Čtvrtek 17. června 1926

Kdo nyní souhlasí s první resolucí pp. posl. Simma a soudr. (o jednotné úpravě poměrů pensistů všech kategorií), nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Zamítnut.

Kdo souhlasí s resolucí pp. posl. Simma a soudr. o započtení let úředníkům bývalým poddůstojníkům, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Zamítnut.

Kdo dále souhlasí s resolucí pp. posl. Vávry, Matíka, E. Vencla, Malíka a soudr. o služebních přídavcích profesorů průmyslových, odborných a zemědělských škol, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Zamítnuto. (Výkřiky poslanců živnostensko-obchodnické strany středostavovské. - Místopředseda Slavíček zvoní. - Posl. Najman: To není předseda, to je stranictví! - Místopředseda Slavíček zvoní.)

Volám pana posl. Najmana za tento výrok k pořádku. (Trvalé výkřiky poslanců živnostensko-obchodnické strany středostavovské a čsl. soc. demokratických poslanců. - Místopředseda Slavíček zvoní.)

Kdo souhlasí s resolucí pp. posl. inž. Dostálka, G. Navrátila, dr. Srdínka, Vávry a spol. a souhlasnou s ní resolucí pp. posl. Pechmanové, Karpíškové, Zeminové, Brodeckého, Bergmanna a spol., nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Přijato.

Kdo souhlasí nyní s resolucí pp. posl. dr Slávika, dr Fritze a spol. o úpravě t. zv, slovenské výhody a s eventuální resolucí pp. posl. Hrušovského, inž. Nečase, Bergmanna, dr Gagatko, dr Dérera, Brodeckého a spol., která se s ní obsahem shoduje, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Resoluce je přijata.

Kdo souhlasí konečně s resolucí pp. posl. dr Srdínko, inž. Dostálka, Vávry, G. Navrátila a soudr. o přídavcích ve smyslu §u 148 platového zákona, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Resoluce je přijata.

Přikročíme ke hlasování o druhém odstavci pořadu:

2. Hlasování o zprávě výborů soc.-politického, kulturního a rozpočtového o vládním návrhu (tisk 101) zákona o úpravě platových a služebních poměrů učitelstva obecných a občanských škol (tisk 334).

Míním při tomto hlasování zachovati tento postup:

O §u 1 bychom hlasovali nejprve v úpravě návrhu pp. posl. Tauba, Grünznera a soudr.

Bude-li tato úprava zamítnuta, hlasovali bychom o něm v úpravě podle pozměňovacího návrhu pp. posl. dr Dérera, Hrušovského, Bergmanna, Brodeckého a soudr.

Bude-li i tato úprava zamítnuta, hlasovali bychom o §u 1 v úpravě pozměňovacího návrhu pp. posl. dr Štefánka, Zocha, dr Mičury, Šrámka, Hancko, dr Tiso, dr Reháka, G. Navrátila, Najmana, Pekárka a soudr.

Při hlasování o těchto dvou návrzích dám podle podané žádosti sečísti hlasy. (Posl. Najman: Takový předseda, který je straníkem, nestojí za nic! - Místopředseda Slavíček zvoní.)

Volám pana posl. Najmana po druhé k pořádku. (Výkřiky poslanců živnostensko-obchodnické strany středostavovské.)

Bude-li zamítnuta i tato úprava, budeme hlasovati o §u 1 v úpravě, kterou navrhují pp. posl. Landová-Štychová, Blatná a soudr. Kdyby ani tato úprava nebyla přijata, hlasovali bychom o §u 1 podle zprávy výborové.

Při §u 2 nejprve rozhodneme o zásadním návrhu pp. posl. Hakena a soudr., aby v §u 2 a všude dále slova "učitelský čekatel" byla nahrazena slovy "zatímní učitel".

Po rozhodnutí této otázky budeme hlasovati o §u 2, a to nejprve v úpravě, kterou navrhují pp. posl. Taub, Grünzner a druzi. Bude-li zamítnuta, budeme hlasovati o úpravě podle eventuálního návrhu týchž pánů poslanců. Bude-li zamítnuta tato eventuální úprava, rozhodneme o úpravě, kterou navrhují pp. posl. Landová-Štychová, Blatná a soudr. Bude-li zamítnuta, budeme hlasovati o úpravě navržené pp. posl. Simmem a spol. Bude-li i tato úprava zamítnuta, dám hlasovati o §u 2 podle zprávy výborové.

O §u 3 budeme hlasovati nejprve v úpravě podle návrhu pp. posl. Simma a druhů. Bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu pp. Tauba, Grünznera a soudr. Bude-li i tato úprava zamítnuta, budeme hlasovati o §u 3 ve znění zprávy výborové.

Při §u 4 dám hlasovati nejprve o úpravě. kterou navrhují pp. posl. Taub, Grünzner a soudr. Bude-li zamítnuta, budeme hlasovati o úpravě eventuálního návrhu týchž pánů poslanců. Bude-li zamítnuta, budeme hlasovati o úpravě, navržené pp. posl. Hakenem a soudr. Bude-li i tato úprava zamítnuta, budeme hlasovati ve znění zprávy výborové.

Při §u 5 bychom hlasovali nejprve o úpravě, kterou navrhují pp. posl. Taub, Grünzner a soudr. Bude-li zamítnuta, rozhodneme o úpravě eventuálního návrhu týchž pánů poslanců. Bude-li zamítnuta, budeme hlasovati o úpravě navržené pp. posl. Simmem a soudr. Nebude-li přijata, budeme hlasovati o úpravě navržené pp. posl. Hakenem a soudr. Bude-li i tato úprava §u 5. zamítnuta, budeme hlasovati o něm podle zprávy výborové.

Při §u 6 budeme hlasovati nejprve o znění, navrženém pp. posl. Taubem, Grünznerem a soudr. Bude-li toto znění zamítnuto, budeme hlasovati podle zprávy výborové.

Při §u 7 dám hlasovati nejprve v úpravě podle návrhu pp. posl. Simma a soudr. Bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu pp. posl. Hakena a druhů. Bude-li zamítnuta, v úpravě eventuálního návrhu týchž pánů poslanců. Bude-li tato úprava zamítnuta, budeme hlasovati o úpravě, kterou navrhují p. posl. Taub, Grünzner a druzi.

Jestliže i tato úprava bude zamítnuta, budeme hlasovati o §u 7 v úpravě shodných návrhů posl. dr Srdínka, inž. Dostálka, G. Navrátila, Vávry a spol. a pp. posl. Bergmanna, V. Beneše, Brodeckého, Pechmanové, Buřívala, Tučného a soudr. a dále shodných návrhů pp. posl. dr Lukavského, inž. Dostálka, dr Srdínka, Vávry a soudr. a pp. posl. V. Beneše, Bergmanna, Tučného, Brodeckého a soudr., za jejichž přijetí se přimlouvá pan zpravodaj. Kdyby snad ani tato úprava nebyla přijata, hlasovali bychom ve znění zprávy výborové.

Při §u 8 hlasovali bychom nejprve v úpravě shodných návrhů pp. posl. Tauba, Grünznera a druhů, pp. posl Hakena a druhů a pp. posl. Hodiny a druhů. Bude-li tato úprava zamítnuta, budeme hlasovati. o úpravě návrhu pp. posl. Simma a druhů. Jestliže i toto znění bude zamítnuto, podle zprávy výborové.

Při §u 9 hlasovali bychom nejprve o znění navrženém pp. posl. Landovou-Štychovou, Blatnou a soudr. Bude-li zamítnuto, o znění navrženém pp. posl. Simmem a soudr. Nebude-li přijato, o znění navrženém pp. posl. Taubem, Grünznerem a soudr. Jestliže i toto znění bude zamítnuto, podle zprávy výborové.

Při §u 10 budeme hlasovati podle zprávy výborové, není návrhů pozměňovacích.

O §u 11, jehož škrtnutí navrhuji pp. posl. Haken a soudr., budeme hlasovati positivně podle zprávy výborové, čímž rozhodne se též o negativním návrhu na škrtnutí. Potom hlasovati budeme o doplňovacím návrhu pp. posl. Tauba a soudr. na vsunutí dalšího textu.

O § 12 budeme hlasovati nejprve v úpravě návrhů pp. posl. Tauba, Grünznera a druhů. Bude-li tato úprava zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 13 dám nejprve hlasovati v úpravě, kterou navrhují pp. posl. Taub, Grünzner a druzi. Nebude-li přijata, hlasovali bychom v úpravě podle shodných návrhů pp. posl. Vávry, inž. Dostálka, G. Navrátila, dr Srdínko a spol. a pp. posl. V. Beneše, Bergmanna, Brodeckého, Buřívala, inž. Nečase, Pechmanové a spol., jejichž přijetí doporučuje pan zpravodaj. Bude-li tato úprava zamítnuta, dám hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 14 dám hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 15 se bude hlasovati nejprve v úpravě pp. posl. Hakena a soudr. Bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu pp. posl. Simma a soudr. Bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu pp. posl. Tauba a soudr. Nebude-li přijata, v úpravě, kterou navrhují pp. posl. Hodina a druzi. Bude-li zamítnuta, v úpravě eventuálního návrhu pp. posl. Hodiny a soudr. Bude-li i tato úprava zamítnuta, podle znění zprávy výborové.

Při §u 16 hlasovati budeme nejprve o úpravě podle návrhů pp. posl. Hakena a soudr. na změnu textu a vsunutí nového paragrafu 16 a). Bude-li tato úprava zamítnuta, budeme hlasovati ve znění, které navrhují pp. posl. Tauba soudr. Jestliže i tato úprava bude zamítnuta, budeme hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 17 dám hlasovati nejprve ve znění, které navrhují pp. posl. Haken a soudr. Bude-li zamítnuto, o úpravě §u 17 navržené pp. posl. Taubem a soudr. Bude-li i toto znění zamítnuto, budeme hlasovati podle zprávy výborové.

O §§ 18 a 19 dám hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 20 bychom hlasovali nejprve v úpravě návrhu pp. posl. Hakena a soudr. Bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 21 dám hlasovati v úpravě návrhu pp. posl. Malíka, Vávry, G. Navrátila, inž. Dostálka a soudr., jehož přijetí doporučuje pan zpravodaj. Nebude-li snad návrh tento přijat, podle zprávy výborové.

O §u 22 bychom hlasovali nejprve v úpravě shodných návrhů pp. posl. Tauba a soudr. a pp. posl. Simma a soudr. Bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 23 se bude hlasovati nejprve v úpravě návrhu pp. posl. Hakena a soudr. Bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu pp. posl. Simma a soudr. Nebude-li přijata, v úpravě návrhu pp. posl. Tauba, Grünznera a soudr. Jestliže i tato úprava bude zamítnuta, podle zprávy výborové.

Při §u 24 dám hlasovati nejprve o úpravě podle návrhu pp. posl. Tauba a soudr. Bude-li zamítnuta, budeme hlasovati v úpravě podle eventuálního návrhu pp. posl. Tauba a soudr. Nebude-li přijata, v úpravě návrhu pp. posl. Simma a soudr. Bude-li zamítnuta, v úpravě podle návrhu pp. posl. Hakena a soudr. Nebude-li přijata, v úpravě podle hlavních návrhů pp. posl. Landové-Štychové, Blatné a soudr. Jestliže ani tato úprava nebude přijata, budeme hlasovati takto:

Nejprve o odstavcích 1 až 6 §u 24 podle zprávy výborové.

Potom o odst. 7 §u 24, a to nejdříve ve znění prvého eventuálního návrhu pp. posl. Landové-Štychové, Blatné a soudr., bude-li zamítnuto, ve znění druhého eventuálního návrhu pp. posl. Landové-Štychové, Blatné a soudr., jestliže i toto znění bude zamítnuto, budeme hlasovati o odst. 7 §u 24 podle zprávy výborové.

Tím vyřízen bude celý § 24.

O §u 25 budeme hlasovati nejprve v úpravě, kterou navrhují pp. posl. Haken a soudr. Bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu pp. posl. Landové-Štychové, Blatné a soudr. Nebude-li přijata, v úpravě návrhu pp. posl. Simma a soudr. Bude-li zamítnuta, v úpravě hlavního návrhu pp. posl. Tauba a soudr. Bude-li zamítnut, v úpravě eventuálního návrhu pp. posl. Tauba a soudr. Bude-li i tato úprava zamítnuta, podle zprávy výborové.

Na konec hlasovali bychom ještě o doplňovacím návrhu pp. posl. Tauba a soudr. na vsunutí nového odst. 4.

O §u 26 dám hlasovati podle zprávy výborové.,

O §u 27 hlasovali bychom v úpravě pp. posl. Hakena a soudr. Nebude-li přijata, ve znění, jež navrhují pp. posl. Simm a soudr. Bude-li zamítnuto, ve znění navrženém pp. posl. Taubem a soudr. Jestliže ani toto znění nebude přijato, budeme hlasovati o §u 27 podle zprávy výborové.

O §u 28 dám hlasovati nejprve v úpravě návrhu pp. posl. Simma a soudr. Nebude-li přijata, dám o §u 28 hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 29 se bude hlasovati v úpravě pp. posl. Tauba a soudr. Bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 30 bychom hlasovali nejprve v úpravě návrhu pp. posl. Hakena a soudr. Bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu pp. posl. Simma a soudr. Nebude-li přijata, v úpravě hlavního návrhu pp. posl. Tauba a soudr. Bude-li zamítnuta, v úpravě eventuálního návrhu pp. posl. Tauba a soudr. Jestliže ani tato úprava nebude přijata, budeme hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 31 se bude hlasovati ve znění navrženém pp. posl. Taubem a soudr. Nebude-li přijato, podle zprávy výborové.

O §u 32 budeme hlasovati ve znění podle úpravy navržené pp. posl. Hakenem a soudr. Bude-li zamítnuto, podle zprávy výborové.

O §u 33 dal bych hlasovati v úpravě podle návrhu pp. posl. Tauba a soudr. Bude-li znění toto zamítnuto, v úpravě návrhu pp. posl. Simma a soudr. Nebude-li přijata, v úpravě návrhu pp. posl. Hakena a soudr. Bude-li i tato úprava zamítnuta, hlasovali bychom podle zprávy výborové.

O §u 34 budeme hlasovati ve znění navrženém pp. posl. Simmem a soudr. Bude-li zamítnuto, v úpravě navržené pp. posl. Hakenem a soudr. Jestliže ani toto znění nebude přijato, podle zprávy výborové.

O §u 35 budeme hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 36 dám hlasovati nejprve v úpravě návrhu pp. posl. Hakena a soudr. Bude-li zamítnuta, v úpravě návrhu pp. posl. Tauba a soudr. Bude-li i tato úprava zamítnuta, dám hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 37 budeme hlasovati v úpravě návrhu pp. posl. Hakena a soudr. Bude-li zamítnuta, dám hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 38 dám hlasovati ve znění, které navrhují pp. posl. Simm a soudr. Nebude-li přijato, tedy podle zprávy výborové.

O §u 39 hlasovali bychom v úpravě návrhu pp. posl. Landové-Štychové, Blatné a soudr. Nebude-li přijata, v úpravě návrhu pp. posl. Tauba a soudr. Jestliže i tato úprava bude zamítnuta, dám hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 40 hlasovali bychom nejprve v úpravě návrhu pp. posl. Simma a soudr. Nebude-li přijata, v úpravě návrhu pp. posl. Tauba a soudr. Jestliže i tato úprava bude zamítnuta, tedy podle zprávy výborové.

O §u 41 dám hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 42 se bude hlasovati především v úpravě návrhu pp. posl. Landové-Štychové, Blatné a soudr. Bude-li zamítnuta, podle zprávy výborové.

O §u 43 se bude hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 44, jehož škrtnutí navrhují pp. posl. Tauba soudr., budeme hlasovati positivně podle zprávy výborové, a tím rozhodnuto bude též o tomto návrhu negativním.

O §u 45 se bude hlasovati podle zprávy výborové.

O §u 46 bych dal hlasovati nejprve v úpravě návrhů pp. posl. Hakena a soudr. Budou-li zamítnuty, v úpravě návrhů pp. posl. Tauba a soudr. Bude-li zamítnuta tato úprava, budeme hlasovati o úpravě podle eventuálního návrhu týchž pp. poslanců. Nebude-li přijata, dám hlasovati o úpravě podle návrhu pp. posl. Landové-Štychové, Blatné a soudr. Bude-li i tato úprava zamítnuta, o úpravě shodných návrhů pp. posl. G. Navrátila, inž. Dostálka, dr Srdínka, Vávry a spol. a pp. posl. Pechmanové, Karpíškové, Zeminové, V. Beneše a spol. Kdyby snad zamítnuta byla i tato úprava, hlasovali bychom o §u 46 podle zprávy výborové.

O §u 47 dám hlasovati v úpravě návrhu pp. posl. Tauba a soudr. Nebude-li přijata, podle zprávy výborové.

O nadpisu zákona a jednotlivých jeho částí a o úvodní formuli jeho dám hlasovati ve znění zprávy výborové.

Jsou nějaké námitky proti způsobu hlasování mnou přednesenému? (Nebyly.)

Není jich. Budeme tedy hlasovati, jak jsem navrhl.

Kdo souhlasí s §em 1 v úpravě návrhu pp. posl. Tauba, Grünznera a soudr., nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina, návrh je zamítnut.

Kdo souhlasí s §em 1 v úpravě návrhu pp. posl. dr Dérera, Hrušovského, Bergmanna, Brodeckého a soudr., nechť zvedne ruku. (Děje se.)

Byl jsem požádán, abych dal sečísti hlasy. Žádám tedy pány zapisovatele, posl. Špatného, Dubického a dr Petersilku, aby spolu se sněmovními úředníky sečetli hlasy, a to p. posl. Špatný v 1. a 2. úseku, p. posl. Dubický v 3. a 4. úseku, p. posl. dr Petersilka v 5. a 6. úseku a na presidiální tribuně. (Děje se.)

(Po sečtení hlasů:)

Podle sděleného výsledku sčítání hlasů, pro návrh vyslovilo se 115 a proti návrhu 132 poslanců. Jest tedy návrh zamítnut.

Nyní dám hlasovati o §u 1 v úpravě návrhu pp. posl. dr Štefánka, Zocha, dr Mičury, Šrámka, Hancko, dr Tiso, dr Reháka, G. Navrátila, Najmana, Pekárka a soudr.

Kdo souhlasí s tímto návrhem, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

Také při tomto hlasováni budou sečteny hlasy. Žádám tytéž pány zapisovatele, aby hlasy sečetli.

(Po sečtení hlasů:)

Předseda (ujímaje se předsednictví): Po provedeném sčítání hlasů oznamuji podle sdělení pp. zapisovatelů tento výsledek hlasování: pro návrh vyslovilo se 139 hlasů, proti němu 114 hlasů. Návrh je přijat.

Přistoupíme ke hlasování o §u 2.

Kdo souhlasí se zásadním návrhem pp. posl. Hakena a soudr., aby v §u 2 a všude dále slova "učitelský čekatel" nahrazena byla slovy "zatímní učitel", prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Návrh je zamítnut.

Kdo souhlasí s §em 2 v úpravě podle návrhu pp. posl. Tauba a druhů, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Je zamítnut.

Kdo souhlasí s §em 2 v úpravě eventuálního návrhu pp. posl. Tauba a druhů, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Je zamítnut.

Kdo souhlasí s §em 2 v úpravě podle návrhu pp. posl. Landové-Štychové, Blatné a soudr., nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Je zamítnut.

Kdo souhlasí s §em 2 v úpravě návrhu pp. posl. Simma a druhů, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Je zamítnut.

Kdo konečně souhlasí s §em 2 ve znění zprávy výborové, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Je přijato. (Hluk.)

Prosím o klid.

Kdo souhlasí s §em 3 v úpravě návrhu pp. posl. Simma a soudr., prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Je zamítnut.

Kdo souhlasí s § em 3 v úpravě pp. posl. Tauba a druhů, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Je zamítnut.

Kdo souhlasí s §em 3 ve znění zprávy výborové, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Je přijat.

Přikročím k §u 4.

Kdo souhlasí s §em 4 v úpravě návrhu pp. posl. Tauba a druhů, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Je zamítnut.

Kdo souhlasí s týmž paragrafem v úpravě eventuálního návrhu pp. posl. Tauba a soudruhů, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Je zamítnut.

Kdo souhlasí s týmž paragrafem v úpravě pp. posl. Hakena a soudr., prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Je zamítnut.

Kdo konečně souhlasí s tímto paragrafem ve znění zprávy výborové, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Přijato.

Budeme hlasovati o §u 5.

Kdo souhlasí s §em 5 v úpravě hlavního návrhu pp. posl. Tauba a soudr., prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Je zamítnut.

Kdo s týmž paragrafem souhlasí v úpravě eventuálního návrhu pp. posl. Tauba a soudruhů, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Je zamítnut.

Kdo souhlasí s §em 5 v úpravě podle návrhu pp. posl. Simma a druhů, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Zamítnuto.

Kdo souhlasí s tímto paragrafem v úpravě pp. posl. Hakena a soudr., prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Tato úprava jest zamítnuta.

Kdo konečně souhlasí s tímto paragrafem podle zprávy výborové, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je většina. Paragraf 5 je schválen podle zprávy výborové.

Budeme nyní hlasovati o §u 6.

Kdo souhlasí s §em 6 ve znění, navrženém pp. posl. Taubem a soudr., prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Tento návrh je zamítnut.

Kdo s tímto paragrafem souhlasí ve znění zprávy výborové, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je většina. § 6 je přijat ve znění zprávy výborové.

Budeme hlasovati o §u 7.

Prosím, kdo souhlasí s §em 7 v úpravě podle návrhu pp. posl. Simma a druhů, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Tato úprava je zamítnuta.

Kdo s tímto paragrafem souhlasí v úpravě pp. posl. Hakena a druhů, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. I tato úprava je zamítnuta.

Kdo s tímto §em 7 souhlasí v úpravě eventuálního návrhu týchž pp. posl. Hakena a soudruhů, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Tento eventuální návrh je též zamítnut.

Kdo s tímto paragrafem souhlasí v úpravě pp. posl. Tauba a druhů, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. I tato úprava je zamítnuta.

Kdo s tímto §em 7 souhlasí v úpravě shodných návrhů pp. posl. dr Srdínka, inž. Dostálka, G. Navrátila, Vávry a soudr. a pp. posl. Bergmanna, V. Beneše, Brodeckého, Pechmanové, Buřívala, Tučného a spol., jakož i shodných návrhů pp. posl. dr Lukavského, inž. Dostálka, dr Srdínka, Vávry a soudr. a pp. posl. V. Beneše, Bergmanna, Tučného, Brodeckého a soudr., jejichž přijetí doporučuje pan zpravodaj, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je většina. § 7 je přijat v této úpravě, jak jsem ji přečetl. Tím odpadlo hlasování o něm podle zprávy výborové.

Přistoupíme k §u 8.

Kdo souhlasí s §em 8 v úpravě shodných návrhů pp. posl. Tauba, Grünznera a druhů, pp. posl. Hakena a druhů a pp. posl. Hodiny a druhů, prosím, aby zvedl ruku, (Děje se.)

To je menšina. Návrh je zamítnut.

Kdo s tímto §em 8 souhlasí v úpravě pp. posl. Simma a druhů, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. I tato úprava je zamítnuta.

Kdo konečně s tímto §em 8 souhlasí ve znění zprávy výborové, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je většina. Paragraf tento je přijat ve znění zprávy výborové.

Přistoupíme k §u 9.

Kdo s §em 9 souhlasí v úpravě podle návrhu pp. posl. Landové-Štychové, Blatné a druhů, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Je zamítnut.

Kdo s § 9 souhlasí v úpravě pp. posl. Simma a druhů, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. I tato úprava je zamítnuta.

Kdo s §em 9 souhlasí v úpravě pp. posl. Tauba a druhů, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. I tato úprava je zamítnuta.

Kdo s §em 9 souhlasí ve znění zprávy výborové, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je většina, paragraf tento je přijat ve znění zprávy výborové.

Přistoupíme k §u 10, k němuž není pozměňovacích návrhů, a budeme tedy hlasovati ve znění zprávy výborové.

Kdo s tímto paragrafem souhlasí ve znění zprávy výborové, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je většina. Je přijat.

O §u 11, jehož škrtnutí navrhují pp. posl. Haken a soudr., budeme hlasovati positivně.

Kdo s tímto §em 11 souhlasí ve znění zprávy výborové, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je většina. Je přijat a tím je zamítnut negativní návrh pp. posl. Hakena a soudr.

Kdo nyní ještě souhlasí s doplňovacím návrhem pp. posl. Tauba a druhů k tomuto paragrafu, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Tento doplňovací návrh je zamítnut.

Budeme hlasovati o §u 12.

Kdo souhlasí s §em 12 v úpravě pp. posl. Tauba a druhů, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je menšina. Tato úprava je zamítnuta.

Kdo s tímto §em 12 souhlasí ve znění zprávy výborové, prosím, aby zvedl ruku. (Děje se.)

To je většina. Paragraf tento je přijat ve znění zprávy výborové.

Budeme hlasovati o §u 13.

Kdo s §em 13 souhlasí v úpravě navržené pp. posl. Taubem a soudr., prosím, nechť zvedne ruku. (Děje se.)

To je menšina. Návrh je zamítnut.


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP