USNESENÍ FEDERÁLNÍHO SHROMÁŽDĚNÍ

č. 89

k vládnímu návrhu, kterým se předkládá Federálnímu shromáždění Československé socialistické republiky k souhlasu Mezinárodní úmluva o využití rozhlasového vysílání pro mírové účely, podepsaná v Ženevě dne 23. září 1936 (tisk 131)

Federální shromáždění Československé socialistické republiky na 13. společné schůzi Sněmovny lidu a Sněmovny národů dne 20. června 1984 přijalo toto usnesení:

Federální shromáždění Československé socialistické republiky souhlasí s Mezinárodní úmluvou o využití rozhlasového vysílání pro mírové účely, podepsanou v Ženevě dne 23. září 1936, s výhradou, že ČSSR se necítí být vázána ustanoveními jejího článku 7, týkajícími se předkládání sporů o výklad nebo provádění Úmluvy rozhodčímu nebo soudnímu řízení, a s tím, že při uložení ratifikační listiny bude účiněno:

a) prohlášení k článku 14 tohoto znění:

"Ustanovení článku 14 je v rozporu s Deklarací o poskytnutí nezávislosti koloniálním územím a národům, která byla přijata na XV. zasedání Valného shromáždění Organizace spojených národů v roce 1960, a ČSSR je proto považuje za překonané."

b) obecné prohlášení tohoto znění:

"Československá socialistická republika si ponechává právo přijímat jakékoliv opatření na ochranu svých zájmů, jak v případě neplnění ustanovení Úmluvy druhými státy tak v případě jiných jednání, která porušují její zájmy."


Chlad v. r., Kocinová v. r.
Indra v. r.
ověřovatelé
předseda Federálního shromáždění


Přihlásit/registrovat se do ISP