvolání nového jednání dne 22. září došlo ke zvratu ve Sněmovně národů a bylo přijato usnesení nové. Těch 16 bodů v tisku 93 je původní společný návrh obou předsednictev před revokovaným usnesením.

Já navrhuji, a dávám to jako protinávrh, aby jako základ byl přijat návrh 93, protože to je původně to, na čem se obě předsednictva shodla.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji. Beru to jako protinávrh. Slovo má poslanec Malíř.

Poslanec SN D. Malíř: Pane předsedo, pane předsedající, navrhoval bych doplnit program dnešní 4. společné schůze sněmoven Federálního shromáždění o rozpravu na téma vyhlášení referenda a rozpravu na téma přijetí novelizace zákona o vyhlášení referenda. Písemný návrh předkládám.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Já bych vás prosil, abyste předložil písemný návrh, ale tyto návrhy bychom si měli nechat na druhou část, jestli vůbec schválíme bázi pro jednání dnešní schůze. Slovo má poslanec Stank.

Místopředseda FS J. Stank: Vážený pán predseda, pán predsedajúci, vážené Federálne zhromaždenie! Konštatujeme, že Predsedníctva na svojej spoločnej schôdzi sa nedohodli na programe a nepredkladajú nám vlastne z tejto spoločnej schôdze jednotné uznesenie, respektíve jednotný návrh programu. Z tohto dôvodu si myslím, že jedine správny môže byť taký postup, že tento program podľa jednotlivých bodov schváli Federálne zhromaždenie, teda spoločná schôdza.

Aby bol postup čo najracionálnejší, navrhujem, aby sme (pokiaľ by nikto z vás nemal námietky) v prvom bloku schválili to, aby sa nemuseli schvaľovať jednotlivé návrhy, aby sme v prvom bloku jedným hlasovaním schválili tie návrhy, na ktorých sa Predsedníctva zhodli a potom samostatne hlasovali o tých návrhoch, na ktorých sa Predsedníctva nezhodli a sú len návrhom jedného Predsedníctva.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Mohu tomu rozumět tak, že je to shodný návrh s panem poslancem Kostyou, to znamená vzít za základ tisk 93 a doplňovat ho případně o další body?

Místopředseda FS J. Stank: To nie je totožný návrh. Formulujem to úplne inak. Konštatujem, že sa Predsedníctvá nedohodli na programe, takže nemôžeme vziať návrh jedného Predsedníctva za základ, pretože tým by sme vlastne diskriminovali druhý návrh. Obidva návrhy sú rovnocenné, ale na spoločnej schôdzi sa Predsedníctva nedohodli. Nie teda tlač 93, pretože ten je nazvaný "Návrh Predsedníctva Snemovne národov", ale mali by sme hlasovať naraz o texte, ktorý hoci je v tlači 93 a ktorý je v určitej časti totožný s tlačou 98 a potom oddelene o návrhoch, ktoré sú navrhnuté len jedným Predsedníctvom.

Inými slovami: Federálne zhromaždenie vytvorí program hlasovaním o každom návrhu, pretože Predsedníctva zo spoločnej schôdze jednotný návrh Federálnemu zhromaždeniu nepredložili.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Ano, je to srozumitelné, děkuji. Slovo má poslanec Zelenay, připraví se poslanec Sládek.

Místopředseda FS R. Zelenay: Vážený pán predseda, pán predsedajúci, dámy a páni, kolegyne a kolegovia! Nadväzujem na to, čo hovoril pán kolega Stank. Je to trocha inak, návrhy sa nelíšia len obsahovo. Návrh Predsedníctva Snemovne národov má určený aj presný časový harmonogram. I keby sme takto hlasovali, museli by sme hlasovať o časovom zaradení. Rozumel som tomu tak, pretože tie dva návrhy sú skutočne rovnocenné. Vedúci schôdze, prvý podpredseda Federálneho zhromaždenia, pán Šedivý, využil svojho poslaneckého práva. O tom sme tiež diskutovali. Pretože sú návrhy rovnocenné, navrhol ako poslanec, aby za základ sa vzal jeden návrh. Pán poslanec Kostya využil rovnako tak svojho práva poslanca a navrhol, aby sa za základ (z týchto dvoch rovnocenných návrhov) vzal návrh Predsedníctva Snemovne ľudu.

Podľa môjho názoru je oveľa jednoduchšie, keď hlasovaním rozhodneme, ktorý z týchto návrhov berieme za základ a potom sa začneme vecne baviť prípadne o jednotlivých bodoch, o ich doplnení, presúvaní, prípadne vynechaní. To je logický postup, ktorý sa mi zdá podstatne lepší, než to, čo sa navrhlo pred chvíľou.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji. Slovo má poslanec Sládek.

Poslanec SL M. Sládek: Pane předsedo, vážený pane předsedající, dámy a pánové, je zapotřebí, abychom si uvědomili, že oba předkládané návrhy dnešního programu společné schůze nejsou ani zdaleka totožné. Protože tady už bylo k těmto návrhům programu řečeno několik připomínek, dovolte mi, abych poukázal na podstatnou připomínku.

A na podstatný rozdíl mezi oběma návrhy - ať už tiskem 93 nebo tiskem 98.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý:

Pane poslanče, já vás bohužel musím přerušit na chvíli s jedním upozorněním, že to jsou procedurální návrhy, o kterých se hlasuje bez rozpravy.

Poslanec SL M. Sládek: Takže zdůrazňuji obsahový rozdíl, nejenom časový harmonogram atd., protože tam v tisku č. 98 jsou zahrnuty návrhy zákonů, které podmiňují zánik Československé republiky. Takže já navrhuji, aby bylo hlasováno postupně jednotlivě o těchto bodech:

1. Nová volba prezidenta ČSFR.

2. Slib prezidenta ČSFR.

3. Vládní návrh zákona o užitných vzorech a návrh výborů hospodářských Sněmovny lidu a Sněmovny národů o usnesení Sněmovny lidu a usnesení Sněmovny národů. 4. Vládní návrh zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 63/1991 Sb. o ochraně hospodářské soutěže a návrh výborů hospodářských Sněmovny lidu a Sněmovny národů. Podotýkám, aby nedošlo k nějakému omylu, jednotlivě hlasovat o těchto bodech. (Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Pane poslanče, my všechny ty návrhy samozřejmě máme, takže jestli chcete vyjmenovávat všechny, tak je to skoro zbytečné.) Ale aby to bylo jasné, o kterých bodech chci jednotlivě hlasovat. To by nebylo jasné, kdybych to neřekl.

V tisku 93 jednotlivě o bodu 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, (potlesk.) díky, díky, 11, 12, 13, 14, 15 a 16 s tím, že navrhuji předřadit bod č. 12 - návrh na schválení delegace Federálního shromáždění do parlamentního shromáždění atd., abych nezdržoval, jelikož je trapné, když delegace cestují a nejsou schváleny společnou schůzí, byť schváleny být měly. (Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Kam navrhujete předřadit, to jste zapomněl.) Předřadit před bod č. 3 nebo před volbu prezidenta. (Předsedající první místopředsda FS F. Šedivý: Musíte jeden konkrétní návrh.) Jeden konkrétní návrh - tedy předřadit před bod č. 1. A dále zařadit jako bod č. 17 dnešní schůze zákon č. 22 tisk 45 transformační, který byl schválen do programu na 2. společné schůzi a projednán nebyl. Děkuji.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Já vás prosím, abyste ten návrh dal písemně. Děkuji vám. Poslanec Kostya má technickou poznámku a potom poslanec Huml. A potom poslanec Huml s technickou poznámkou.

Poslanec SN L. Kostya: Pane předsedo, pane předsedající, dámy a pánové, protože si uvědomuji, že smysl mého návrhu mohl uniknout některým poslancům, protože nevědí o těch třech předsednictvech bližší informace, rád bych se pokusil vám to objasnit, proč je tomu tak. Prvá společná schůze předsednictva... (Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Pane poslanče, opět to nápadně připomíná rozpravu. Bojím se, že procedurální návrhy jsou bez rozpravy.) Já to vyústím v procedurální návrh. (Předsedající první místopředseda FS F: Šedivý: Ale bez rozpravy.) Já se domnívám, že má-li tato sněmovna rozhodnout i procedurálně o dvou tiscích, má mít všechny informace o rozhodnutí, aby věděla proč.

Dobře, nechcete-li to slyšet, tak já vám v tom případě oznamuji, protože považuji návrh kolegy Stanka za rozumnější, že od svého pozměňujícího návrhu ustupuji. Chtěl jsem vám zdůvodnit proč. (Potlesk.)

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Poslanec Huml se hlásil s technikou poznámkou.

Poslanec SL O. Huml: Vážený pane předsedající, moje poznámka je ryze technického charakteru a uvědomil jsem si to při pohledu na pana kolegu Sládka. S překvapením jsem zjistil, že na počítačovém záznamu z jednání v kause pana kolegy Sládka předevčírem večer jsem se já a kolega

Ivanovský objevili v kategorii nepřítomných. (Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Já se obávám opět, pane kolego, že vám musím vzít slovo.) Já před tak závažným hlasováním, žádám o kontrolu hlasovacího zařízení!

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji. Ještě pan poslanec Kostya.

Poslanec SN L. Kostya: Já chci pouze k tomu zápisu konstatovat, že rozprava není dovolena k procedurálnímu návrhu. Ale já jako předkladatel procedurálního návrhu ve svém vystoupení mám právo ho zdůvodnit. To není rozprava. Vy nemáte právo vést rozpravu k mému procedurálnímu návrhu. Ale vy jste mi upřeli právo můj procedurální návrh zdůvodnit. Konstatuji to do zápisu.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Já jsem vám, pane kolego, toto právo neupřel, já jsem vás upozornil na to, že tyto návrhy jsou podávány bez rozpravy. Ale vy jste potom odešel bez mého vyzvání od řečnického pultu. Takže se obávám, že bohužel nemáte pravdu. Poslanec Šedovič se hlásil.

Poslanec SL J. Šedovič: Vážení kolegovia, vážené kolegyne! Návrh v tlači 98 obsahuje všetky body, ktoré navrhuje tlač 93. Naviac sú v návrhu pod č. 98 body č. 8, 9 a 10. Takže tento návrh obsahuje všetky návrhy tlače 93. Navrhujem, aby sme hlasovali o programe, ktorý je navrhnutý v tlači č. 98 s tým, že tu ide o nové návrhy na rozšírenie programu. (Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Já už jsem navrhl, že budeme hlasovat o tisku 98 jako o základu projednání. Ty ostatní návrhy jsou pozměňovací k tomu mému návrhu.) Pokiaľ by chceli byť kolegovia uspokojení tým, že tu ide o tri nové návrhy, aby sa o každom návrhu hlasovalo samostatne, o každom návrhu, ktorý rozširuje tento program, a je to vyriešené. Strácame, myslím, zbytočne čas.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji. Hlásí se poslanec Valenčík a potom poslanec Krejsa.

Poslanec SL R. Valenčík: Já mám v rukou oba návrhy, pravdu má pan poslanec Zelenay, když říká, že předností návrhu č. 98 je to, že má stanoven i harmonogram. Ale z hlediska toho hlasování, které budeme realizovat, je to spíše nevýhoda. Doporučuji proto, abychom nejdříve hlasovali o těch bodech, na kterých se obě předsednictva shodla a to bez určení harmonogramu, a teprve následně se věnovali pořadí bodů - tedy harmonogramu.

Chtěl bych říci při této příležitosti jednu důležitou poznámku. Já vím, že sentiment asi do politiky nepatří, v určitém smyslu měl pan ministr Klaus pravdu, když měl své vystoupení k otázkám státoprávním. Ovšem, pokud někdo zařadil do

harmonogramu vládní návrh ústavního zákona o způsobu zániku České a Slovenské Federativní Republiky na úterý a na datum 29. září, na datum mnichovské zrady, nepovažuji to za vhodné a nemyslím si, že je to jenom sentiment. Děkuji. (Potlesk.)

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Ještě než dám slovo panu poslanci Krejsovi, ptám se poslance Valenčíka, jestli ho uspokojil návrh poslance Stanka s tím, že harmonogram bude dalším bodem hlasování. (Poslanec Valenčík souhlasí.) Děkuji. Nyní má slovo poslanec Krejsa, potom ještě poslanec Holáň.

Poslanec SN J. Krejsa: Vážený pane předsedo, pane předsedající, navrhuji zařadit bod 12, to je návrh na delegaci FS do parlamentního shromáždění Rady Evropy a Evropského parlamentu za bod 2 a nikoliv za bod 1, jak navrhoval kolega Sládek.

Poslanec SN V. Holáň: Mám nezajímavý, leč nutný návrh na doplnění o bod, který přednáším jménem volebních komisí pro volbu prezidenta, který vypadl z jednání 2. schůze díky jejímu nestandardnímu ukončení.

Je to doporučení komisím sněmoven, aby pověřily mandátové a imunitní výbory zkoumáním pochybností kolem parlamentního tisku 13. Běží o návrh kandidatury pana Čopa na prezidenta, a související tisky s tím. Předávám návrh na tento bod.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji, s technickou poznámkou se hlásí poslanec Bystrický.

Poslanec SN Š. Bystrický: Vážený pán predsedajúci, vážený pán predseda, kolegovia a kolegyne! Bavíme sa tu skoro tridsať minút a k ničomu sme nedospeli. Ako bolo povedané, dostali sme dva návrhy, jeden z Predsedníctva Snemovne národov. Tie dva návrhy sa v ničom nelíšia a v niečom sú spoločné. Vezmime za základ to, čo je spoločné.

Kontrolujte so mnou: Podľa návrhu Predsedníctva Snemovne ľudu sú body 1, 2, 3 identické s bodom 1 návrhu Predsedníctva Snemovne národov, bod 4 s bodom 17 (tlač 98), rovnako tak bod 6 je identický s bodom 5 (tlač 98), bod 7 s bodom 6, 8 s bodom 7, 9 s bodom 11, 10 s bodom 12, 11 s bodom 13, 12 s bodom 14, 13 s bodom 15, 14 s bodom 16, body 15 a 16 sú identické s bodmi 18 a 19 (tlač 98).

Navrhujem, aby sme o týchto identických návrhoch hlasovali an block, zatiaľ bez určenia časového programu. Po tomto hlasovaní, by sme sa obrátili k návrhu v tlači 98 a hlasovali o návrhoch, ktoré sú v tlači 98 a nie sú v tlači 93. Po ich prípadnom odhlasovaní, by sme prijímali ďalšie doplňujúce návrhy s tým, že časový harmonogram jednotlivých dní by sme mali upravovať pružne, pokiaľ chceme, aby tento parlament bol akcieschopný, prípadne zaraďovať bod z programu, ktorý mal byť na ďalší deň. Dám tento návrh písomne.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Nepotřebuji ho, protože se domnívám, že váš návrh je identický s návrhem pana poslance Stanka. Uvedl, že prvních šestnáct bodů je společných. Jako další bude poslanec Zeman.

Poslanec SL M. Zeman: Pane předsedající, chtěl bych upozornit, že váš úvodní návrh považuji za zmatečný, protože hlasováním o tisku 98 jako celku bychom de facto zamítli i body, které jsou společné oběma tiskům a to nezávisle na vaší představě, že v případě zamítnutí tisku 98 bychom hlasovali o tisku 93, protože bychom museli revokovat své původní rozhodnutí.

Doporučuji proto akceptovat návrhy kolegů Stanka a Bystrického a upozorňuji, že o doplnění jednotlivých bodů návrhu, vzhledem k různému charakteru těchto bodů, bychom měli hlasovat samostatně a ne en bloc. Návrh na další doplnění podám až na něj dojde.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji vám, takže se připojujete k návrhům kolegů Bystrického a Stanka? (Poslanec Zeman souhlasí.) Ještě někdo se hlásí do této rozpravy? Hlásí se poslanec Repaský.

Poslanec SN J. Repaský: V súvislosti s tým, čo som hovoril včera vo vystúpení, by som navrhoval, aby pred návrhom ústavného zákona o spôsobe zániku federácie prebehla rozprava na zabezpečenie obrany štátu v súvislosti so zánikom republiky.

Předsedající první místopředseda FS F. Šedivý: Děkuji poslanci Repaskému. Hlásí se ještě někdo do diskuse? Poslanec Sládek.

Poslanec SL M. Sládek: Pane předsedající, dámy a pánové, upravil bych svůj procedurální návrh s tím, že o bodech 1 až 16 tisku 93 by se hlasovalo jednotlivě a navrhuji, aby se pozměňovací návrhy nechaly, nikoliv předřazovaly a přiřazovaly, jako další doplnění.

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP