(10.50 hodin)
(pokračuje Ivan Adamec)

Teď se dovídám, že někdo stahuje pozměňovací návrhy. Bylo tady vždycky pravidlem, že se o tom hlasovalo - dneska nemáme, kdo by je tady navrhl, protože pan kolega Havlíček je nepřítomen, takže mi říkala legislativa, že to nemusíme hlasovat, to stahování. Tak bych vás poprosil, abychom z toho nedělali pak nějaký legislativní problém, protože skutečně vyhovme. Pan kolega Havlíček stahuje pozměňovací návrhy dva písemně a myslím si, že v tuto chvíli by to mělo být pro nás dostatečné, a o tom budu hovořit při proceduře. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Také děkuji, a jinak to písemné stažení máme samozřejmě zde k dispozici, pokud by chtěl někdo nahlédnout.

Zeptám se, zda ještě někdo se hlásí do rozpravy? Nikoho nevidím, rozpravu tedy končím.

Zeptám se na zájem, na závěrečná slova pana ministra, závěrečná slova, pan zpravodaj? Také ještě pan zpravodaj chce využít, prosím.

 

Poslanec Ivan Adamec: Tak já jsem ve své závěrečné zprávě chtěl pohovořit ještě o jednom problému, který tady vzniká nepochopením pojmu podle mě, a to je procentové zastoupení obcí v komunitách.

Já k tomu řeknu jednu věc. Pokud zvedneme ta procenta na maximální možnou míru naprosto volně, tak se stane, že nám tady budou vznikat komunity dvou kategorií, jedna obecní, komunální, do které nikdo jiný nebude chtít jít, a pak ty druhé, které jsou z privátního sektoru. A já si myslím, že tohle není na začátek dobře, že by to mělo být vyvážené. Komunita prostě není obchodní společnost, v komunitě mají všichni stejná práva. Já bych poprosil, abyste se nad tím ještě zamysleli. Obcím pomáháme jiným pozměňovacím návrhem a tento pozměňovací návrh nepodpořily, nakonec ho nepodpořily oba výbory, které ho projednávaly. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Také děkuji. Nyní tedy můžeme přikročit k hlasování o pozměňovacích návrzích a požádám opět pana zpravodaje, aby nás seznámil s procedurou a provedl nás hlasováním. Děkuji. Prosím.

 

Poslanec Ivan Adamec: Také děkuji za slovo. Vážená paní předsedající, pane ministře, kolegyně, kolegové, tak já se pokusím tady vám navrhnout proceduru, která bude trošku jiná, než navrhuje hospodářský výbor z toho titulu, že někteří stahují své pozměňující návrhy. V té proceduře nebudu hovořit, o čem jsou, obsahuje ty pozměňovací návrhy, to budu říkat až při konkrétním hlasování o pozměňovacích návrzích, takže se pokusím vám to říct velmi stručně.

(1.) Měli bychom hlasovat návrh legislativně technických úprav podle § 95 odst. 2 jednacího řádu přednesené ve třetím čtení, budou-li načteny, ale nic načteno nebylo, pokud je jasné.

(2.) Pak je jako druhý pozměňovací návrh kolegy Munzara, je to A12.

(3.) Pak pozměňovací návrh hospodářského výboru A2.

(4.) Pozměňovací návrh hospodářského výboru A3.

5. Pozměňovací návrh poslance Adamce I1.

6. Pozměňovací návrh poslance Adamce I2, a pokud ho schválíme, nemůžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu A5, o A5 se může hlasovat jen v případě neschválení pozměňovacího návrhu I2.

7. A pokud ještě tady, pokud bychom neschválili tu pětku, to znamená I1, tak pak, když ji schválíme, nemůžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu A8, o tom můžeme hlasovat jenom v případě, když neschválíme I1. Když ho schválíme, nemůžu hlasovat o pozměňovacím návrhu A9, C1 a C4. Pozměňovací návrh A9 hlasovat pouze v případě neschválení pozměňovacího návrhu I3, C1, C4. (Hluk v sále.) Já bych prosil, abyste mě poslouchali, ono to fakt není jednoduché. Pozměňovací návrh C1 hlasovat pouze v případě neschválení pozměňovacího návrhu I3, pozměňovacího návrhu A9. Pozměňovací návrh C4 hlasovat pouze v případě neschválení pozměňovacího návrhu I3, pozměňovacího návrhu A9.

8. Pozměňovací návrh poslance Adamce I4. Jeho schválení učiní nehlasovatelný pozměňovací návrh A4 - pozměňovací návrh A4 hlasovat jenom v případě neschválení pozměňovacího návrhu I4.

9. Pozměňovací návrh poslance Adamce I5.

10. Pozměňovací návrh poslance Adamce I6.

11. Pozměňovací návrh poslance Adamce I7.

12. Pozměňovací návrh poslance Adamce I8.

13. Pozměňovací návrh poslance Adamce I9.

14. Pozměňovací návrh hospodářského výboru A6.

15. Pozměňovací návrh hospodářského výboru A7.

16. Pozměňovací návrh hospodářského výboru A10.

17. Pozměňovací návrh hospodářského výboru A11.

18. Pozměňovací návrh hospodářského výboru A12 ve znění pozměňovacího návrhu H.

19. Pozměňovací návrh výboru pro životní prostředí B.

20. Poslanecký návrh poslance Slavíka G.

21. Pozměňovací návrh poslance Michálka L1. Je třeba v bodě 9 opravit písmeno b) na písmeno c) a bod 10 uvést, že "v části první čl.1 bod 140 zní", neboť část nové změny v § 98a odst.2 písm. j) je již obsažena v bodě 140 vládního návrhu.

22. Pozměňovací návrh hospodářského výboru A13. Případné schválení pozměňovacího návrhu A13 učiní nehlasovatelným pozměňovací návrh C2. Pozměňovací návrh C2 tedy hlasovat jen v případě neschválení pozměňovacím návrhu A13.

23. Pozměňovací návrh poslance Šimka E2 a C3 už hlasovat nebudeme, protože ten byl stažen.

24. Pozměňovací návrh poslance Šimka E1 a C5 opět byl stažen, tak se o tom bavit nemusíme.

25. Pozměňovací návrh poslance Šimka E5.

26. Pozměňovací návrh poslance Kotta D.

27. Pozměňovací návrh hospodářského výboru A1.

28. Pozměňovací návrh poslance Havlíčka C6.

29. Pozměňovací návrh poslance Bureše F.

30. Pozměňovací návrh poslance Olšákové J.

31. Pozměňovací návrh poslance Krále K.

32. Pozměňovací návrh poslance Michálka 1 i 2 (správně L2). Říkám to správně?

33. Návrh zákona jako celek. A pardon, paní poslankyně Olšáková stáhla návrh, takže ten bod číslo 30 nebude, ostatní body přečíslujeme.

To je návrh procedury, jak bychom měli dneska hlasovat. (Poznámka z pléna.)

L2, ano, je to L, já se omlouvám, já tady špatně vidím, L2. Já to ještě zopakuji. Bude to tentokrát 31. pozměňovací návrh poslance Michálka L2. To je vše, paní předsedající.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji, pane zpravodaji. Rozumím tomu tedy, že nejprve si odhlasujeme proceduru, pak - nebo nejprve - budeme hlasovat o stažení návrhu paní poslankyně Olšákové?

 

Poslanec Ivan Adamec: To - já bych pro to hlasoval. Pan kolega Havlíček to poslal písemně, tady bych udělal výjimku, že bychom o tom nehlasovali, protože tady... ale tady mi Marek Benda jako zkušený legislativec velí, abychom o tom hlasovali, stejně o všech stažených pozměňovacích návrzích.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Dobře, takže nejprve tedy budeme hlasovat o stažených pozměňovacích návrzích, následně budeme hlasovat proceduru tak, jak ji navrhl pan zpravodaj. Takže první hlasování bude o stažených pozměňovacích návrzích, které jsou jak v písemné podobě od pana místopředsedy Havlíčka, tak od paní poslankyně Olšákové, která ji navrhla tady dnes na plénu.

 

Poslanec Ivan Adamec: Ano, jsou to C3, C5 a J3.

 

Místopředsedkyně PSP Klára Dostálová: Děkuji za doplnění.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 268, přihlášeno 163 poslankyň a poslanců, pro 156, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní, vážené paní poslankyně a vážení páni poslanci, než dám zahájení k hlasování o proceduře, dovolte mi, abych na galerii pro hosty přivítala delegaci předsedkyně Národního shromáždění Ázerbájdžánu, Její excelence paní Sahiby Gafarové. (Poslanci povstávají a tleskají.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP