Sobota 19. prosince 1992

Místopředseda ČNR Jiří Vlach: Prosím pan poslanec Trojan se hlásil s upřesněním. (Poslanec Zdeněk Trojan hovořil z místa, nesrozumitelné.)

Pan poslanec Trojan navrhuje zpět vzetí svého návrhu. Vzhledem k tomu, že rozprava byla již uzavřena, budeme o tom muset hlasovat.

Kdo je pro to respektovat tento návrh, ať zvedne ruku. 103.

Kdo je proti? Nikdo.

Tím byl tento návrh stažen a prosím zástupce navrhovatele, aby se vyjádřil k předneseným pozměňovacím návrhům.

Poslanec Josef Ježek: Zbývá mi jen formální povinnost jménem navrhovatelů sdělit vám, že doporučujeme všechny přednesené pozměňovací návrhy.

Místopředseda ČNR Jiří Vlach: To mi zní trochu rozporuplně, protože poslanec Trojan svůj návrh stáhl. Poslanec Wagner, na kterého jste, pane poslanče Ježku reagoval replikou, svůj návrh nestáhl.

Poslanec Josef Ježek: Omlouvám se za tuto nepřesnost - s výjimkou návrhu kolegy Wagnera, na který jsem už reagoval.

Poslanec Petr Bachna: Mám pocit, že kolega Wagner nepodával žádný návrh kromě toho, aby se o jedné části hlasovalo zvlášť, což není důvod neakceptovat.

Místopředseda ČNR Jiří Vlach: Takže to byl procedurální návrh - omlouvám se, replika potom zněla ve smyslu vazby na novelizaci zákona o obcích. Prosím pane zpravodaji, ujměte se slova.

Poslanec Petr Bachna: Pane předsedající, dámy a pánové, jestli jsem to dobře počítal, bylo podáno celkem 16 pozměňovacích návrhů. Byl bych rád, kdybychom se dohodli o mechanismu hlasování o nich. Z poznámky pana kolegy Wagnera vlastně vyplynulo, že by považoval za lepší hlasovat en bloc.

Poslanec Jozef Wagner: Domnívám se, že to, co přednesl pan poslanec Ježek - pokud to neoznačí jinak je možno pojmout jako jeden komplexní pozměňovací návrh. Pane poslanče, mohu tomu tak rozumět? (Ano.) Děkuji.

Poslanec Petr Bachna: Vyjma pozměňovacího návrhu, který mám pracovně označen jako č. 12, o kterém pan kolega Wagner navrhl hlasovat odděleně. První hlasování by mělo být o tom, zda souhlasíme s tím, aby se o pozměňovacím návrhu.

Místopředseda ČNR Jiří Vlach: Moment, to je procedurálně trochu složitější, protože pan poslanec Wagner pouhým návrhem nemůže rozhodnout o tom, že pan poslanec Ježek mění své stanovisko. Budeme muset rozhodnout hlasováním o procedurálním návrhu pana poslance Wagnera. Vyřešíme to zřejmě hned.

Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku. Hlasujeme o procedurálním návrhu poslance Wagnera. O části návrhu poslance Ježka budeme hlasovat zvlášť. 93.

Kdo je proti? Nikdo.

Nyní bychom mohli hlasovat o návrzích tak, jak byly podávány.

Poslanec Petr Bachna: Počet pozměňovacích návrhů se smrskl pouze na tři. Zapomněl jsem říci za zpravodaje, že doporučuji všechny pozměňovací návrhy, aby byly akceptovány.

První, o čem by se mělo hlasovat, je pozměňovací návrh pana kolegy Ježka, který má celkem oněch 15 bodů. Nevím, jestli je mám číst.

Místopředseda ČNR Jiří Vlach: Přeje si někdo, aby pan zpravodaj rekapituloval kompletní znění? Jestliže tomu tak není, budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu jako celku vyjma bodu, o kterém rozhodneme zvlášť.

Kdo je pro, ať zvedne ruku. 112. Děkuji.

Kdo je proti? Nikdo.

Tento pozměňovací návrh byl přijat.

Nyní budeme hlasovat o návrhu, který byl vyčleněn z tohoto pozměňovacího návrhu.

Poslanec Petr Bachna: Dovolil bych si tento pozměňovací návrh přečíst, abychom měli jasno, o čem hlasujeme. Tento pozměňovací návrh zní: V § 26 se odstavce 1 a 4 vypouštějí, dosavadní odst. 2 se označuje jako odst. 1 a dosavadní odst. 3 zní: Jmenování a odvolání tajemníka Magistrátního úřadu vyžaduje předchozí souhlas ministra vnitra České republiky.

Místopředseda ČNR Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku. 78

Kdo je proti? 5.

Kdo se zdržel hlasování? 35.

Tento návrh byl přijat.

Poslanec Petr Bachna: Zbývá poslední pozměňovací návrh pana kolegy Špačka. Tento návrh mění bod 3 společné zprávy. Zase nevím, jestli mám přečíst znění tak, jak bude konečné.

Místopředseda ČNR Jiří Vlach: Přeje si někdo doslovnou rekapitulaci tohoto návrhu. Jestliže ne, dám o něm hlasovat bez toho, že by jej zpravodaj musel znovu číst.

Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku. 105.

Děkuji. Kdo je proti? Nikdo.

Tento návrh byl přijat. To byl poslední pozměňovací návrh.

Poslanec Petr Bachna: Pokud se nemýlím, zbývá hlasovat o návrhu jako o celku.

Místopředseda ČNR Jiří Vlach: Dámy a pánové, budeme hlasovat o celém návrhu zákona. Kdo souhlasí s návrhem zákona poslance Viktora Dobala a dalších na vydání zákona ČNR, kterým se mění a doplňuje zákon ČNR č. 418/90 Sb., o hlavním městě Praze ve znění zákona ČNR č. 439/91 Sb., podle sněm. tisku 86 ve znění společné zprávy výborů ČNR podle sněm. tisku 177, ať zvedne ruku. 120

Děkuji. Kdo je proti? Nikdo.

Konstatuji, že tento návrh zákona byl schválen. Děkuji panu zpravodajovi, děkuji zástupci navrhovatelů.

Poslanec Petr Bachna: Děkuji za rychlé schválení zákona, i když jsme dnes podruhé obtěžovali s Prahou, takže to proběhlo tak hladce.

Místopředseda ČNR Jiří Vlach: Děkuji, dámy a pánové, tím jsme projednali pořad této schůze. Děkuji vám za spolupráci. Se členy předsednictva se uvidíme přesně za dvanáct hodin v místnosti předsednictva, s vámi všemi ostatními za dvanáct a půl hodiny, tedy v deset hodin na tomto místě. Děkuji vám a přeji krátkou dobrou noc.

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP