Středa 25. listopadu 1931

Předseda (zvoní): Přerušuji projednávání pořadu schůze.

Před ukončením schůze oznamuji, že po dnešní schůzi plenární konají schůze výbory: rozpočtový, soc.-politický a technicko-dopravní.

Bylo mně oznámeno a zjištěno, že v dnešní schůzi pp. posl. Krosnář a Dvořák vnikli na presidiální tribunu, aby násilně znemožnili řečníku, p. posl. Stříbrnému, aby pokračoval ve své řeči.

Za toto hrubé porušení jedn. řádu, které nemůže býti a nebude v naší sněmovně trpěno, volám oba pp. poslance k pořádku. (Hlasy: To je málo! - Předseda zvoní.)

Podle usnesení předsednictva navrhuji, aby se příští schůze konala zítra ve čtvrtek dne 26. listopadu 1931 o 10. hod. dopol. s

pořadem:

1. Zpráva výboru rozpočtového o vládním návrhu (tisk 1465) zákona o přechodné přirážce k dani důchodové a k dani z tantiem.

2. Zpráva výboru soc.-politického a rozpočtového o vládním návrhu (tisk 1466) zákona o úsporných opatřeních platových ve veřejné správě.

3. Návrh, aby jednáním zkráceným podle §u 55 jedn. řádu projednány byly osnovy:

a) zákona o přechodné přirážce k dani důchodové a k dani z tantiem (tisk 1465),

b) zákona o úsporných opatřeních platových ve veřejné správě (tisk 1466).

4. Zpráva výboru rozpočtového o vládnom návrhu (tisk 1410) štátneho rozpočtu republiky Československej a finančného zákona pre rok 1932 (tisk 1460) a rozprava o prehlásení ministra financií, učinenom vo 142. schôdzi posl. snemovne dňa 14. ríjna 1931.

Jsou proti tomuto návrhu nějaké námitky? (Nebyly.)

Není jich. Návrh můj jest přijat.

Končím schůzi.

(Konec schůze v 7 hod. 23 min. večer.)

Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP