Čtvrtek 15. prosince 1932

Schůze zahájena ve 12 hodin 40 minut.

Přítomni:

Místopředsedové: Donát, dr Heller, dr Hruban, Kahler.

Zapisovatelé: Johanis, Stržil.

96 senátorů podle presenční listiny.

Z kanceláře senátní: tajemník senátu dr Šafařovič; jeho zástupci dr Bartoušek, dr Trmal.

Místopředseda Donát (zvoní): Zahajuji schůzi.

Oznamují, že dal jsem dovolenou na dnešní schůze sen. Kotrbovi.

Z předsednictva přikázáno:

Tajemník senátu dr Šafařovič (čte):

Výboru rozpočtovému:

Tisk 951. Usnesení poslanecké sněmovny k vládnímu návrhu zákona (tisk 2046) o báňských dávkách z kutišť a z měr (tisk 2097).

Tisk 952. Vládní návrh zákona, kterým se prodlužuje zákon ze dne 28. dubna 1932, č. 56 Sb. z. a n., o přirážkách k daní z obratu a dani přepychové, o změně zákona o těchto daních a prodloužení jeho účinnosti.

Místopředseda Donát (zvoní): Konstatuji, že senát je způsobilý se usnášeti.

Navrhuji, aby bylo uloženo výboru, aby o shora uvedeném usnesení poslanecké sněmovny č. t. 951 a o vládním návrhu č. t. 952 podal zprávu ve lhůtě čtyř dnů.

Kdo s návrhem mým souhlasí, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Návrh můj se přijímá.

Oznamuji, že do výboru rozpočtového na místo sen. Tichiho nastupuje sen. Eichhorn.

Navrhuji, aby se příští schůze konala v pondělí dne 19. prosince 1932 o 16. hodině s

pořadem:

1. Zpráva výborů ústavně-právního a živnostensko-obchodního k usnesení poslanecké sněmovny (tisk 929) o vládním návrhu zákona, kterým se mění a doplňují předpisy o ochraně známek. Tisk 944.

2. Zpráva výborů ústavně-právního a živnostensko-obchodního k usnesení poslanecké sněmovny (tisk 930) o vládním návrhu zákona, kterým se mění a zrušují některé předpisy o ochraně vzorků a modelů. Tisk 945.

3. Zpráva výborů ústavně-právního a živnostensko-obchodního k usnesení poslanecké sněmovny (tisk 931) o vládním návrhu zákona, kterým se mění a doplňují předpisy o ochraně vynálezů. Tisk 946.

4. Zpráva výborů zahraničního a národohospodářského o vládním návrhu (tisk 876), kterým se předkládá Národnímu shromáždění k schválení dodatková úprava k prozatímní úpravě obchodních styků mezi republikou československou a královstvím Dánským ze dne 18. dubna 1925, sjednaná dne 4. července 1932 a uvedená v prozatímní platnost vládní vyhláškou ze dne 15. července 1932, č. 119 Sb. z. a n. Tisk 925.

5. Druhé čtení zprávy rozpočtového výboru k usnesení poslanecké sněmovny (tisk 940) o vládním návrhu zákona, kterým se prodlužuje platnost zákona o dávkách za úřední úkony ve věcech správních. Tisk 949.

6. Druhé čtení zprávy rozpočtového výboru k usnesení poslanecké sněmovny (tisk 941) o vládním návrhu zákona o dalším poskytování poplatkových úlev při splynutí (fusí) nebo při přeměně právního útvaru podniků. Tisk 950.

Jsou námitky? (Nebyly.) Nejsou.

Končím schůzi.

Konec schůze ve 12 hodin 43 min.


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP